*Havregryn innehåller inte gluten, men är är du allergisk mot gluten, så se till att havregrynen är märkta med ordet glutenfritt/fritt från gluten. VARFÖR? Glutenfria havregryn, är havregryn som specialhanteras, från utsäde, via odling och tröskning till tillverkning så att risken för inblandning av andra sädesslag elimineras. Havren odlas på särskilt utvalda gårdar och fälten får inte under de två föregående åren ha odlats med andra grödor såsom vete, råg och korn. Fälten besiktigas och skörd samt tillverkning sker under strikt kvalitetskontroll.
Mixa 1 dl havregryn tillsammans med hasselnötterna, sötmandlarna och cashewnötterna till små bitar.
Blanda jordnötssmöret, kokossirapen och kokosmjölken i en kastrull. Värm upp under låg temperatur, tills det blir en jämn smet. Ta av kastrullen från plattan. Häll i kakaon tillsammans med de mixade havregrynen hasselnötterna, sötmandlarna och cashewnötterna, i kastrullen. Blanda ihop hela smeten. Häll i 10 skopor COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ och blanda väl. Häll till sist i de omixade havregrynen. Om du tycker att smeten är för kladdig att rulla till bollar så kan du hälla upp smeten på ett fat och ställa den i kylskåpet i cirka 10 minuter, så att den blir mer fast och lättare att rulla till bollar.
Gör cirka 20 bollar och rulla dem i ekologiska kokosflingor. Förvaras i kylskåp.
Skribent: Natalie Rovaniemi, näringsfysiolog/nutritionist med en magisterexamen i nutrition - VD och grundare av Celloptimum
Produkten har blivit tillagd i varukorgen