SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN & KOLLAGEN-BOOSTANDE MAT

KOLLAGEN & KOLLAGEN-BOOSTANDE MAT

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGENPULVER

Kollagen har studerats väl för sina medicinska egenskaper under senare år, och det är ett viktigt protein som många av oss faktiskt inte får i sig tillräckligt av. Förutom att du kan köpa kollagentillskott, så kan du även boosta din kropp genom att äta några portioner av kollagenrika livsmedel eller kollagenhöjande livsmedel i din kost, varje dag! Genom att göra detta kan du hjälpa till att optimera kollagenhalten i din kropp, för att minimera ledvärk till att hålla huden elastisk och ungdomlig, och mycket mer.

 

Hur mycket kollagen behöver man?

Kollagen är ett viktigt protein som finns i hela kroppen. Kollagen kallas ofta för kroppens lim, som håller ihop kroppen. Kollagen ansvarar bl.a.  för att ge huden dess smidighet, sakta ner vissa tecken på åldrande, till att hålla dina leder rörliga och friska. När du blir äldre börjar kollagenproduktionen att minska, vilket kan ge symtom som ledsmärta, rynkor och minskat brosk i lederna. Det finns även en mängd andra faktorer som kan göra så att kollagenproduktionen minskar, såsom rökning, solexponering och en dålig diet.

Lyckligtvis finns det många saker som kan bidra till ökad kollagenhalt i kroppen. Att använda ett kollagentillskott är kanske det mest enkla och effektiva sättet att sparka upp kollagennivåerna i kroppen till höga nivåer! Men att konsumera en mängd olika livsmedel som innehåller kollagen, eller äta livsmedel med kollagen-boostande effekter, är också ett annat bra alternativ till att öka nivåerna av detta livsviktiga skönhetsprotein.

Många undersökningar tyder på att ett kollagentillskott, eller en ökning av livsmedel som som boostar ditt kollagen kan hjälpa till att främja:

  • Mag- och tarmhälsan
  • Optimal ledhälsa
  • Ett tjockt och glansigt hår med mindre håravfall
  • En hud med ökad elasticitet och mindre rynkor
  • En god benhälsa
  • Starkare naglar
  • En minskning av celluliter
  • Friska tänder och friskt tandkött

 

Vilken mat ska man äta för att öka kollagenet?

Undrar du hur man kan öka kollagenhalten i kroppen på ett naturligt sätt? Lägg till ett par livsmedel som innehåller både kollagen och elastin (en typ av protein som finns i bindväv) i din dagliga kost. Detta kan hjälpa till att öka kollagennivåerna snabbt och enkelt. Här är några av de bästa kollagenrika livsmedel som du kan addera till din kost:

Buljong gjord på ben

Genom att låta ben, senor, ledband och hud från djur, koka under flera dagar, bildas en buljong rik på kollagen och andra viktiga aminosyror. Ett bra alternativ för de som har tiden! Annars ger ett kosttillskott med kollagen samma effekt, fördelen är att du då kan välja ett kollagen från fisk, om du t.ex. utesluter nötkött, svin och kyckling i din kost.

Spirulina

Denna typ av alger är en växtbaserad källa till aminosyror som glycin. Glycin är en nyckelkomponent i kollagen. Spirulina finns att köpa överallt och är ett perfekt komplement i en smoothie, som du även kan boosta med en skopa kollagen.

Torskfisk

Liksom de flesta andra typer av vit fisk är torskfisk full av aminosyror, såsom glycin och prolin. Fisken innehåller även andra nyttiga näringsämnen, såsom selen, vitamin B6 och fosfor.

Ägg

Ägg, och i synnerhet äggvitor, tillhör definitivt gruppen ”den bästa kollagenmaten”, detta tack vare dess innehåll i aminosyror som utgör kollagen, inklusive glycin och prolin. Genom att använda hela ägget, istället för bara äggvitorna, så får du i dig hälsosamma fetter och högkvalitativt protein.

Gelatin

Gelatin är en typ av protein som härrör från kollagen, vilket är anledningen till att det anses vara en av de bästa kollagenrika livsmedel som finns. Gelatin kan användas vid matlagning och blandas i soppor, grytor eller buljonger. Gelatin kan även användas vid bakning.

 

Vilka kosttillskott med kollagenpulver är bäst?

Kollagenpulver med en CLEAN LABEL är bäst att välja. Det finns kollagenblandningar för olika ändamål och du hittar våra olika kollagenprodukter här.

 

Vilken mat boostar så att kollagen bildas i kroppen?

Förutom att äta livsmedel som innehåller kollagen, så kan du också öka kollagenproduktionen genom att föra in några kollagenproducerande livsmedel i din kost. Här är några av de bästa kollagenrika matvarorna som du kan lägga till i din dagliga rutin för att hjälpa kroppen i sin egen kollagenproduktion:

Gröna bladgrönsaker

Fullproppade med vitamin C, gör gröna grönsaker som spenat och kål till några av de bästa livsmedel för att främja kollagensyntesen i kroppen. C-vitamin fungerar inte bara som en antioxidant för att skydda kroppen mot fria radikaler, C-vitamin krävs även för produktionen av kollagen av typ I (och alla de andra typerna av kollagen), vilket är den vanligaste formen av kollagen i kroppen, och i din hud.

Pumpafrön

Pumpafrön är otroligt näringsrika, vilket ger dem en plats som en av de bästa kollagenpushande matvarorna. Pumpafrön innehåller även mycket zink, vilket är ett viktigt mineral som behövs för optimal kollagensyntes tillsammans med immunfunktion, sårläkning och celltillväxt.

Jordgubbar

Förutom att vara en superkälla till C-vitamin anses jordgubbar även vara bland de främsta kollagenbyggande livsmedel som finns, eftersom jordgubbar innehåller ellaginsyra, en typ av antioxidant som har visat sig skydda mot nedbrytning av kollagen. Andra bär som blåbär, björnbär och hallon är också rika på ellaginsyra.

Citrusfrukter

Citrusfrukter, såsom citron, lime, apelsiner och grapefrukt, är mycket näringsrika. Dessa frukter innehåller höga nivåer av vitamin C, ett viktigt vattenlösligt vitamin som spelar en central roll vid kollagenproduktionen. Dessutom innehåller de höga mängder antioxidanter, fibrer och andra mikronäringsämnen som hjälper till att stödja en övergripande hälsa.

Vitlök

Vitlök är en ört som ligger i topp när det gäller kollagenhöjande föreningar, såsom svavel, som boostar kollagensyntesen i kroppen.

 2020-05-04

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen