SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN OCH CELLULITER - TIPS

KOLLAGEN OCH CELLULITER - TIPS

KOLLAGENPULVER SOM MOTVERKAR SYNLIGA CELLULITER

Det finns ett fenomen som händer om och om igen. En kvinna och en man som är tillsammans inser att de har njutit av sitt eftermiddags snacks lite för mycket, och ser siffrorna på vågen sakta men säkert stiga. De bestämmer sig för att börja med en hälsosam kost för att bli av med de extra kilona, och helst gå ner i vikt snabbt. Två månader senare har mannen gått ner flera kilo och ser tränad ut, medan kvinnan kämpar på hårt för att gå ner i vikt, trots att hon ätit kyckling och sallad! Låter det bekant? Sanningen är att medan det är svårt att gå ner i vikt, så finns det flera faktorer som kan göra det extra utmanande för kvinnor.

Medan en övervikt kan nagga på din självkänsla och självförtroende handlar det inte bara om hur du ser ut. Faktum är att det borde vara det minsta av dina bekymmer. Övervikt/fetma bidrar till för tidigt åldrande och även dödsfall, genom att öka risken för att utveckla livshotande sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och cancer.

Det kan vara ett känsligt ämne, men om du har lite extra vikt är det dags att vidta åtgärder för att ändra det och ta reda på vad de bästa viktnedgångs tipsen för kvinnor är. Att nå en hälsosam vikt är trots allt viktigt för att skydda din hälsa, både idag och för varje dag du åldras.

 

Hur går man ner i vikt?

Liksom många andra överviktiga människor, särskilt kvinnor, kan du ha försökt gång på gång för att gå ner i vikt med liten, eller ingen framgång alls. Du kanske känner dig avskräckt och undrar vad som är meningen med att försöka ens? Men det finns några viktiga viktminskningstips som är involverade i kvinnors viktminskning som du kanske inte vet om – och de kan göra stor skillnad om man känner till dessa.

Låt oss utforska de vanligaste anledningarna till att kvinnor kämpar för att gå ner i vikt, tillsammans med de viktminskningstips som förhoppningsvis kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt!

 

Ät rätt mat för att gå ner i vikt

Ta en promenad genom livsmedelsbutiken, du kommer att översvämmas av livsmedel som har ”låg fetthalt”, ”hälsosamma” chips och kakor, och light-läsk. Du vet säkerligen redan att om du vill gå ner i vikt, så är det första och mest uppenbara steget, att ta bort processade livsmedel och sötsaker. Dessa hälsosammare alternativen kan vara minst lika dåliga.

Oftast när du äter mat som processats till låg fetthalt, tillsätts andra ingredienser så att maten smakar likadant som den skulle gjort om den hade haft sin naturliga fetthalt. Dessa extra ingredienser bidrar inte till de näringsämnen som blivit borttagna, så det slutar ändå med att din kropp saknar de vitala näringsämnena som behövs. Det slutar oftast med att du äter mer kalorier än vad du skulle ha om du bara hade ätit den feta produkten från början. Socker är en annan bov i hälsosam mat. ”Bra” livsmedel som yoghurt, salladsdressingar och tomatsåser är ofta fyllda med socker, vilket leder till mer begär, huvudvärk och andra symptom. Detta är också en av anledningarna till att du kämpar för att gå ner i vikt.

Titta igenom ditt kylskåp och skafferi och ta reda på vad som finns där inne. Om de flesta av dina livsmedel är i boxar eller i påsar, är det dags att övergå till en större andel råvaror. Läs också etiketterna. Hur mycket socker innehåller din favorit burk med pastasås? Innehåller ditt bröd massa konserveringsmedel?

Först, eliminera eller skär ner på all ”fake-mat” (läs: hel- och halvfabrikat). Om möjligt, välj riktig mat (råvaror) istället. Bland viktminskningstips är det här absolut nödvändigt. Det betyder ett äpple istället för äppeljuice, apelsinskivor istället för något livsmedel med apelsinsmak. Om du längtar efter något gott, hoppa över livsmedel med ”låg fetthalt” som sannolikt ändå kommer att lämna dig i ett tillstånd där din kropp vill ha mer, ta istället en lagom, så att du kan njuta av maten.

Om du köper snacks och andra bekvämlighet produkter som salladsdressingar; läs ingredienslistan och näringsvärdet på förpackningen. Köp märken som är ekologiska och fria från bekämpningsmedel och färgämnen. Hoppa över den smaksatta versionen av mat som yoghurt och lägg till din egen smak med färsk frukt och honung. Och när det är möjligt, gör din egen mat. Tillbringa några timmar för att tillaga mat varje helg, som du kan äta under hela veckan, som sås, dressingar och hälsosamma ”on-the-go snacks”.

Komplettera din kost med ett kollagenpulver med MCT-fett för att gå ner i vikt.

Träna rätt för en ökad viktminskning

Om du spenderar timmar i gymmet men inte ser resultat, utövar du förmodligen fel typ av träning. Kvinnor fokuserar ofta på konditionsträning som görs med måttlig intensitet, som att jogga. Och medan den typen av träning är bra för ditt hjärta, så är den inte lika effektiv för att gå ner i vikt – då är det dags att öka upp intensiteten.

Lyckligtvis betyder det inte att du behöver ägna ännu mer tid åt att träna. I själva verket kan träning med hög intensitets intervallträning (HIIT) tränas under samma tid, samtidigt som resultaten ökar. HIIT träningstiden varar ca 20 minuter och kombinerar intervaller med superintensiv träning med långsammare återhämtningsfaser. Denna typ av träning har visat sig hjälpa människor att förlora mer fett när träningspasset är över, även om de bränner mindre kalorier under själva träningspasset (eftersom träningspasset är kortare) och även bygga muskler istället för att bryta ner musklerna, som den konventionella konditionsträningen gör.

Om du är skrämd av vikterna i gymmet, motverkar du också en önskvärd viktförlust. Kvinnor undviker ofta styrketräning på grund av en rädsla att de kommer att gå upp i vikt. Det är ett misstag, för styrketräning är det som ger dig de väldefinierade musklerna – du måste bli en professionell bodybuilder för att komma någonstans i närheten av att ”bli stor”. En annan fördel med muskler är att de ökar din ämnesomsättning, så byt ut ditt kroppsfett (som inte ger någon ökad ämnesomsättning) mot mer muskler, om du vill gå ner i vikt lättare.

Ännu viktigare är dock att styrketräning gör underverk för din kropp. Det bidrar till att göra ditt skelett starkare, vilket är viktigt då vårt skelett blir svagare när vi åldras, vilket ökar risken för osteoporos. Styrketräning hjälper till att bygga muskelvävnad, vilket hjälper dig att förlora kilon överallt på kroppen, inklusive det fruktade fettet på magen. Det minskar också din risk för typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdom.

Detta är ganska enkelt att avgöra om du tränar rätt – du vet vad du gör på gymmet!

Om HIIT träning och styrketräning inte ingår i din träningsrutin, är det dags att lägga till dem, om ditt mål är att gå ner i vikt. Istället för att bara springa eller gå på löpbandet, så kombinera detta med intervaller med hög intensitet följt av nedvarvning i långsammare tempo. Du kan till exempel spurta med full kraft i 30 sekunder, sakta ner och gå i två minuter, sedan öka upp tempot och spurta igen i 30 sekunder. Fortsätt denna rutin i 10 till 20 minuter.

För styrketräning kan det vara bra att börja träna med en personlig tränare för en session eller två, för att bekanta dig med hantlar och vilka övningar du kan göra. Du behöver inte ens använda vikter för viktminskning, utan du kan använda din egen kroppsvikt. Fördelen är att du kan träna med din egen kroppsvikt var som helst. Pilates och mer kraftfulla yogakurser är också bra alternativ.

 

Kolla upp din sköldkörtel om du har svårt med viktminskningen

Livet handlar om balans, och när det kommer till att din kropp ska fungera ordentligt kan detta inte vara mer sant. Vår kropps hormoner och andra ämnen måste vara i balans för att den ska kunna fungera korrekt.

Några av de viktigaste hormonerna när det gäller vikt och metabolism är sköldkörtelhormonerna T3 (trijodthyronin) och T4 (tyroxin).

Nivåerna av dessa hormoner kan orsakas av många olika saker. Från en diet med för mycket eller för lite jod, till toxicitet från amalgamfyllningar, till ett odiagnostiserat medicinskt tillstånd, så kan sköldkörteln producera för mycket eller för lite T4, vilket påverkar din ämnesomsättning.

Om du lider av för mycket T4 – Hypertyreos, kanske du upplever dessa symtom:

 • Nervositet
 • Sömnlöshet
 • Rusande hjärta
 • Oförklarlig viktminskning
 • Mycket svettningar
 • Muskelsvaghet
 • Mycket tarmrörelser
 • Tunt och sprött hår

För lite T4 – Hypotyreos, kan ge följande symtom:

 • Trötthet
 • Torrt hår och hud
 • Oförklarlig viktökning
 • Förstoppning
 • Muskelsvaghet

Om du upplever ett eller flera av dessa symptom bör du kolla dina värden. Detta görs enklast hos läkaren med ett enkelt blodprov. Får du inte den hjälp du behöver hos din läkare så kan du testa dina värden privat hos BLODKOLLEN. Avviker dessa värden så kan du ta med din journal nästa gång du besöker en läkare.

I stället för att direkt börja använda dig av läkemedel, eller i extrema fall kirurgi, titta först på eventuella näringsbrister du kan ha som bidrar till en obalans i ditt hormonsystem, som jod eller toxicitet från saker som amalgamfyllningar i dina tänder.

 

Kolla upp dina hormoner då de kan sänka din ämnesomsättning

Det är inte bara sköldkörtelhormonerna som kan påverka din ämnesomsättning och vikt. Kortisol, även känt som stresshormonet, kan blockera dina försök att gå ner i vikt. Detta hormon ökar din aptit, gör att du längtar efter mycket kolhydrater, och behåller fettet kring magen, en av anledningarna till att du inte kan gå ner i vikt i just detta område.

Medan du kan testa din kortisolnivå i ditt blod, så kan bara du själv bestämma din egen medfödda stressnivå. Ta dig tid att utvärdera om du lever i ett konstant (eller nära konstant) tillstånd av stress. Du kan också märka detta om du har ökad ångest, humörsvängningar, sömnsvårigheter, trötthet (inklusive trötthet med oförmåga att varva ner) och högt blodtryck.

Bortsett från stigande stressnivåer kan andra orsaker till kortisol obalans vara användning av läkemedel som hydrokortison, antiinflammatoriska läkemedel, näringsbrist och hypertyreos.

Det bästa sättet att sänka dina kortisolnivåer är att minska stressen. Medan det är lättare sagt än gjort, betyder viktminskningstips som det här, att du bara tar dig tid att sätta dig själv och din hälsa först. Att öva med att säga ”nej” till händelser och saker du känner kommer att leda till att du stressar, planerar in tid för fysisk aktivitet, ta dig egen tid – till och med bara 5 minuter – för att meditera eller bara göra ingenting och lära känna igen när du känner dig extra sliten och behöver en time out.

Du kan testa dina kortisolvärden hos BLODKOLLEN.

 

Din medicin kan göra dig överviktig

Tar du på receptbelagda läkemedel? De kan vara anledningen till att du inte kan gå ner i vikt. Vissa mediciner kan orsaka viktökning som en biverkning, vare sig det är vätskeretention, förändrad aptit eller ökade hormonnivåer. Bland de främsta bovarna finns p-piller, antidepressiva läkemedel, angiotensin receptor blockerare och steroider.

Om du intar någon av dessa receptbelagda läkemedel och, trots alla ansträngningar, kämpar för att gå ner i vikt kan det vara dags att prata med din läkare.

Om möjligt, skriv in din vikt innan du börjar använda receptbelagda läkemedel och väg dig igen efter två veckor. Om du märker viktökning, är det lättare att konstatera att detta ev. kan bero på läkemedlet.

Men om du redan tar mediciner och tror att de kan hämma viktminskning, tala med din läkare om dina alternativ, och försöka hitta ett alternativ som inte är känt för att orsaka viktökning.

 

För lite sömn kan öka vikten

Trycker du på snooze-knappen flera gånger på morgonen eller spenderar för mycket tid på att bläddra i dina sociala medier när du ska lägga dig? Om du naggar in på din sovtid, så gäspar du dig bara inte igenom dagen, men hämmar också dina försök till att gå ner i vikt.

En studie fann att personer som sover mellan 3,5 och 5,5 timmar per natt konsumerar nästan 385 kalorier mer nästa dag jämfört med dem som sover mellan 7 och 10 timmar.

Sömn är avgörande för att våra kroppar ska reparera sig och fungera ordentligt. När du konsekvent inte får tillräckligt med sömn, så ökar du risken att gå upp i vikt, men du har också högre risk för kroniska sjukdomar, ångest, blir mer irriterad och mer.

Notera vilken tid du lägger dig, och vilken tid du vaknar, samt kvaliteten på din sömn. Om du ständigt sover under 7 timmar är det dags att göra en förändringa.

Stänga av all elektronik en timme före sänggåendet, begränsa koffeinintaget på eftermiddagen, se till att ha svalt och mörkt i sovrummet, lägg dig vid samma tid varje dag, förlägg din träning på förmiddagen. Du kan också överväga naturliga sömnhjälpmedel för att öka din förmåga att somna och sova lugnt. Eller äta mat som ökar dina nivåer av sömnhormonet melatonin och aminosyran tryptofan (en aminosyra som bidrar till ökade nivåer av melatonin.).

Mat för ökade melatonin-nivåer:

Bananer, körsbör (av sorten moreller), havregryn, ingefära, ris, tomater, korn, rädisor, och rött vin

Mat för ökade tryptofan-nivåer:

Mjölkprodukter, nötter, fisk, kyckling, kalkon, bönor, ris (brunt, svart eller rött), ägg, sesamfrön, och solrosfrön

Kosttillskott för bättre sömn:

COLLAGEN - SLEEP & RELAX MED KSM-66 ASHWAGANDHA®

 

Att äta med sina känslor kan öka vikten

Efter en lång dag på jobbet, varvar du kanske ner med ett eller två glas vin? Eller tar du kanske fram en stor skål med glass och slevar i dig efter en stressig dag? Detta sättet att äta på kommer sannolikt att hålla dig tillbaka från dina viktminskningsmål.

När du äter för att hantera dina känslor, som ångest, stress eller av andra orsaker, kommer du sannolikt inte att äta morotspinnar och blåbär, utan bearbetade kolhydrater, och processade livsmedel och till och med alkohol. Dessa kalorier kommer med största sannolikhet att få dig att gå upp i vikt, samtidigt som du undviker att hantera jobbiga situationer. Det är mer eller mindre en förlorar-förlorar situation.

Tänk på vid vilka situationer du suktar efter ohälsosam mat. Är du stressad, distraherad, uttråkad, ledsen? Du kan äta med känslorna.

Att vara uppmärksam på när du äter kan vara till stor hjälp om du är en känslomässig ätare. Kolla med dig själv för att se om du faktiskt är hungrig eller bara undviker någon obehaglig känsla. Om du ska äta, sitt ner och ge maten din fulla uppmärksamhet.

 

 

Du äter för mycket energi även om du äter hälsosam mat och går upp i vikt

Hälsosam mat är supergott, men för mycket av en bra sak är också möjligt. Medan mat som t.ex. avokado och nötter är bra för din hälsa, innehåller de också ganska mycket fett. Om du äter mycket av dessa livsmedel kan du konsumera mer kalorier än du inser.

Naturligtvis, på högfetts-dieter som en ketogen diet, kommer dina måltider till stor del att bestå av feta livsmedel. Det jag pratar om följer en vanlig diet som också är fylld med feta livsmedel.

Om din kost är packad med hälsosamma fetter som ägg, avokado och smör, och du inte följer en låg-kolhydrat diet med hög fetthalt, kan du överdriva fettintaget.

Om du redan njuter av, och äter mat med hög fetthalt tillsammans med protein, kanske du vill fortsätta att äta så. En ketogen diet (mycket fett och protein) har visat sig vara mer effektivt vid viktminskning än en diet med låg fetthalt.

 

Allergier eller intoleranser mot viss mat kan motverka viktnedgång

Kan det vara så att du känner dig ständigt uppblåst, din hud är torr, eller din mage känns ständigt konstig men du är bara inte säker på varför? Då kanske du har en allergi eller intolerans/känslighet mot viss typ av mat.

Om du är allergisk eller känslig/intolerant för en viss ingrediens och fortsätter att äta den, kommer du sannolikt att få kämpa hårt för att gå ner i vikt. Maten utlöser nämligen en inflammation, eftersom kroppen kämpar mot den. När du fortsätter att äta samma mat som gör dig sjuk, fortsätter inflammationen, vilket gör dig mycket mer mottaglig för extra kilon och andra hälsoproblem.

Om du har hudproblem som inte verkar förbättras, matsmältningsbesvär eller andra besvär, kan du ha en känslighet/intolerans eller allergi.

En elimineringsdiet är ett bra sätt att se om du har en allergi eller känslighet/intolerans mot en viss typ av mat. Under en eliminering undviker du de vanligaste matvarorna som människor generellt sett är allergiska mot, som t.ex.  ägg, soja, gluten, mejeriprodukter och nötter.

Efter 30 dagar med dieten lägger du långsamt in av de begränsade livsmedlen – en i taget och bara några dagar – för att se hur din kropp reagerar. Vid denna tidpunkt kan du fortsätta att undvika de ingredienser du misstänker att du är känslig för eller gå till en allergispecialist/läkare för att testa dig.

 

Kan kollagen motverka synliga celluliter?

Kollagenpeptider kan tillsammans med en hälsosam livsstil med fysisk aktivitet och en bra diet, bidra till en minskning av celluliter, till att helt bli av med celluliterna!2020-04-29

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen