SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN, KERATIN OCH MELANIN

KOLLAGEN, KERATIN OCH MELANIN

KOSTTILLSKOTT FÖR HUDEN

Huden är kroppens största organ. Korrekt vård och behandling är avgörande för att bibehålla hälsan och vitaliteten för detta viktiga organ!

 

Vad består huden av?

Hud består av flera olika delar, inklusive vatten, protein, lipider (fetter) och olika mineraler och andra ämnen. Under hela ditt liv kommer din hud att förändras, till det bättre eller sämre. Faktum är att din hud regenererar sig ungefär var 27:e dag. Det är viktigt att vårda din hud ordentligt för att upprätthålla hälsan och vitaliteten hos detta viktiga organ.

 

Vad behöver huden varje dag?

Se till att du skaffar dig bra rutiner när det gäller hur du vårdar din hud, se till att dricka ordentligt med vatten och rengör din hud varje dag. Varje dag bör du vara säker på att ge din hud:

  • Gott om vatten.
  • Grundlig rengöring varje dag. På kvällen, se till att du tar bort allt ditt smink och rengör huden ordentligt innan du lägger dig.
  • Balanserad näring.
  • Fukt, fukt och fukt. Detta är ett nödvändigt steg även för dem som har fet hud. Det finns gott om fuktighetsgivande produkter på marknaden.
  • Solskydd, solskydd och solskydd. Det är absolut nödvändigt att skydda din hud mot skadliga UVA- och UVB-strålar. Solskyddsmedel (SPF 30 eller högre) rekommenderas varje dag. Detta kommer att hjälpa till att förebygga solskador, hudcancer och rynkor.
  • Du bör ta till vana att ha koll på din hud, på hela din kropp. Bekanta dig med din hud så att du märker om några förändringar skulle uppstå, till exempel födelsemärken eller fläckar som kan behöva ytterligare uppmärksamhet.

 

 

Vilka är hudens tre lager?

EPIDERMIS – DET YTTERSTA LAGRET AV HUDEN

Epidermis är det tunnaste lagret, men det är ansvarigt för att skydda dig från den hårda miljön du utsätts för varje dag. Epidermis är också värd för olika typer av celler:

  • Keratinocyter, som producerar proteinet keratin, huvuddelen av epidermis.
  • Melanocyter, som producerar ditt hudpigment, kallat melanin.
  • Langerhans celler, som förhindrar att oönskade ämnen kommer in i huden.

 

DERMIS – MELLANLAGRET I HUDEN

Dermis är skiktet som ger din hud dess fyllighet. Åldrande och sol kan skada dermis och leda till rynkor. Dermis består av en komplex kombination av blodkärl, hårfolliklar och körtlar. Här hittar du kollagen och elastin, 2 proteiner som är nödvändiga för hudhälsan eftersom de erbjuder både stöd och elasticitet (din huds förmåga att gå tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd efter att ha sträckts). Fibroblaster är cellerna du hittar i detta lager, vilka syntetiserar (tillverkar) kollagen och elastin. Detta skikt innehåller också receptorer för smärta och beröring.

 

HYPODERMIS – DET FETA LAGRET

Hypodermis är värd för svettkörtlar samt fett- och kollagenceller, och ansvarar för att bevara kroppens värme och skydda dina vitala inre organ. Minskning av vävnad i detta skikt bidrar till ”hängande” hud.

 

 

Vilka näringsämnen är viktiga för huden?

KOLLAGEN

Kollagen är det rikligaste proteinet i huden och utgör cirka 70–80% av huden. Kollagen och elastin är ansvariga för att hålla rynkor och fina linjer borta. Med tiden minskar dessvärre miljön och åldrandet din kropps förmåga att producera kollagen.

Kollagen finns vanligtvis inte den traditionella kosten som vi äter, då kollagen förekommer i de delar av djuret som vi oftast slänger. Därför kan det vara bra att inta extra kollagen i form av ett kosttillskott i pulverform varje dag – speciellt om du passerat 25-års ålder. Du kan däremot hjälpa din egen kollagenproduktion en bit på vägen, genom att äta rätt sorts mat.

Självklart kan du boosta din kropp med kollagen genom att äta ett kosttillskott, som tillför extra kollagen till din kropp! Vår produkt COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller naturligt kollagen tillsammans med hyaluronsyra, vitamin C och ekologiskt kisel från bambu.

 

KERATIN

Keratin är ett protein som finns rikligt i huden, håret, naglarna. Keratin är det som ger huden dess fasthet/styrka och hjälper till att bygga upp skyddsbarriären som din hud erbjuder. Keratin bidrar även till naglarna och hårets starka struktur.

Även om keratin inte finns i mat, så kan den rätta maten – som är rik på protein och vissa vitaminer – öka keratinproduktionen och därmed stödja hud, hår och nageltillväxt.

Självklart kan du boosta din kropp med keratin genom äta ett kosttillskott, som tillför extra keratin till din hud, dina naglar och ditt hår! Vår produkt KERATIN - SKIN & HAIR BOOSTER™ innehåller naturligt keratin.

 

ELASTIN

Tänk elastisk. Elastin finns tillsammans med kollagen i dermis. Elastin är ett protein, som ansvarar för att ge struktur till din hud och dina organ. Precis som med kollagen, så påverkas elastin av åldrande och miljöfaktorer. Lägre nivåer av detta protein får din hud att bli rynkig och hängig.

 

MELANIN

Melanin är det pigment som ger hud, hår och ögon dess färg. Mörkhyade personer har mer melanin i sin hud än ljushyade människor. Melanin ger ett visst skydd mot hudskador som orsakas av solen, genom att melanocyterna ökar sin produktion av melanin som svar på solexponering.

Vill du få en extra boost av melanin för att öka hårets naturliga pigmentering, eller motverka grått hår så kan du prova vårt kosttillskott ANTI-GRAY™.

Vill du accelerera din solbränna och få en finare och djupare solbränna som ser naturlig ut, så kan du prova vårt kosttillskott SUNNY SKIN™.

 

Har du någonsin undrat vad fräknar är och varför bara en del har dem? Svaret ligger i dina gener.

Hudfärgen bestäms av mängden melanin i huden. Ju mer melanin du har desto mörkare blir din hud. Ibland kan melanin vara mer koncentrerad i vissa hudceller, vilket resulterar i fräknar. Detta förklarar varför fräknar mörknar vid exponering av UV-strålarna från solen.

På samma sätt som du ärver din ögonfärg och hårfärg, kan du även ärva fräknar. Faktum är att forskare har identifierat flera gener som är kända för att ge fräknar. En av de mest kända generna kallas för MC1R (genen kontrollerar hur mycket melanin som skapas). Ibland kallas denna genen för ”den röda hårgenen”, vilket förklarar varför rött hår och fräknar ofta går hand i hand.

Fräknar innehåller mer melanin än resten av huden…2020-08-28

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen