SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Kollagen motverkar celluliter

Kollagen motverkar celluliter

Många kvinnor och även en del män spenderar mycket tid och pengar på att försöka bli av med celluliter.

Vissa försöker att träna bort celluliterna - och det är alltid en bra sak att göra för din kropps allmänna hälsa - även om det inte helt förbättrar utseendet på huden och mängden celluliter.

Andra försöker med fettsugning för att få bort överflödigt fett och celluliter - men det kan vara smärtsamt och dyrt, och det hjälper inte till med grundorsaken till att celluliterna uppkommer. Fettsugning kan komma åt vissa celluliter, men eftersom proceduren vid fettsugning syftar till att ta bort fett inne i kroppen, så missas faktiskt det mesta av hudskiktet där celluliterna finns.

Sedan finns det naturligtvis de miljontals kronor som spenderas varje år på aktuella krämer som gör påståenden om att de tar bort celluliter från utsidan – men det är ju faktiskt inte där som celluliterna sitter!

Så med all förvirring om hur man kan bli av med celluliter är det vettigt att få lite fakta om detta irriterande problem som uppmärksammas av miljontals kvinnor - och ja, även många män.

 

KOLLAGEN MOTVERKAR CELLULITER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celluliter

Celluliter drabbar vanligtvis rumpa och lår men kan även förekomma på andra områden.

Mellan 80 och 90 procent av alla kvinnor har celluliter.

Celluliter är också känt som apelsinhud på grund av strukturen som uppkommer i huden.

Många behandlingar finns tillgängliga, men effekten är mestadels tillfällig.

En diet med låg fetthalt, ett kosttillskott med kollagen, att sluta röka, samt en aktiv livsstil kan bidra till att minska förekomsten av celluliter i huden.

 

Vad är celluliter?

Celluliter är en av de saker som vi vet vad det är när vi ser det. Men vad är det egentligen? Kliniskt sett är celluliter en fettkula under huden som förändrar bindvävens form, vilket orsakar en apelsinliknande hud, eller som ger huden en gropig "keso-look”. Och detta drabbar tyvärr nästan alla när vi åldras. När vi åldras förlorar nämligen huden sin elasticitet.

Celluliter förekommer oftare och är mer framträdande hos kvinnor när de blir äldre - och ja, det finns även en hormonell bidragande faktor för uppkomsten av celluliter.

Att vara överviktig betyder ofta att en person har mer fett under huden, vilket kan leda till att mer celluliter bildas. Det finns dock gott om magra människor med synliga celluliter också.

Så med detta sagt, så förstår man att celluliter kan drabba de flesta.

 

Varför får man celluliter?

Den exakta orsaken till varför celluliter uppkommer är okänd, men det verkar bero på en interaktion mellan bindväven i det dermatologiska skiktet som ligger under hudens yta och fettlagret som ligger strax under det.

Hos kvinnor är fettcellerna och bindväven i detta skikt anordnade vertikalt. Om fettcellerna sticker ut i hudskiktet ger detta utseendet av celluliter. Hos män har vävnaden en ”kors-struktur”, vilket kan förklara varför det är mindre troligt att män har celluliter.

Några andra faktorer verkar även vara kopplade till uppkomsten av celluliter.

HORMONELLA FAKTORER OCH ÅLDER

Hormoner spelar sannolikt en viktig roll vid utvecklingen av celluliter. Östrogen, insulin, noradrenalin, sköldkörtelhormoner och prolaktin är en del av processen när celluliter bildas.

En teori är att när östrogen hos kvinnor minskar när de börjar komma in i klimakteriet, så minskas också blodflödet till bindväven under huden.

Lägre cirkulation innebär mindre syre i området, vilket resulterar i lägre kollagenproduktion. Fettcellerna blir även större när östrogennivåerna faller.

Dessa faktorer tillsammans gör att celluliterna blir mer synliga. När fettet under huden sticker ut genom försvagad bindväv resulterar det i den kända ”apelsinhuden”.

Åldrandet gör också att huden blir mindre elastisk, tunnare och mer benägen att sagga ihop. Detta ökar risken för att celluliter utvecklas.

GENETISKA FAKTORER

Vissa gener krävs för celluliters utveckling. Genetiska faktorer kan kopplas till en persons ämnesomsättning, fördelning av fett under huden, etnicitet och cirkulationsnivåer. Dessa kan påverka sannolikheten för att celluliter utvecklas.

KOST- OCH LIVSSTILSFAKTORER

Celluliter orsakas inte av "toxiner", även om en hälsosam livsstil kan bidra till att minska risken. Människor som äter för mycket fett, kolhydrater och salt och för lite fiber kommer sannolikt att ha större mängder celluliter.

Det kan också vara vanligare hos rökare, de som inte tränar och de som sitter eller står i en position under längre perioder.

Att bära underkläder som sitter åt över rumpan kan begränsa blodflödet till denna kroppsdel, och detta kan i sin tur bidra till bildandet av celluliter.

Celluliter är vanligare hos personer som har överflödigt fett, men smala och vältränade människor kan också ha celluliter. Det är mer sannolikt att det händer efter 25 års ålder, men det kan också påverka yngre människor, inklusive tonåringar. 

 

Varför är kollagen viktigt för att motverka celluliter?

Nyheter om hälsa är idag fyllda med vikten av kollagen. Kollagen är en bra proteinkälla, och det behövs inte mycket sökning på Internet för att hitta kollagentillskott av olika varianter.

Först och främst fungerar kollagen inifrån kroppen, där celluliterna finns. Det är inte ett kirurgiskt ingrepp som är på jakt efter celluliter. Och det är inte en kräm som du lägger på utsidan av huden. Kollagentillskott är "skönhet och hälsa inifrån och ut!"

För det andra så stärker kollagen hudens bindväv. Och som du kommer ihåg är celluliter främst ett problem med fett som trycker hudens bindväv ur form. Dessutom kan kollagen hjälpa till att återfukta huden från insidan. Dessa två saker bidrar till bättre elasticitet, fasthet och fyllighet i huden.

 

Vilken typ av kollagen motverkar celluliter?

Så mer kollagen betyder mindre celluliter, eller hur? Inte exakt. Det beror på att det faktiskt finns flera typer av kollagen.

Och medan alla typer av kollagen spelar en roll i kroppssammansättningen, finns det en typ som spelar en viktig roll för hudens hälsa (liksom hälsan hos hår och naglar också); kollagen typ 1.

Kollagen typ 1 förekommer i väldigt liten grad i den mat vi konsumerar idag. Så ett kosttillskott med kollagen är att föredra för att få i sig adekvata mängder av detta skönhets- och hälsoprotein.

Se till att ditt kollagentillskott innehåller hydrolyserat kollagen/kollagenpeptider. Bioaktiva kollagenpeptider (BCP) är en speciell form av kollagen som har genomgått en process som kallas hydrolys, vilket förkortar proteinkedjorna och därmed förbättrar biotillgängligheten i kroppen. 

Så om ditt mål är att ha friskare hud med mindre synliga celluliter - tillsammans med vackert hår och naglar – så bör du överväga att börja inta kollagenpeptider varje dag. Se även till att din dagliga dos av kollagen ligger på mellan 5–15 gram för optimalt resultat.2022-05-20

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen