SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN FRÅN FISK - HUD

KOLLAGEN FRÅN FISK - HUD

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGENPEPTIDER

Vilket är det bästa kollagenet?

Fiskkollagen toppar definitivt listan. Medan det finns fördelar förknippade med alla djurkollagenkällor, så är fiskkollagenpeptider kända för att ha den bästa absorptionen och biotillgängligheten. Detta beror på att kollagen från fisk har mindre partikelstorlek. Biotillgängligheten är mycket viktig eftersom det i stor utsträckning bestämmer effekten av näringsämnet du intar.

 

Hur tas kollagen från fisk upp i kroppen?

Fiskkollagen absorberas upp till 1,5 gånger mer effektivt i kroppen och har överlägsen biotillgänglighet, jämfört med kollagen från kyckling, eller svin. Eftersom det absorberas mer effektivt och går in i blodbanan snabbare, anses kollagen från fisk som den bästa kollagenkällan, detta gäller vidare även för medicinska ändamål.

Att kollagen från fisk har förmågan att lättare absorberas av våra kroppar, beror på dess lägre molekylvikt och storlek. Detta gör det vidare möjligt att absorbera kollagen från fisk på en högre nivå genom tarmbarriären i blodomloppet, för att sedan bäras genom hela kroppen. Vilket sedan leder vidare till en ökad kollagensyntes i vävnaderna, benen, huden och många andra väsentliga kroppssystem. Eftersom vi inte tenderar att äta delar av fisken som innehåller kollagen (främst hud, ben och fiskfjäll), så kvarstår två alternativ: gör hemlagad buljong på fisk eller ät kollagenpeptider från fisk eller nöt.

 

Vad är fisk kollagen?

Fiskkollagen är ett komplext strukturprotein som hjälper till att behålla styrkan och flexibiliteten i hud, ben, muskler, senor, ligament, brosk, blodkärl, tandkött, ögon, naglar och hår. Kollagen från fisk är av typen 1, den typen av kollagen som förekommer mest i människokroppen. Typ I kollagen är mest känd för att skapa grunden för vacker hud, en stark bindväv och starka ben. Fiskkollagenpeptider har en mycket specifik aminosyrakomposition, med en hög koncentration av glycin, hydroxyprolin och prolin. När fiskkollagen intas, bryts inte hydroxyprolinpeptiderna ner fullständigt till fria aminosyror, och kan därför detekteras i blodet. Dessa hydroxyprolinpeptider stimulerar celler i huden, lederna och benen, vilket genererar en ökad kollagensyntes genom cellaktivering och tillväxt.

 

Vilka hälsofördelar har kollagen från fisk?

1. ANTI-AGING

Eftersom kollagen från fisk är ett kollagen av typ 1, och kollagen av typ 1 är vad vår hud består av, så är det inte förvånande att det kan gynna huden. Kollagen från fisk hjälper till att förebygga och förbättra eventuella tecken på hudens åldrande. Möjliga hudfördelar med att konsumera kollagen från fisk inkluderar förbättrad jämnhet, bättre fuktretention, ökad elasticitet och förebyggandet av djup rynkbildning.

Hydrolyserat kollagen från fisk består av små peptider med låg molekylvikt, som lätt tas upp i matsmältningen, absorberas och distribueras ut i människokroppen.

Forskning som publicerades 2015 i ”Open Nutraceuticals Journal” anger hur många kliniska prövningar som nu har utförts, vilket visar effekten och fördelarna med kollagenpeptider för hudens egenskaper, inklusive hydratisering, elasticitet och minskning av rynkor.

Forskare drar slutsatsen att hydrolyserat kollagen från fisk är ett smart vapen i den dagliga kampen mot de oönskade, synliga tecknen på åldrande.

 

2. BÄTTRE LÄKNING OCH REGENERERING AV BEN

Fiskkollagen har förmågan att öka kroppens egna naturliga kollagenproduktion. Tidigare har studier även visat på att kollagenpeptider från fisk kan ha en positiv effekt på benhälsan genom att öka densiteten av mineralerna i skelettet och utöva antiinflammatorisk aktivitet vid artros.

Målet med en studie som gjordes 2013 var att bestämma effekterna av fiskkollagenpeptidernas effekt på kollagensyntes, kvalitet och mineralisering. Resultaten av studien visade att fiskkollagen har en positiv effekt på kollagensyntesen och kollagenkvalitén. Forskare fann också att fiskkollagenet var till hjälp vid mineraliseringen i matrisen av ben-syntetiserande celler in vitro (en levande mikroorganism, cell eller biomolekyl studeras utanför sin normala biologiska kontext. Vanliga kärl för ändamålet är provrör och petriskålar). Medan denna studie inte involverade människor, visar det hur kollagen från fisk kan hjälpa benläkning och regenerering.

 

3. BÄTTRE SÅRLÄKNING

Som nämndes tidigare i texten så anses kollagen från fisk även som det bästa kollagenet för medicinskt syfte. Kollagen från fisk kan hjälpa din nästa skråma, rivmärke eller större sår att läka både bättre och snabbare. Sårets förmåga att läka är främst baserat på kollagen, vilket är viktigt för sårläkning, eftersom det hjälper kroppen att bilda ny vävnad. Kollagen av typ 1 är den mest övergripande strukturella komponenten i huden, så det är klart och tydligt att om en person har mer typ 1 kollagen i kroppen, så kan det hjälpa sår att läka snabbare.

Man trodde tidigare att kollagener bara var strukturella stöd. Nu vet vi att kollagen och kollagen-härledda fragment kontrollerar många cellulära funktioner, inklusive cellernas form och differentiering, cellmigration, liksom syntesen av ett antal viktiga proteiner. Kollagen spelar också en kritisk roll i alla faser av sårläkningen: hemostas, inflammation, profilering och uppbyggnad. Så om du vill att ditt sår ska läka snabbt eller lindra såret, så är fiskkollagen ett säkert kort!

 

4. ÖKAT INTAG AV PROTEIN

Genom att konsumera kollagen från fisk får du inte bara kollagen – du får allt som kollagenet innehåller. Kollagen från fisk innehåller över 97% protein, utan fett, socker eller kolhydrater, vilket gör den till en av de absolut bästa proteinkällorna på jorden. Vad den har är en mycket distinkt aminosyraprofil. Aminosyror är organiska föreningar som kombineras för att bilda proteiner. De är tillsammans med proteiner byggnadsblocken i våra kroppar.

Genom att öka ditt proteinintag, genom att konsumera kollagen, så kan du förbättra träningspasset, undvika muskelförlust, samt få en bättre återhämtning efter din träning. Mer kollagenproteiner i din kost hjälper även till för en ökad viktnedgång.

 

5. KOLLAGENETS ANTIBAKTERIELLA FÖRMÅGA

Forskning från Kanada som publicerades 2016 visade att fiskkollagen innehåller ännu en imponerande komponent. Kollagencin, som är en antibakteriell peptid från fiskkollagen. Denna senaste studie visade att kollagencin fullständigt hämmade tillväxten av Staphylococcus aureus.

Staphylococcus aureus, gula stafylokocker, är en bakterietyp som finns hos minst 50% av alla friska individer, de förekommer främst i näsöppningen. Trots det räknas de inte till normalfloran hos människan, utan de betraktas som patogena bakterier. Stafylokock infektion är en mycket allvarlig, mycket smittsam infektion orsakad av bakterier som vanligen finns på huden eller i näsan. För framtiden ser marint kollagen ut som en lovande källa till antimikrobiella peptider, vilket kan förbättra både människors hälsa och livsmedelssäkerheten.2020-05-04

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen