SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN - BLI AV MED CELLULITER

KOLLAGEN - BLI AV MED CELLULITER

KOLLAGEN MOTVERKAR GROPIG HUD – CELLULITER

Celluliter är gropar i huden och kallas ofta för ”apelsinhud”, celluliter utvecklas med åldern och förekommer främst på ben, rumpa, mage och rygg, samt på armarna. I grund och botten är celluliter fettkulor under huden som skjuter upp mot bindväven, vilket ger ett ojämnt och gropigt utseende. Några av de faktorer som bidrar till celluliter är brist på motion, hormonförändringar och du gissade rätt – din diet!

 

LÖS HUD OCH CELLULITER

Anledningen till att personer har celluliter beror på en ojämn fördelning av fettförrådet under huden. Celluliter och lös hud är vanligare hos kvinnor än män, där cirka 85 % av kvinnorna har ett visst mått av celluliter, vilket har ett samband i att huden förlorar sin elasticitet. Men vem som helst kan utveckla celluliter, även tonåringar får dras med vikt och hormonella förändringar.

 

ÄR CELLULITER FARLIGT?

Celluliter är inte ett allvarligt eller skadligt tillstånd, och därför väljer många att bara helt enkelt inte bry sig om dem. Samtidigt är andra mycket besvärade av celluliternas utseende, speciellt efter en viktökning eller en graviditet – eller på sommaren när det är vanligt att visa mer hud.

 

VILKA FAKTORER BIDRAR TILL UTVECKLINGEN AV CELLULITER?

  • Dålig diet
  • Vätskeretention (vilket också orsakar uppblåsthet)
  • Uttorkning
  • Brist på cirkulation (blodflöde)
  • Svag kollagenstruktur i huden
  • Att vara överviktig eller ha ökat kroppsfett
  • Hormonella förändringar
  • Brist på fysisk aktivitet (en stillasittande livsstil)

 

ANDRA FAKTORER SOM ORSAKAR HUDFÖRÄNDRINGAR

Några andra faktorer som kan orsaka hudförändringar, såsom celluliter, lös hud, rynkor och bildandet av mörka fläckar är en stressig livsstil, existerande medicinska tillstånd som autoimmun sjukdom eller diabetes, genetik, allergier, rökning, för mycket solexponering och andra orsaker till toxicitet.

Utöver att bidra till celluliter så ökar dessa faktorer även till inflammation i kroppen som bidrar till tecken på åldrande. Saker som stress och en dålig kost leder också till att din kropp saktar ner kollagenproduktionen, kollagen är viktigt för att hålla huden ung och spänstig!

 

Skribent: Natalie Rovaniemi, näringsfysiolog/nutritionist med en magisterexamen i nutrition - VD och grundare av Celloptimum

 

 

 2020-05-05

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen