SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN OCH BLÅBÄR FÖR HUDEN

KOLLAGEN OCH BLÅBÄR FÖR HUDEN

KOLLAGENTILLSKOTT FÖR HUDEN

Du vet säkert redan att blåbär är supergott och att de är bra för dig. Men när du tar en handfull blåbär och stoppar dem i munnen, är du då medveten om de potentiella fördelarna med blåbär och hur de bidrar till DIN hälsa och skönhet?

Faktum är att forskare inte har lämnat någon dörr stängd när det gäller att bedöma fördelarna med dessa näringsrika superbär. Från att stoppa tecken på för tidigt åldrande till hjälp med viktminskning, visar studier att dessa ”små kraftpaket” har nyckeln till bättre hudhälsa.

Nyckeln till friskare hud beror i allmänhet att man har en god hälsa. Det har visat sig att konsumtion av blåbär hjälper till med flera hudförhållanden och dess lokala applikation har prövats som botemedel mot skadad hud, och hud med akne.

 

BLÅBÄR GER ANTI-AGING EFFEKTER

Förekomsten av fria radikaler i huden kan ge allvarliga hudskador. Fria radikaler orsakar tidiga tecken på åldrande, som rynkor, torr hud och åldersfläckar. Åderbråck och ådernät är andra tecken, som uppkommer i samband med bland annat åldrande.

Att äta blåbär hjälper till att verka anti-aging för huden. Blåbär är extremt rika på antioxidanter. Antioxidanter är molekyler som hämmar oxidationen av andra molekyler. Oxidering är förlusten av elektroner i en molekyl, vilket resulterar i produktion av fria radikaler. De kan skada celler eller till och med förstöra celler helt. Antioxidanter reagerar med fria radikaler och förhindrar dem från att orsaka skador. En kopp blåbär ger upp till 13 427 antioxidanter, inklusive vitamin A och vitamin C (viktigt för att kroppen ska kunna tillverka kollagen), samt flavonoider.

Fytokemikalier* och antioxidanter som finns i blåbär hjälper till att neutralisera de fria radikalerna, vilket förhindrar ytterligare skador. De hjälper också till att stärka blodkärlen och läka trasiga kapillärer.

*Fytokemikalier (av grekiskans phyto) är kemiska ämnen som finns i växter men som inte är näringsämnen. Dessa ämnen finns i stor mängd i bland annat bär, frukt och grönsaker. Deras uppgift i växterna är som skydd för växterna.

 

ANSIKTSMASK MED KOLLAGEN, BLÅBÄR OCH YOGHURT

Kollagen, blåbär och yoghurt kan användas som ingredienser i en ansiktsmask, istället för kemikaliebaserade hudvårdsprodukter. Kemikaliebaserade hudvårdsprodukter innehåller oftast konserveringsmedel, vilket reducerar de goda bakterierna i huden.  De innehåller även ofta andra ingredienser som dödar de goda bakterierna i huden.

Huden består av en rik flora av mikroorganismer (bakterier, svampar och virus, sk. mikrobiom) som har stor betydelse för en frisk hud och lever i symbios med våra mänskliga celler. De flesta är goda och skyddar mot skadliga bakterier och bidrar till att återfukta huden och motverkar inflammation. Genom att införliva prebiotika, fibrer som livnär de goda bakterierna, både via kost – som blåbär och havregryn – och i hudvård, probiotika, levande goda bakterier – som fil och yoghurt – och postbiotika – ämnen som de goda bakterierna har producerat – kan man stötta hudens mikrobiom.

En ansiktsmask med kollagen, blåbär och yoghurt som används en gång i veckan, ger din hud både näring och prebiotika som bidrar till en en anti-aging effekt, som bibehåller din hud ung och fräsch!

 

DIN EGEN NATURLIGA ANSIKTSMASK

Mixa ihop ingredienserna i en mixer/alt mixa för hand (det viktiga är att blåbären sönderdelas). Applicera på huden och låt verka 20-30 minuter! Upprepa minst en gång i veckan.

Har du även ett svårläkt sår någonstans på kroppen så applicera masken även där! Ingredienserna har läkande effekter.

Går såklart även bra att äta!

 

INGREDIENSERNAS FÖRDELAR FÖR HUDEN

När huden åldras är torrhet, rynkor och elasticitetsförlust oundvikliga. Kollagen, blåbär och yoghurt kan hjälpa till att motverka detta, genom att bidra med ämnen som optimerar hudens kvalité.

 

KOLLAGEN FÖR HUDEN

Förutom kollagen, så innehåller produkten COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ även tre andra ingredienser: vitamin C, hyaluronsyra och ekologiskt kisel från bambu, som alla bidrar till skönhet! Produkten COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller inga tillsatser som t.ex. konserveringsmedel eller andra onödiga ingredienser, endast dessa fyra aktiva ingredienser!

 

BLÅBÄR OCH AKNE

För de med hud som är benägna att få akne kan blåbär hjälpa dig att uppnå en hud med mindre akne. Blåbär har en hög koncentration salicylater, vilket är saltet av salicylsyra. Salicylsyra används ofta i lokala akne- och behandlingsprodukter. Dess förmåga att ta bort död hud, öppna igensatta porer och agera mot bakterier gör det till en mycket effektiv behandling mot akne.

 

YOGHURT OCH INFLAMMATION I HUDEN

Yoghurten i ansiktsmasken bidrar till att bibehålla hudens rika flora med mikroorganismer, som hjälper huden att bibehålla fukt och undvika inflammation.2020-04-29

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen