SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Kollagen för muskler & starka leder

Kollagen för muskler & starka leder

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGEN FÖR MUSKLER OCH LEDER

Kollagen ökar muskelmassan

Kollagen är det vanligaste proteinet i kroppen och en viktig komponent i skelettmuskulaturen. Dess fiberliknande struktur används för att göra bindväv. Som namnet antyder förbinder denna typ av vävnad andra vävnader och är en viktig del i ben, hud, muskler, senor och brosk. Det hjälper till att göra vävnader starka och elastiska för att klara av sträckning.

Studier visar att ett kosttillskott med kollagen hjälper till att öka muskelmassan hos personer med sarkopeni, den förslust av muskelmassa som sker med stigande ålder. Sarkopeni betyder ”brist på muskel” och kan anses vara synonymt med begreppet atrofi. Sarkopeni kan vara primär (enbart relaterat till ökad ålder) eller sekundär (relaterat till låg aktivitet, sjukdom eller nutrition) och förekommer i alla åldersgrupper.

I en 12-veckors studie så intog 27 äldre män med detta tillstånd 15 gram kollagen per dag medan de deltog i ett träningsprogram. Jämfört med män som tränade men inte tog kollagen, fick de betydligt mer muskler och de blev även starkare.

Forskare har i studier sett att ett kosttillskott med kollagen kan främja syntesen av muskelproteiner såsom kreatin, samt stimulera muskeltillväxt efter träning. Kreatin är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. Rent kemiskt är det en kombination av de tre aminosyrorna L-arginin, L-glycin och L-metionin. Kreatin bidrar med energi till musklerna vid kortvarig och explosiv ansträngning, som exempelvis styrketräning.

 

Kollagen för starka leder vid styrketräning

Kollagen hjälper till att upprätthålla integriteten i ditt brosk, den gummiliknande vävnaden som skyddar dina leder. Eftersom mängden kollagen i kroppen minskar med åldern ökar risken för degenerativa ledsjukdomar som artros. Vissa studier tyder på att ett kollagentillskott kan bidra till att förbättra symtomen på artros och minska den totala ledvärken.

En genomgång av studier på personer med artros fann man att intag av kollagen ledde till signifikanta förbättringar i stelheten i lederna och övergripande artros symtom. Forskare har en teori om att ett kollagentillskott kan ackumuleras i brosk och stimulera dina vävnader att göra mer kollagen. I sin tur kan detta leda till lägre inflammation, starkare leder och minskad smärta.

 

Kost för att öka muskelmassan

De bästa livsmedlen för att bygga muskler inkluderar mat som innehåller mycket protein och en låg andel mättat fett. Men utelämna inte kolhydrater och fetter. Du behöver ha en balanserad kost och ett bra träningsupplägg för bästa resultat.

Både näring och fysisk aktivitet är avgörande om du vill öka i muskelmassa. Det är viktigt att utmana din kropp genom fysisk aktivitet, men utan ett optimalt intag av energi och näringsämnen så kommer dina framsteg att vara små.

Mat rik på protein är mycket viktigt för att bygga muskler, men kolhydrater och fetter är också nödvändiga energikällor.

Om ditt mål är att få en ökad muskelmassa, bör du fokusera på att träna regelbundet och äta mer kalorier varje dag från muskelbyggande livsmedel.

 

Vad är rätt diet om du vill bygga muskler?

Den bästa kosten för att bygga muskler bör lägga till 500–1,000 kalorier per dag utöver ditt nuvarande kostintag.

Men detta bör inte tas som breda råd för alla utan att överväga vad du för närvarande äter när det gäller kalorier och protein.

Du bör äta mat som är rik på komplexa kolhydrater och högkvalitativa proteinkällor, som kan vara från både djur och växter.

Ett dagligt proteinintag på 1,6 gram–2,2 gram har visat sig vara den mest inflytelserika faktorn när man försöker optimera uppbyggnaden av muskelmassa, åtföljd av styrketräning.

Du kan nå denna proteinnivå genom att äta högkvalitativa proteinkällor hela dagen. Du kan också överväga att komplettera din kost med högkvalitativa proteintillskott som exempelvis kollagenpeptider för optimal muskeluppbyggnad och starka leder.

 

Hur viktig är kosten när man bygger muskler?

Din kost är en mycket viktig del för att bygga muskler. Dieter med en hög andel protein är viktigt för ökad muskelmassa, vilket bidrar till muskeltillväxt och ökad muskelstyrka i kombination med styrketräning.

 

Vilka livsmedel är bäst för att få mer muskelmassa?

Proteinrika livsmedel som kyckling, lax, grekisk yoghurt, skummjölk och bönor är några av de bästa livsmedel som hjälper dig att få mer muskler. Det är även bra att komplettera med ett kosttillskott med kollagen.

 

Hur kan jag bygga muskler om jag bara äter tre gånger per dag?

För att bygga muskler om du bara äter tre gånger per dag så bör du se till att dina måltider innehåller fler kalorier än du bränner, vilket kommer att skapa ett tillstånd av anabol tillväxt.

Sträva efter att nå en bra balans mellan protein, kolhydrater och hälsosamma fetter, som exempelvis MCT-fett.  

 

Hur ska jag ändra min kost för att maximera muskeltillväxten?

För att maximera muskeltillväxten måste du äta mer kalorier än vad du vanligtvis gör. Ät 1,4–2 gram protein för varje kilo kroppsvikt per dag.

Du bör också äta tillräckligt med kolhydrater, vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.

Många livsmedel kan hjälpa dig att få mer muskler. Många av dem innehåller mycket protein och låter dina muskler återhämta sig och växa efter att du har varit aktiv på gymmet.

Det är också viktigt att konsumera kolhydrater och fetter för att ge kroppen bra bränsle för att orka lyfta tunga vikter på gymmet.

För att nå ditt mål att få en ökad muskelmassa så bör du fokusera på att träna regelbundet och äta mer kalorier varje dag från näringsrika livsmedel.

 

Vilket är det bästa kollagentillskottet med protein och bra fett för muskeltillväxt?

COLLAGEN KETO DIET + MCT - är ett kollagentillskott med rent kollagen, vitamin C och extra tillsatt MCT-fett. MCR-fett stimulerar insulin. Insulin reglerar blodsockernivåerna. MCT-fett gynnar de som vill bygga muskler genom att öka insulintoppen som skapas vid en måltid efter träning, och som i sin tur förbättrar muskeluppbyggnaden. 



2023-03-02

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen