SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN BOOST

KOLLAGEN BOOST

KOLLAGENTILLSKOTT FÖR EN FRISK HUD

Varför är kollagen så viktigt när det gäller kroppens totala hälsa, till hur din hud ser ut?

Kollagen är det vanligaste proteinet i människokroppen. 70% av din hud, hår och naglar och nästan 100 % av din bindväv består av kollagen. Kollagen håller dig bokstavligen ihop: från dina hårstrån på huvudet till varje centimeter av din hud, till dina leders rörlighet. Det påverkar till och med den totala hälsan hos dina tarmar och mage.

Med det sagt så förstår du hur viktigt kollagen är för din övergripande hälsa och ditt utseende!

När vi blir äldre minskar kroppens naturliga produktion av kollagen dramatiskt. Över 25 år? Då har din kollagenproduktion förmodligen börjat minska. Och när kollagennivån minskar i kroppen, börjar huden vanligtvis ”att se äldre ut”, med mindre elasticitet och fyllighet. Knakande leder och störningar i tarmen kan också vara en effekt av de sänkta nivåerna av kollagen.  Lägre kollagennivåer kan till och med innebära att håret blir tunnare och göra så att naglarna får sämre kvalité.

Men hur ska man optimera sina kollagennivåer?

Det finns en del saker som går att göra för att både boosta på sina nivåer av kollagen, till att förhindra att det befintliga kollagenet bryts ner.

 

SAKER SOM ÄR NEGATIVT FÖR DITT KOLLAGEN

  • Dålig sömn
  • För högt sockerintag
  • Höga nivåer av stresshormonet kortisol från mental stress
  • För mycket solexponering
  • En kost med för lite antioxidanter
  • Dålig maghälsa
  • Fria radikaler
  • Rökning
  • Ett för lågt intag av näringsämnena vitamin C, koppar, svavel och zink

 

Som tur är, så finns det naturliga kollagen-boosters!

 

Vilka är de bästa näringsämnen som boostar ditt kollagen?

VITAMIN C FÖR EN STRÅLANDE HUD

C-vitamin är viktigt för att kroppen ska kunna tillverka kollagen, vitaminet är involverat i nästan varje steg i tillverkningsprocessen av kollagen, vilket gör C-vitamin till ett viktigt näringsämne för en strålande och hälsosam hud.

När C-vitamin levereras till dina hudceller minskas både rynkor och hudens struktur förbättras.

Ett bra sätt att få i sig C-vitamin på är att äta livsmedel rika på vitaminet. Att komplettera med ett kosttillskott med vitamin C är också bra, om du vet att du äter för lite av livsmedel rika på vitamin C.

Livsmedel rika på vitamin C: kiwi, citrusfrukter, broccoli, paprika och grönkål

 

SVAVEL BIBEHÅLLER KOLLAGEN

Svavel är nödvändigt för en optimal kollagenproduktion. Att äta livsmedel rika på svavel eller/och komplettera med ett kosttillskott med svavel, hjälper kroppen att behålla det värdefulla kollagenet, men även skönhetsämnet keratin – eftersom svavel krävs för produktionen av båda dessa ”ungdomliga” ämnen.

Lider du av tunnare hår eller kala fläckar? Då är den goda nyheten att svavel även har visat sig hjälpa till att öka både kollagen- och keratinnivåerna i kroppen, ämnen som vi absolut behöver för att kroppen ska kunna bilda nytt hår, men även starka naglar och hudceller. 

Livsmedel rika på svavel: lök, äggula och korsblommiga grönsaker (broccoli, brysselkål, blomkål, etc.)

 

ZINK STÖDJER KOLLAGENPRODUKTIONEN

Zink är också viktigt för att stödja kroppens kollagenproduktion. Zink fungera som en ko-faktor för kollagenproduktionen, vilket innebär att det aktiverar proteiner som är viktiga för kollagensyntesen. Det aktiverar också ett protein som kallas kollagenas som gör att dina celler kan ”bygga om” kollagen.

Livsmedel rika på zink: skaldjur, nötter, mejeriprodukter och spannmål

 

KOPPAR ÄR VIKTIGT FÖR ATT KOLLAGEN SKA BILDAS

Även koppar behövs för kroppens kollagenproduktion. Det är faktiskt så att när halten koppar inuti hudcellerna ökar, så ökar kollagenproduktionen också!

Koppar aktiverar ett enzym som krävs för kollagenproduktionen. När enzymet är aktivt så tvärbinder kollagenfibrerna sig med andra stödfibrer, vilket hjälper till att bilda strukturen som supportar din hud.

Koppar fungerar också som en antioxidant (neutraliserar fria radikaler) och hjälper till att förhindra dem från att skada dina hudceller eller vävnader.

Livsmedel rika på koppar: pekannötter, cashewnötter, kidneybönor, torkad frukt, och champinjoner.

 

Alla dessa näringsämnen är suveräna kollagen-boosters, men ingen av dem är lika bra som den bästa kollagen-boostern i världen: KOLLAGEN.2020-04-29

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen