SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN & HYALURONSYRA - EN VACKER HUD!

KOLLAGEN & HYALURONSYRA - EN VACKER HUD!

Kollagen och hyaluronsyra är ämnen som är viktiga för huden, lederna och annan bindväv. Hyaluronsyra behövs för att binda samman kollagen med elastin i bindväven. Kollagen tillsammans med elastin, är de fibrösa protiener som ger huden dess elasticitet. Din kropp bryter ned och återvinner kollagen och hyaluronsyra på en kontinuerlig basis varje dag. Överdriven solexponering, skador och näringsbrister, är exempel på vad som kan leda till minskad tillgänglighet av kollagen och hyaluronsyra och resultera i nedbrytning av bindväv. En nedbrytning av bindväven resulterar i att huden blir mindre elastisk och får mer synliga rynkor, en minskning av ledbrosk, sprött hår och andra vanliga tecken som är förknippat med åldrande. Vissa kosttillskott och viss mat kan minska nedbrytningen av kollagen och hyaluronsyra, medan andra kan bidra till att stimulera deras produktion. 

 

HYALURONSYRA

Hyaluronsyra, även känd som hyaluronan, finns i nästan alla kroppens celler. Hyaluronsyra förekommer emellertid mest i brosk, hud och annan bindväv, och i synovialvätskan som smörjer kroppens leder. Hyaluronsyra kallas ibland ”naturens fuktkräm”, detta då hyaluronsyran i kroppen binder och behåller vatten. När du åldras minskas mängden av hyaluronsyra i din kropp, detta visar sig i torr och oelastisk hud till försämrad ledfunktion.

 

FÖREKOMSTEN AV HYALURONSYRA

Hyaluronsyra förekommer i animalisk bindväv, och är den enda naturliga källan till hyaluronsyra. Har du valt bort animalier i din kost, så kan vissa näringsämnen i kosten däremot stimulera din kropp till att producera mer hyaluronsyra eller förhindra att det bryts ner.

 

HYALURONSYRA OCH MAT

Att äta vissa livsmedel, eller kosttillskott som COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™, kan hjälpa din kropp att behålla, producera mer eller fylla på dina lager med hyaluronsyra och kollagen. Du kan även genom din livsstil bidra till att minska nedbrytningen av kollagen och hyaluronsyra i din kropp.

 

Forskning har visat att naringenin, en bioaktiv ingrediens som finns i exempelvis grapefrukt, lime, apelsiner och tomater, har en stark inhiberande effekt på hyaluronidas, ett enzym som bryter ner hyaluronsyra i kroppen. Baserat på dessa forskningsresultat, så kan mat som innehåller naringenin hjälpa din kropp att bibehålla dina förråd av hyaluronsyra, och minska dess nedbrytning i kroppen!

 

MINSKA NEDBRYTNINGEN AV HYALURONSYRA OCH KOLLAGEN

Det mest effektiva sättet att minska nedbrytningen av kollagen och hyaluronsyra i huden och lederna, är att påverka de faktorer som du kan styra, såsom UV-strålning från solen, cigarrettrökning, vitaminbrist, för att nämna några.

Eftersom kroppens nedbrytning av kollagen och hyaluronsyra är en naturlig process som inte kan stoppas helt, så kan stimuleringen av kollagensyntesen och hyaluonrsyrasyntesen vara en bra strategi. Till exempel, för att din kropp ska kunna göra kollagen, så behöver den C vitamin, lysin och prolin. Att äta dessa näringsämnen gör det möjligt för din kropp att fylla på kroppens lager av kollagen.

Vidare kan livsmedel rika på magnesium stimulera produktionen av hyaluronsyra i din kropp och bland annat bidra till en vacker och frisk hud, med mindre rynkor och ökad elasticitet.

 

KOLLAGEN OCH HYALURONSYRA I KOSTTILLSKOTT OCH INJEKTIONER

Kollagen och hyaluronsyra kan intas via kosttillskott. Kollagen och hyaluronsyra kan även injiceras direkt i huden för att få en hud med mindre rynkor och ökad elasticitet. På samma sätt kan hyaluronsyra injiceras i lederna, för bättre ledhälsa!

 

Skribent: Natalie Rovaniemi, näringsfysiolog/nutritionist med en magisterexamen i nutrition - VD och grundare av Celloptimum

 

 

 2020-05-05

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen