Kakaobönor är fyllda med fytokemikalier och flavonoider – de antioxidanter som skyddar våra celler mot skador, som orsakas av fria radikaler (1). Antioxidanter hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler och motverkar hudens åldrande.
ORAC-värdet för kakao är 55 653 per 100 gram. Det är mer än 10 gånger högre än ORAC-värdet för blåbär. ORAC – Oxygen Radical Absorbtion Capacity är ett värde som mäter mängden antioxidanter per 100 gram livsmedel i torkad eller malen form. Ju högre ORAC-värde, desto bättre.
Tänk på att dessa testresultat är baserade på ren kakao. Så välj choklad med hög andel kakao – ju mörkare, desto hälsosammare! Föutom att choklad är nyttigt, så är det ju så gott!
Bred ut smörpapper i en långpanna.
Mixa 4 skopor COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™, 2/3 delar av kokosflingorna. Lägg chokladen, mandelsmöret och kokosoljan i en skål som tål värme och placera över en kastrull med kokande vatten (skålen ska inte röra vattnet) och rör om tills det smälts. Tillsätt stevia om så önskas. När allt smält, ta bort och låt svalna några minuter. Häll i blandningen med kollagen och kokosflingor, blanda väl. Häll över smeten på bakpappret, strö över resten av kokosflingorna. Förvara formen i kylen över natten, eller minst 4 timmar. Ta ut och skär i bitar.
Skribent: Natalie Rovaniemi VD och grundare av Celloptimum, med en magisterexamen i nutrition
Produkten har blivit tillagd i varukorgen