SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN & MAT FÖR HUDEN

KOLLAGEN & MAT FÖR HUDEN

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGENPEPTIDER FÖR HUDEN

Huden är det största organet i din kropp och fungerar som kroppens barriär och skydd. En hud med mycket lyster är ett naturligt tecken på god hälsa.

Föroreningar och miljöfaktorer som UV-strålar från solen, stressen i vardagen, tillsammans med en ohälsosam diet med mycket skräpmat, rökning och för mycket alkohol – är alla faktorer som äter upp det där hälsosamma ”GLOWET”!

De flesta av oss klagar på både akne, fläckar och finnar. Makeup gömmer bara dem, men en hälsosam diet håller dem borta! Om vi ​​gör några ändringar i vår diet, är det möjligt att få en strålande hud naturligt.

Nedan livsmedelstips kommer inte bara att hålla din kropp frisk, utan också hjälpa dig att uppnå en hud med lyster som strålar – den perfekta drömhuden!

 

FET FISK FÖR EN STRÅLANDE HUD

Fet fisk, som lax, makrill och sill, är utmärkt mat för att få en strålande och frisk hud. De är rika källor till omega-3 fettsyror, som är viktiga för att bibehålla hudens hälsa.

Omega-3-fettsyror är nödvändiga för att hålla smidig och hydrerad. Faktum är att en brist på omega-3-fettsyror kan orsaka torr hud.

Omega-3-fettsyrorna i fisk minskar inflammation, vilket kan orsaka rodnad och akne. De kan till och med göra din hud mindre känslig för solens skadliga UV-strålar.

Vissa studier visar att ett kosttillskott med fiskolja kan bekämpa inflammatoriska och autoimmuna tillstånd som påverkar din hud, som eksem och psoriasis.

Fet fisk är också en bra källa till vitamin E, en av de viktigaste antioxidanterna för din hud. Att få i sig tillräckligt med vitamin E är viktigt för att skydda din hud mot skador från fria radikaler och inflammation.

Slutligen innehåller fisk zink, ett mineral som är avgörande för att reglera inflammation, produktion av nya hudceller och övergripande hudhälsa. Zinkbrist kan leda till inflammation i huden, skador och fördröjd sårläkning.

 

AVOKADO FÖR HUDHÄLSAN

Avokado innehåller en hög andel hälsosamma fetter. Dessa fetter gagnar många funktioner i din kropp, inklusive din hudhälsa.

Att få tillräckligt med dessa fetter är viktigt för att hålla huden elastisk och hydrerad.

I en studie på över 700 kvinnor fann man att ett högt intag av totalt fett – speciellt de typer av hälsosamma fetter som hittades i avokado, var förknippat med en mer smidig och elastisk hud.

Avokado innehåller även näringsämnen som kan skydda din hud mot solskador. UV-skador på din hud kan orsaka rynkor och andra tecken på åldrande.

Avokado är också en bra källa till vitamin E, vilket är en viktig antioxidant som skyddar din hud mot oxidativ skada.

Intressant är att E-vitamin verkar vara mer effektivt när det kombineras med Vitamin C.

Vitamin C är också viktigt för frisk hud. Din hud behöver det för att skapa kollagen, vilket är det huvudsakliga strukturella proteinet som håller din hud stark och frisk.

Brist på vitamin C är sällsynt idag, men vanliga symptom är torr, grov och fjällig hud som tenderar att lätt få blåmärken.

Vitamin C är också en antioxidant som skyddar din hud mot oxidativ skada – orsakad av solen och miljön – vilket kan leda till tecken på åldrande.

 

VALNÖTTER FÖR EN HÄLSOSAM OCH VACKER HUD

Valnötter har många egenskaper som gör dem till en utmärkt källa som bidrar till en vacker och hälsosam hud.

Valnötter är en bra källa till essentiella fettsyror (livsnödvändiga), som är fetter som din kropp inte kan göra sig själv.

Faktum är att de innehåller mer omega-3 och omega-6 fettsyror än andra nötter.

Dessutom innehåller valnötter även andra näringsämnen som bidrar till din huds hälsa och skönhet.

 

SOLROSFRÖN FÖR EN VACKER HUD

I allmänhet är nötter och frön bra källor till näringsämnen och bra fetter som är viktiga för huden. Solrosfrön är ett utmärkt exempel. Solrosfrön är packade med vitamin E, selen och zink, som alla är näringsämnen som bidrar till en vacker hud.

 

SÖTPOTATIS FÖR NATURLIGT SOLSKYDD I HUDEN

Betakaroten är ett näringsämne som finns i växter. Det fungerar som provitamin A, vilket innebär att det kan omvandlas till vitamin A i din kropp, vid behov.

Betakaroten finns i apelsiner och grönsaker som morötter, spenat och sötpotatis.

Karotenoider som betakaroten håller din hud frisk genom att fungera som ett naturligt solskydd.

När karotenoider konsumeras, så hamnar denna antioxidant i huden och skyddar dina hudceller mot solexponering. Detta kan hjälpa till att förhindra solskador, celldöd, torr och skrynklig hud.

Intressant nog kan stora mängder betakaroten också bidra till att huden blir orange/ser mer solbränd ut, vilket bidrar till ett övergripande hälsosammare utseende.

 

RÖD OCH GRÖN PAPRIKA VIKTIGT FÖR KOLLAGENPRODUKTIONEN

Precis som sötpotatis, så är paprika en utmärkt källa till betakaroten, som din kropp omvandlar till vitamin A, vid behov.

Paprika är också en av de bästa källorna för vitamin C, som är nödvändigt för att skapa proteinet kollagen som håller din hud elastisk och ung.

En stor observationsstudie hos kvinnor såg en koppling mellan ett högt intag av vitamin C och minskad risk för rynkig och torr hud.

 

BROCCOLI MOTVERKAR TORR HUD

Broccoli är fullproppad med många vitaminer och mineraler som är viktiga för hudens hälsa, inklusive zink, vitamin A och vitamin C.

Broccoli innehåller också lutein, en karotenoid som fungerar som betakaroten. Lutein skyddar din hud mot oxidativ skada, vilket kan göra att huden blir torr och skrynklig.

 

TOMATER FÖRHINDRAR RYNKOR

Tomater är en riklig källa till C-vitamin och innehåller alla större karotenoider, inklusive lykopen.

Betakaroten, lutin och lykopen skyddar din hud mot skador från solen. De kan också bidra till att förhindra rynkor.

Eftersom tomater innehåller alla större karotenoider, är det ett utmärkt livsmedel för att bibehålla en sund och fräsch hud.

Ät gärna livsmedel rika på karotenoider, som tomater, tillsammans med fett, till exempel olivolja. Fett ökar absorptionen av karotenoider.

 

SOJA GYNNAR DIN HUD

Soja innehåller isoflavoner, en kategori av växtföreningar som antingen kan efterlikna eller blockera östrogen i kroppen. Isoflavoner kan gynna flera delar av din kropp, inklusive din hud. En liten studie hos medelålders kvinnor fann att, efter att de varje dag i 8-12 veckor ätit isoflavoner från soja, fick en minskning av fina rynkor samtidigt som hudens elasticitet ökadet.

I postmenopausala kvinnor kan soja också bevara huden hydratiserad och öka mängden kollagen, vilket hjälper till att hålla hud rynkfri och elastisk.

Dessa isoflavoner skyddar inte bara cellerna inuti kroppen från skador, utan skyddar också din hud mot UV-strålningen från solen.

 

MÖRK CHOKLAD BIDRAR TILL EN FYLLIG OCH ÅTERFUKTAD HUD

Om du behöver ytterligare en anledning till att äta choklad, så får du det här: effekterna av kakao på din hud är ganska fenomenala.

Efter 6-12 veckors konsumtion av kakaopulver som innehåller en hög andel antioxidanter, varje dag, så upplevde deltagarna i en studie, fylligare och mer hydratiserad hud. Deras hud var också mindre grov och fjällig, mindre känslig för solens strålar och hade bättre blodflöde – vilket ger mer näringsämnen till huden.

Se bara till att du väljer mörk choklad med minst 70% kakao för att maximera fördelarna.

 

Det du äter kan ha stor inverkan på din hudhälsa.

Se till att du får i dig tillräckligt med väsentliga näringsämnen för att skydda din hud. Maten i denna artikeln är bra alternativ för att hålla din hud frisk, stark och strålande!

KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGENPEPTIDER FÖR HUDEN2020-04-29

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen