SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 200 KR & SNABBA LEVERANSER     

Kollagen, immunförsvaret och din hud

Kollagen, immunförsvaret och din hud

Sambandet mellan ett friskt immunförsvar och frisk hud

Att ta hand om din hud handlar inte bara om fåfänga, utan det innebär även att du tar hand om ditt immunförsvar. Faktum är att huden är det största organet i vår kropp och det påverkar alla aspekter av hur vi lever. Från att bekämpa inkräktare som bakterier och virus, men också att kontrollera inflammation genom att producera sina egna antiinflammatoriska cytokiner. Om du vill förbättra din hudhälsa så är det därför även bra att stärka immunförsvaret. Vi har därför utvecklat ett kosttillskott med både kollagen för huden som även innehåller vitaminer, mineraler och NAC (N-acetyl-L-cystein) som stärker immunförsvaret. Kollagentillskottet innehåller 4 gånger högre dos kollagen jämfört med andra traditionella kollagentillskott för huden som finns på marknaden. Kollagenet kommer från det världsledande och patenterade varumärket PEPTAN®.

Här listar vi exempel på kopplingarna mellan ditt immunförsvar och din hud:

Bakterier och din hud

Du kanske redan vet att det på många ställen i din kropp finns en mängd olika bakterier och annan mikroflora. Precis som det är viktigt för tarmhälsan måste det finnas en jämn balans och biologisk mångfald av mikroorganismer som lever på eller nära hudens ytskikt så att vi kan behålla skyddet mot yttre faktorer.

Särskilt de med torr hud eller de som lider av eksem (atopisk dermatit) är särskilt utsatta för saker som bakterieinfektioner och obalanser, eftersom torrhet kan äventyra den skyddande barriären som håller dåliga bakterier borta. Om du vill stärka ditt immunförsvar på detta sätt så kan du äta probiotiska livsmedel som yoghurt och kombucha. Du kan även inta kosttillskott med kollagen och prebiotika som är mat till kroppens goda bakterier.

Akne och finnar

Ditt immunförsvar kan faktiskt hindra din hud från att utveckla akne och finnar genom att hålla den ”ren”. Detta beror på att akne ofta är ett inflammatoriskt svar på yttre stimuli som smuts och överväxt av p.acnes-bakterier (Propionibacterium acnes). Naturligtvis kan akne bero på en mängd olika orsaker, så ditt immunförsvar kanske inte helt är roten till problemhyn, men att ha ett optimalt immunförsvar kan absolut hjälpa, oavsett situation.

Akne och finnar som är relaterade till exempelvis hormoner eller naturliga kroppscykler kan dock vara lite mer komplext, och här kanske det inte hjälper att stärka immunförsvaret.

Näringsämnen för huden

Ett annat sätt som immunförsvaret kan påverka din hud är genom de näringsämnen du konsumerar. Att äta näringsrik mat som fet fisk, frukt, grönsaker och livsmedel som är rika på essentiella fettsyror (livsnödvändiga fettsyror), probiotika, prebiotika och antioxidanter kan förbättra din huds hälsa och ditt immunförsvar. När immunförsvaret supportas av hälsosam näring kan det skicka vidare dessa näringsämnen till hela din kropp och göra nytta där de behövs som allra mest.

Näringsämnena som optimerar ditt immunförsvar supportar även hälsan hos din hud över hela kroppen, inte bara i ansiktet!

Återfuktad hud

En av de saker som ditt immunförsvar också hjälper till med är hudens återfuktning. Detta kan vara mycket viktigt, eftersom återfuktad hud är avgörande för dess struktur, färg och till och med hur snabbt den uppvisar synliga tecken på åldrande, som rynkor, fina linjer och slapp och oelastisk hud.

Om du tenderar att ha torr hud, åldersfläckar eller till och med om du helt enkelt vill undvika tecken på åldrande, så är det viktig att hålla dig hydrerad både för ditt immunförsvar och för din hud. Tänk dock på att mängden återfuktning som kommer från din kost och ditt dricksvatten oftast inte räcker till för att hålla huden återfuktad för personer med torr hud eller personer som lider av atopisk dermatit (eksem), psoriasis m.m. Här kan det vara bra att komplettera med någon typ av hudkräm.

Skydda din hud

Tillsammans med återfuktning kan ett friskt immunförsvar också hjälpa till att förhindra transepidermal vattenförlust (TEWL)*, särskilt i ansiktet. Personer med både torr hud och fet hud bör vara uppmärksamma på hudens fuktbarriärer, och det innebär att ge näring till immunförsvaret som i sin tur skyddar mot hudskador och uttorkning.

*Torr hud kan orsakas av flera olika faktorer. De vanligaste faktorerna är oljemängden på huden och skyddet av hudens barriärfunktion. Båda dessa kommer att avgöra takten av ”Transepidermal Water Loss (TEWL)” – den takt som vattnet avdunstar genom huden. Huden är dynamisk och reagerar på sin omgivning.

Hudens motståndskraft

Ett av de främsta sätten som ditt immunförsvar kan påverka resten av din kropp, inklusive din hud, är dess förmåga att läka de olika sjukdomar, infektioner och skador som uppstår i det dagliga livet. Ett stort bekymmer inom hudvård, särskilt när människor åldras eller går igenom hormonella förändringar, är hudens förmåga att återhämta sig och läka från skador.

Från solskador till bildning av akneärr och missfärgning kan huden ådra sig en mängd olika typer av skador bara genom att ”leva livet”. När ditt immunförsvar är friskt och starkt är det mycket mer sannolikt att den läker från skador och infektioner snabbt och optimalt. Och det inkluderar akne och andra hudskador.

Ett hälsosamt immunförsvar & kollagen för hud och immunförsvar

Att supporta immunförsvaret kanske inte är det allra första du tänker på när du vill vårda din hud, men det kan faktiskt vara något av det bästa du kan göra. Hälsa fungerar inifrån och ut, och det inkluderar att främja kroppens naturliga koppling från ett system till ett annat!

Kosttillskott med kollagen för ett optimalt immunförsvar

Vill du hjälpa din hud och immunförsvaret en bit på traven så kan ett kosttillskott med kollagen för huden tillsammans med vitaminer och mineraler vara ett bra sätt! Collagen immune support innehåller 7 livsnödvändiga vitaminer och mineraler tillsammans med NAC (N-acetyl-L-cystein).

COLLAGEN - IMMUNE SUPPORT MED NAC (N-acetylcystein) - kosttillskott för ett starkt immunförsvar bidrar tillsammans med selen, vitamin D, kobalamin (B12), vitamin C, zink, pyridoxin (B6) och folsyra (B9) - till ett optimalt immunförsvar, bättre hälsa och bättre hud - ett kosttillskott som innehåller 9268 mg PEPTAN B® kollagen per daglig dos. En daglig dos av kollagen som är 4 gånger så hög som traditionella kollagenpulver för huden.2023-10-19

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen