Tack vare gurkmejans antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper så kan gurkmeja bidra till en hälsosam matsmältning. Det används i ayurvedisk medicin som ett matsmältningsläkande medel. Nu har västerländsk medicin börjat studera hur gurkmeja kan hjälpa mot tarminflammation och tarmpermeabilitet, två mått på hur bra din kroppa är på att smälta maten som du äter.
DET HÄR BEHÖVER DU
SÅ HÄR GÖR DU
Koka upp vatten, låt svalna en liten stund innan du lägger i ditt te*. Låt stå och svalna till rumstemperatur, häll sedan i kokosmjölk, gurkmeja, ingefära och 1 skopa med kollagenpulver.
Mixa alla ingredienser med lite is, serveras i ett glas med sugrör!
*Temperaturen påverkar teets smak ibland mindre och ibland till det odrickbara. Ljusare te kräver lägre temperatur och mörkare te kräver högre temperatur. För vitt te, grönt te och gult te används mellan 50°–85°C, för oolong teer och svarta teer används upp till kokande vatten, mellan 90° – 100°C.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen