SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN ÄR KROPPENS SKÖNHETSPROTEIN

KOLLAGEN ÄR KROPPENS SKÖNHETSPROTEIN

KOLLAGEN TILLSKOTT FÖR HÅR, HUD, NAGLAR OCH HÄLSAN

Hemligheten med kollagenpeptidernas förmåga att hålla din hud smidig och dina leder flexibla ligger i kollagenets aminosyror. Alla proteiner består av byggstenar som kallas aminosyror. Varje protein har en speciell kombination av aminosyror – aminosyraprofilen är det som gör att protein från fisk skiljer sig från t.ex. protein från ärtor.

Kollagen är speciellt eftersom det innehåller ett överflöd av tre värdefulla aminosyror som du inte hittar i samma omfattning i andra livsmedel:

  • Glycin
  • Prolin
  • Hydroxyprolin (en speciell aminosyra framställd av prolin och lysin)

Dessa tre aminosyror är nycklarna till kollagenets anti-aging effekt i kroppen, och bidrar även till mer flexibla och hälsosamma leder, till en bättre mag- och tarmhälsa! Listan på kollagenets positiva effekter kan göras lång!

Glycin, prolin och hydroxyprolin (Hyp) bidrar till 57% av de totala aminosyrorna i proteinet kollagen, vilket står för en tredjedel av proteinerna hos djur och människor. Kollagen är det mest rikliga proteinet i kroppen, vilket är viktigt för att bibehålla den normala strukturen och styrkan i bindväv, såsom ben, hud, brosk och blodkärl.

 

Vad händer i din kropp när du äter kollagentillskott?

När du äter kollagen (kollagen kan komma från olika källor som fisk, nöt, svin eller kyckling och även ägg) bryter ditt matsmältningssystem ner kollagenet i aminosyror. Aminosyrorna tar sig in i blodet och åker genom hela kroppen, till de ställen som din kropp signalerar ett behov ifrån.

 

Vad består kollagen av?

Glycin, prolin och hydroxyprolin som du får i dig när du äter ett kollagentillskott – hamnar ofta hos fibroblasterna, speciella celler i din hud och bindväv. Det beror på att din kropps kollagen har en nästan identisk sammansättning av aminosyror som det kollagentillskott du tar. Kollagen i människokroppen består nästan helt av glycin, prolin och hydroxyprolin, i realtivt samma förhållande som finns i ett kollagentillskott. Det är den kombinerade kraften hos dessa tre aminosyrorna som gör ditt kollagentillskott effektivt.

Ett kollagentillskott ökar också dina nivåer av elastin, ett annat protein som upprätthåller fukt och elasticitet i huden och lederna. Det är ingen överraskning att ett intag av kollagen varje dag gör huden mer elastisk och hydrerad och minskar synliga rynkor eller att kollagen minskar aktivitetsrelaterad ledsmärta hos idrottare.

 

Vilket är det bästa kollagentillskottet för skönhet och hälsa?

När du väljer ditt kollagentillskott, kontrollera alltid om det är hydrolyserat kollagen (kallas även ”kollagenpeptider”). Hydrolyserat kollagen är delvis nedbrutet. Det är lättare för kroppen att smälta, vilket innebär att du får maximal tillgång till glycin, prolin, hydroxyprolin och de andra värdefulla aminosyrorna i kollagen.

 

Andra saker att tänka på när du väljer ett kollagentillskott för skönhet och hälsa är:

Välj ett företag eller ett varumärke som du vet är transparent med sitt innehåll i sina kosttillskott. Ett företag och produkt som är tydlig med varifrån varje ingrediens kommer.

Välj alltid kollagen från vildfångad fisk, om du vill äta kollagen för ökad skönhet och hälsa.

Välj alltid 100% rena kollagenpeptider från fisk eller nöt som även innehåller vitamin C (vitamin C är viktigt för en optimal kollagensyntes), utan tillsatta artificiella smaker, färgämnen, konserveringsmedel, eller andra ämnen som inte tillför dig någon nytta.2020-05-04

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen