SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Kollagen & kiseldioxid - skönhet & hälsa

Kollagen & kiseldioxid - skönhet & hälsa

Kollagentillskott med kollagenpeptider och kiseldioxid för skönhet och hälsa

Kolla in dessa två hälso-och skönhetsvänner i kvarteret skönhet & hälsa! Låt oss presentera en favoritduo för både skönhet och hälsa - kollagen och kiseldioxid!

För att verkligen förstå vad kollagen och kiseldioxid är, och hur kiseldioxid hänger ihop, låt oss dyka djupare in i forskningen bakom dessa skönhets-och hälsoingredienser.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett av de vanligaste proteinerna som finns naturligt i kroppen och som ger styrka och stabilitet till bindväven kroppen. Kollagenproduktion är viktig för frisk hud, hår, naglar, skelett, leder, mage- och tarm (läs: läckande tarm), immunförsvar, viktkontroll, sömn och mycket mer. När det gäller hud är kollagen ansvarig för ungdomlig hud som är stark och mycket elastisk.

Vad är kiseldioxid?

Kiseldioxid är det tredje vanligaste spårmineralet i kroppen, efter järn och zink. Kiseldioxid skapar bindningar mellan proteinmolekyler som hjälper huden att behålla vatten; avgörande för cellreparation och förnyelse. Kiseldioxid ger styrka, flexibilitet och motståndskraft i din bindväv, vilket gör det till ett absolut krav för leder, magen och tarmen, friska naglar, tänder, hår och hud. Kiseldioxid är också viktig för kalcium- och magnesiummetabolismen, vilket är avgörande för balanserade hormoner, starka muskler och ett friskt hjärta.

Kollagen och kiseldioxid – den viktiga sammanlänkningen

Medan kollagen utgör ramen för våra ben, stärker kiseldioxid dessa bindningar och gör dem mer mobila. Kiseldioxid krävs för att både bygga och sedan absorbera kollagen, vilket hjälper till att ”limma ihop kollagenet”. 

När vi är unga producerar kroppen naturligt höga nivåer av kollagen och kiseldioxid, vilket återspeglas i rynkfri hud och smärtfria leder. Men när vi åldras (från så tidigt som i tjugoårsåldern!) minskar både kollagen och dess största supporter, kiseldioxid, snabbt, vilket kan minska hudens elasticitet, styrka och elasticitet.

Denna snabba nedgång kan orsaka flera andra symtom, inklusive:

 • Långsamt växande hår och tunt hår

 • Rynkor, fina linjer och åldrad hud

 • Sköra naglar

 • Ledvärk och stelhet

 • Osteoporos

 • Kalciumavlagringar i ben, leder och mjukdelar

 • Mag- och tarmbesvär pga. läckande tarm

 • Sämre immunförsvar pga. läckande tarm

Flera faktorer påverkar graden av kollagen och kiseldioxidets nedgång, inklusive tarmfloran (mikrobiom), hälsa, kost, stress, inflammation, sömn och solexponering. Så om vi kan göra vårt bästa för att ta hand om dessa faktorer och stödja kiseldioxid- och kollagenproduktion, kan vi kanske mildra dessa risker och behålla hud, hår, naglar, ben och leder längre i våra liv – s.k. slow-aging istället för anti-aging.

Kollagen och kiseldioxid för benhälsa

Kollagen och kiseldioxid är viktiga aktörer när det gäller bindväv och benhälsa. Både kollagen och kiseldioxid hjälper till med ny benbildning genom att stimulera osteoblaster - våra benbyggande celler. Kollagen och kiseldioxid hämmar också bennedbrytning genom att hämma osteoklaster, våra benresorberande celler, som försöker bryta ner benvävnad och frigöra mineraler som krävs för starka ben i resten av kroppen.

En forskningsstudie visade att daglig kiseldioxidkonsumtion förbättrade benmineraltätheten hos deltagarna, i en grupp som konsumerade 40 mg som registrerade en benmineraldensitet som var 10% högre än deltagare som konsumerade 14 mg kiseldioxid dagligen.

Kollagen och kiseldioxid för skönhet

Medan kollagen får mycket kärlek i skönhetsutrymmet just nu, låt oss inte glömma att tacka kiseldioxidet också!

Kiseldioxid stimulerar fibroblaster, som utsöndrar kollagen typ I - den typ av kollagen som finns i överflöd i ungdomlig hud. Att konsumera kollagen och mineraler som supportar kollagensyntesen bibehåller din hud frisk och bidrar till en strålande hud.

Både kollagen och kiseldioxid är naturligt sett antiinflammatoriska, vilket också hjälper till att hantera och minska symtom på inflammatoriska hudåkommor, som eksem och psoriasis.

Var kan du hitta dessa magiska ingredienser?

Även om det inte finns något dagligt rekommenderat intag för kiseldioxid eller kollagen, vet vi att ungdomlig, fast hud med minskade fläckar och rynkor, friska leder och ben bara är några av fördelarna med kiseldioxid och kollagenkonsumtion.

Kiseldioxid finns i följande livsmedel:

 • Avokado

 • Brunt ris

 • Mörka bladgrönsaker

 • Havre

 • Potatis

 • Rotfrukter

 • Nypon te

 • Fisk och skaldjur

 • Jordgubbar

Öka ditt kollagen med följande livsmedel (naturligt kollagen är alltid animaliskt):

 • Buljong av kokade djurdelar som ben och skinn

 • Kollagenpulver

Veganskt kollagen finns det?

Veganskt kollagenpulver tillverkas via GMO och är således ingen naturlig kollagenprodukt. Kollagen är ett strukturellt protein som finns i hud, ben, leder och muskler hos djur. Det ger styrka och elasticitet till våra vävnader, skyddar våra inre organ och hjälper oss att röra oss smärtfritt. Men eftersom kollagen inte finns i den växtbaserade världen kanske du undrar vad "veganskt kollagen" egentligen betyder! Läs mer här!2023-09-11

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen