SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN & DHEA – FÖR SKÖNHET

KOLLAGEN & DHEA – FÖR SKÖNHET

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGEN FÖR SKÖNHET & HÄLSA

DHEA är det mest förekommande och viktigaste prekursorhormonet i människokroppen. DHEA är det råmaterial som din kropp använder för att producera andra viktiga hormoner. Obalans i DHEA-nivåerna kan och sätter kroppens hela hormonella produktionskaskad ur balans. Dessutom tenderar DHEA-produktionen att minska när vi börjar att bli äldre. Forskare drar hypotesen att många tecken på tidigt åldrande helt enkelt är kroppen som återspeglar lägre nivåer av DHEA.

DHEA-produktionen sker i binjurarna, så kronisk stress – tillsammans med dålig kost, är andra faktorer som tenderar att påverka kroppens egna produktion av DHEA. Låga nivåer av DHEA är associerade med immunologiska förhållanden, låg sexlust, depression, minskad kognitiv förmåga och ackumulering av fett på kroppen. Följaktligen är optimala DHEA-nivåer förknippade med förbättrat humör, ökad muskelutveckling, ökade fettförluster som ger mer definierade muskler och mindre celluliter, ökad sexdrift och immunitet, för att nämna några av hormonets starka fördelar.

 

När börjar nivåerna av DHEA att sjunka?

DHEA, vars verkliga namn är dehydroepiandrosteron, är det mest förekommande steroidhormonet i huden. DHEA når sin produktionstopp vid 25 års-ålder, och sjunker sedan frekvent med åldern. När du är 70 år har nivåerna minskat med hela 80-90 %. Det är dock när kvinnor når 50-års ålder som koncentrationen av DHEA verkligen börjar att peaka ner.

 

Är DHEA viktigt för att kroppens kollagen?

Torr hud är ett problem som ökar med åldern. Intressant är att DHEA sätter igång hudens oljeproduktion och hjälper till att öka hydreringen i huden.

DHEA ökar även produktionen av kollagen, vilket gör att huden blir mjukare och mer vital. Vår huds immunitet verkar också förbättras med DHEA, vilket kan hjälpa huden att läka. DHEA-tillskott är dock receptbelagda i Sverige och inte helt utan risker, och liksom alla andra hormoner, bör DHEA inte tas om inte en klar brist har fastställts genom en korrekt bedömning, via exempelvis ett blodprov.

 

Finns DHEA i kosten?

Tallpollen (pine pollen) – ”naturens hormon-booster”, har en unik och viktig egenskap: förmågan att harmonisera och hålla det endokrina systemet ungt, vilket är en sällsynt egenskap hos växter. Tallpollen anses vara en ört som kan öka livskvalitén, på ett naturligt sätt.

Tallpollen är naturens mest kraftfulla androgen, vilket är ett ämne som stimulerar testosteronproduktionen. Men om du är kvinna, låt inte detta skrämma dig! Anledningen till att tallpollen är en så kraftfull androgen, är till stor del för att det är den enda naturliga källan till ”underverks-hormonet ” DHEA, som är prekursor till inte bara testosteron utan även till östrogen och progesteron och ett 50-tal andra hormoner som är viktiga för din kropp. Med det sagt, så är alla tre av dessa hormoner viktiga för både män och kvinnor, men i olika proportioner.

Det är viktigt att notera att tallpollen anses vara en adaptogen ört, vilket betyder att det är en ört som återställer balansen i kroppen genom att anpassa effekten till vilka villkor som råder i just din kropp. Av denna anledning är det säkert för både män och kvinnor att få i sig DHEA från tallpollen.

 

Du kan även köpa tallpollen och blanda ner i en smoothie bowl med kollagenpulver – ingredienser som tillsammans främjar din skönhet och hälsa inifrån och ut!2020-05-05

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen