SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN DIN HUD OCH ALKOHOL

KOLLAGEN DIN HUD OCH ALKOHOL

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGENPEPTIDER

Om du har turen att besöka ett lyxigt spa så upptäcker du förmodligen att champagne är en sällsynt upptäckt, medan gurkvatten eller ett lugnande te är en mer vanlig syn. Medan ett glas av ditt favoritvin kan göra dig avslappnad mer än t.ex. örtte, så kan frekvent alkoholkonsumtion ha långvariga och negativa effekter på din hud, ditt hår och dina naglar. Som det största organet i din kropp – huden – så kan valet av vad du beställer i dryckesväg göra under för din hud eller bryta ner din hud.

I strävan efter en perfekt hud, använder vi otaliga serum och krämer, ansiktsbehandlingar och bäljar i oss vatten, medans det faktiskt finns en enkel fix: att ge upp, eller betydligt sänka sitt intag av alkohol – som vi länge vetat, är alkohol inget hälsoelixir. Alkohol är faktiskt en av de värsta och mest aggressiva föreningarna som förstör din hud, orsakar håravfall och ger dig sköra och tunna naglar. En sak är säker: Om du vill bli äldre, fortsätt och drick!

 

Förblir huden fortsatt röd även om man slutar att dricka alkohol?

Rödheten som uppstår av ett långvarigt alkoholintag kommer inte att försvinna, även om du slutar att dricka alkohol.

Ett av de tidigaste tecknen på ett för högt alkoholintag är ett ständigt rött ansikte på grund av utvidgade blodkärl – telangiektasi -permanent utvidgning av blodkärl som skapar små, fokala, röda skador, vanligen i huden eller slemhinnorna. Tillståndet kännetecknas av framträdande blodkärl i huden såsom spindelkärl. Detta uppstår pga. att regleringen i hjärnan av vaskulär kontroll inte fungerar som den ska, vid ett fortsatt alkoholintag. Rödheten kan även framträda på halsen, bröstet, armarna, benen och magen.

Rödheten som uppstår av ett långvarigt alkoholintag kommer inte att försvinna, även om du slutar att dricka alkohol. Men du kommer däremot att slippa att få nya utvidgade blodkärl. Du kan däremot ta bort dessa utvidgade blodkärl med laser, men det kostar både tid och pengar.

 

Kan alkohol utlösa psoriasis och rosacea symptom?

Alkohol kan orsaka inflammation i huden och ett allmänt nedsatt immunförsvar, vilket i sin tur kan inducera psoriasis och rosacea symptom.

Om du redan har en känslig hud kanske du bör tänka dig för en eller två gånger innan du häller i dig obegränsade mängder alkohol vid poolen i sommar, och speciellt vitt vin. Varför? Du kan få en ökad rödhet och inflammation i huden som kan vara smärtsam. Akne rosacea är ett tillstånd av kronisk inflammation som är förknippad med ansiktsrodnad, utvidgade blodkärl och ofta akne. Denna rodnad kan inträffa redan efter en drink, och speciellt efter vitt vin, enligt en studie som gjordes på kvinnor nyligen.

De som dricker mer än 80 gram alkohol per vecka har visat sig ha svårbehandlad psoriasis. Skälen till detta kan vara nedsatt immunförsvar inducerad av alkoholen och/eller att alkohol inducerar proinflammatoriska cytokiner. Ett stort alkoholintag minskar alternativen för behandling av psoriasis, eftersom vissa mediciner kan kontraindiceras om ditt drickande leder till leversjukdom eller höga nivåer av triglycerider i blodet.

 

Gör alkohol så att huden åldras snabbare och bryter alkohol ner kollagenet i huden?

Alkohol bryter sakta men säkert ner kollagenet i huden, som resulterar i en hud som åldras i förtid.

Acetaldehyd (som alkohol bryts ner till i kroppen) producerar reaktiva fria radikaler som skadar ditt DNA. Detta leder till nedbrytning av kollagenfibrer, hudinflammation, hudhyperpigmentering och kan orsaka rynkor. Om du ändå tycker om att ta ett glas vin ibland, eller en drink, se till att äta rikligt med antioxidanter i din dagliga kost, som färgglada frukter och grönsaker och använd hudvård med mycket näring och fukt. Använd även solskyddsmedel varje dag för att minimera UV-strålning som är en annan orsak till DNA-oxidation som gör att ditt kollagen bryts ner. Komplettera även med kollagentillskott för optimala kollagennivåer i kroppen.

 

Vilket kosttillskott med kollagen är bäst för en frisk och fräsch hud?

Välj ett kosttillskott med kollagenpeptider utan tillsatser för en frisk hud.

Huden består av kollagen, och främst av typ 1 kollagen. Vitamin C, kisel och hyaluronsyra är även tre andra viktiga ingredienser för en frisk hud. Vårt populära CLEAN LABEL kosttillskott COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller alla dessa fyra ingredienser.

 

Varför är kollagen det bästa kosttillskottet för en frisk hy?

Kollagen är det bästa kosttillskottet för en frisk hy för att proteinet fungerar som en av de viktigaste byggstenarna för en frisk hy, ditt hår, dina muskler, senor och ligament.

Kollagen är det som hindrar vår hud från att ”hänga” och bli rynkig, vilket ger en fyllig och frisk look på huden.

 

Hur mycket kollagen behöver man äta för att få en friskare hud?

Du behöver cirka 10 gram kollagen om dagen för att få och bibehålla en frisk hud.

Efter 25-års ålder minskar produktionen av kollagen i kroppen och att komplettera med ett kosttillskott är ett bra alternativ, då kollagen inte förekommer i en vanlig traditionell kosthållning.

 

Kan alkohol ge permanenta skador på kroppens kollagen?

Ja, huden och kollagenet kan återhämta sig, men det beror på hur stor skada alkoholen har gjort.

Om du slutar att dricka alkohol, eller sänker ditt alkoholintag betydligt, så kan din hud, precis som alla dina andra organ, återhämta sig. Men återhämtningen beror på hur stor skada som redan uppstått. Om du har druckit i 10 år och slutar är det bra, men frågan är om huden går att återställa till hur den skulle sett ut om du inte druckit? När kollagenet är förstört (kollagenet som är A och O för din hud) så kan det vara svårt att få det tillbaka.

 

Kan alkoholens uttorkande effekt få huden att åldras?

Den uttorkande effekten som alkohol har leder till en rynkig och oelastisk hud, som åldras i förtid.

Efter en utekväll på stan, är du kanske ganska snabb med att ta en trippelshot av espresso, följt av ett glas vatten, för att vakna och återställa vätskebalansen i kroppen. Dehydrering (uttorkning) leder till en rynkig och oelastisk hud. Saken är den att dehydreringen i kroppen startar redan när du dricker alkohol. Att dricka varje dag under en längre tid, gör stor skada på huden. Alkohol påverkar allt från slemhinnor, bukspottkörteln och levern till huden. Den första effekten alkoholen har är uttorkning, eftersom den faktiskt ”tar all vätska ut ur huden”. Om du tittar på en kvinna som har druckit i 20 eller 30 år och en kvinna i samma ålder som inte alls har druckit, så syns en STOR skillnad på huden!

 

Påverkar alkohol naglarna?

När du dricker för mycket blir dina naglar sköra, och mer benägna att brytas av.

Försöker du att få långa och fina naglar inför ett bröllop eller en rolig händelse, men att du inte kan komma över en viss längd? Alkoholens uttorkande effekt i kroppen påverkar förutom din hud,  även dina naglar. När du dricker för mycket blir dina naglar sköra, och mer benägna att brytas av. Dricker du mycket alkohol och vill ha långa och starka naglar så tänk på ditt alkoholintag. Du kan även lägga en fuktgivande nagelbandskräm eller nagelbandsolja på naglarna och nagelbanden för att hålla dem hydratiserade, om du vill boosta dem lite extra! 

Att dricka för mycket alkohol kan bidra till brister på viktiga näringsämnen i kroppen. Det finns bevis för att kroppen inte får i sig tillräckligt med zink, biotin (vitamin B7), koppar och protein, vilket kan leda till naglar med sämre kvalitet.

 

Kan biotin motverka sköra naglar?

Biotin kan hjälpa till att stärka sköra naglar.

Biotin (vitamin B7) främjar hälsosam celltillväxt och hjälper till med metabolismen av proteinbyggande aminosyror som är nödvändiga för nageltillväxt.

 

Är zink bra för naglarna?

Zink är viktigt för att naglarna ska växa normalt.

Zink bidrar till att hålla hår, hud och naglar normala och är dessutom en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Zink är en nödvändig mineral som kroppen behöver. Det finns i alla kroppens celler, men framför allt i skelett, muskler, ögon och prostata. Kroppen innehåller 2,3 gram zink

Zink krävs för många reaktioner i din kropp, inklusive tillväxt och delning av celler. Naglar är uppbyggda av en typ av celler som växer och delar sig snabbt. På grund av denna snabba produktion behövs en stadig tillförsel av zink för att främja en sund tillväxt av naglar. Otillräckligt intag av zink kan bidra till en degenerering av din nagelplatta, vilket orsakar uppkomsten av vita fläckar på naglarna.

 

Kan man se på naglarna om man har brist på zink?

Vita fläckar på naglarna kan tyda på en brist av mineralen zink.

Hur yttrar sig en brist på zink? Symptom på zinkbrist kan vara sämre sårläkning och infektionsförsvar, cirkulationsstörningar, högt blodtryck, blodbrist, försämrad aptit, dåligt humör, irritation, depression, aggression, inlärningsproblem och tillväxthämning hos barn. Hormonella besvär kan också uppstå vid brist på zink.

 

Gör kollagen naglarna starka?

Kollagen är ett protein som bidrar till friska, starka och hälsosamma naglar som ej spricker och går av.

Kollagen: Naglarna, och även din hud och hår består av proteiner som elastin, kollagen och keratin. När din kropp inte kan göra dessa proteiner så kan det resultera i sprött eller tunnare hår, torr och flagnande hud och djupa åsar på naglarna. Keratin är en typ av protein som bildar cellerna som utgör vävnaden i naglar och andra delar av kroppen. Keratin spelar en viktig roll för nagelhälsan. Det skyddar naglarna från skador genom att göra dem starka. 

Att ta kollagen och keratin som kosttillskott kan öka styrkan i naglarna genom att förhindra att naglarna blir spröda. 

Intressant nog är keratinet du ser faktiskt dött. Naglar bildas av döda celler, som din kropp skjuter upp när nya celler skjuts upp underifrån.

Eftersom proteiner som keratin och kollagen inte är så vanliga i maten som många av oss äter dagligen, så är det optimalt att inta dessa näringsämnen från kosttillskott med keratin och kollagen, i din dagliga rutin.

 

Kan alkohol orsaka håravfall och ett tunnare hår?

Ett högt alkoholintag leda till näringsbrist, som kan tunna ut ditt hår. Att dricka för mycket alkohol kan bidra till brister eller malabsorption av viktiga näringsämnen i kroppen. I synnerhet finns det bevis för att kroppen inte får i sig tillräckligt med zink, biotin (vitamin B7), koppar och protein, vilket kan leda till håravfall.

Det är normalt att tappa mellan 50-100 hårstrån om dagen. Men om du förlorar mycket mer än det, så kanske du undrar om du gör något fel. Kan det glas vin du njuter av på kvällarna skada ditt hår?

Det är inte troligt. Det finns ingen direkt koppling mellan alkoholanvändning och håravfall. Med detta sagt så kan däremot ett högt alkoholintag leda till näringsbrist, som kan tunna ut dina fina och tjocka lockar. Att dricka för mycket alkohol kan bidra till brister eller malabsorption av viktiga näringsämnen i kroppen. I synnerhet finns det bevis för att kroppen inte får i sig tillräckligt med zink, biotin (vitamin B7), koppar och protein, vilket kan leda till håravfall. Alkoholen stör även hur kroppen behandlar och använder näringsämnena i maten du äter.

 

Hur påverkar zink håret?

Zink är involverat i protein- och nukleinsyrasyntesen och spelar en roll i olika metaboliska vägar och cellulära funktioner.

När det gäller håravfall är zink en potent hämmare av hårsäckens regression och påskyndar hårsäckens återhämtning. Det betyder att ditt hår får bättre kvalitet om du har optimala nivåer av zink i kroppen.

 

Är biotin ett viktigt b-vitamin för håret?

Låga nivåer av biotin kan orsaka att du tappar hår.

Låga nivåer av biotin kan även orsaka hudutslag och sköra naglar. Biotin, en utav de olika B-vitaminerna, aktiverar hårsäckarnas celler så att de producerar mer keratin. Biotin tillsammans med zink bidrar till att bibehålla normalt hår och zink bidrar också till att bibehålla normala naglar. Biotin (vitamin B7) är viktigt för cellerna i din kropp.

 

Är kollagen (protein) ett bra kosttillskott för ett friskt hår? 

Kollagen som är ett protein, kan främja friskt hår på en mängd olika sätt. Aminosyrorna i kollagen används för att bygga hårproteiner och stärka huden där hårrötterna finns.

Kollagen kan också förhindra hårsäcksskador och grått hår. Håravfall kan också vara direkt kopplat till våra naturliga kollagenlager. Det är därför många män och kvinnor upplever att håret blir tunnare när de åldras (kollagennivåerna i kroppen minskar efter 25 års ålder).

Kollagen består huvudsakligen av tre icke-essentiella aminosyror: prolin, glycin och hydroxiprolin och det är prolin, som också är huvudkomponenten i keratin, det fibrösa ullliknande ämnet som utgör vårt hår och våra naglar. Att konsumera prolinrikt kollagen ger vår kropp de byggstenar den behöver för att skapa hår.

 

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGEN2020-04-29

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen