SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 200 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN & VITAMIN C - HUDNÄRING

KOLLAGEN & VITAMIN C - HUDNÄRING

KOLLAGENTILLSKOTT MED VITAMIN C FÖR HUDEN

Att äta grönsaker och frukter rika på antioxidanter hjälper till att bekämpa fria radikaler och stödjer din mitokondrie funktion. Fett från hälsosamma källor som exempelvis olivolja, fiskolja och krillolja hjälper till att transportera näringsämnen till dina celler och håller cellmembranen i toppskick. Protein och kollagen ger bra byggstenar (aminosyror) som håller din hud ung och spänstig, håret tjockt och naglarna starka.

Att stödja hälsan på insidan gör att du ser levande ut på utsidan, och bidrar till ett hälsosamt och sunt utseende!

Å andra sidan kan brist på näringsämnen resultera i torr hud, rodnad, puffiga ögon, akne och rynkor. Att äta en näringsrik mat är nyckeln, och samtidigt komplettera med näringsämnen som boostar din hälsa och skönhet! Kollagen är ett av dessa supertillskott att boosta på lite extra med – speciellt om man börjar bli äldre. Efter 25-års ålder avtar nämligen kroppens egna produktion av kollagen och ett kosttillskott kan vara på sin plats för att komplettera upp kroppens nivåer optimalt!

 

Är kollagen ett bra kosttillskott för hår, hud och naglar?

Kollagen är huvudkomponenten i din bindväv. Du kan hitta kollagen överallt i din kropp – i cellmembranen, skelettet, ligamenten, senorna, brosket, blodkärlen och till och med ögonen, och många fler ställen. Kollagen är en väldigt viktig beståndsdel i din hud, dina naglar och viktigt för ditt hår, vilket gör huden mer elastisk och ger håret dess styrka och glans.

När du åldras har kroppen svårare att producera kollagen. Och stressfaktorer som rökning, alkohol, socker, processade livsmedel och mental stress, kan försämra kollagenproduktionen och få dig att se mycket äldre ut än vad du egentligen är!

 

Kollagen för hud och hår

Det finns många hygien- och skönhetsprodukter som marknadsförs med att de innehåller kollagen, men de verkliga fördelarna kommer när du tillför kollagen inifrån och ut. Kollagen tillverkas från animalier som nötkreatur, gris, kyckling och fisk, men även från ägg. Fiskkollagen är den bästa källan till kollagen; om det är förbättringar i huden som du är ute efter! Kollagen från fisk innehåller typ 1 collagen, vilken är den vanligaste kollagentypen i huden!

Kollagen är svårt att få i sig via traditionell kosthållning, då kollagen förekommer i delar av djuret som vi oftast inte äter. Kollagenpulver är ett bra sätt att få de aminosyror du behöver för att bygga upp och underhålla ditt eget kollagen, och forskning visar att det fungerar.  En studie visade att efter bara åtta veckors komplettering av kollagen, så ökade hudens kollagen och elastin nivåer signifikant hos deltagarna i studien.

 

Är kollagen bra mot läckande tarm?

Utomlands är det väldigt vanligt att de som jobbar med patienter med ”läckande tarm” ofta rekommenderar kollagen som ett läkande kosttillskott för tarmen. En hälsosam tarm återspeglar sig i en frisk hud, och även motsatsvis – gifterna som passerar genom en läckande tarm måste gå ut någonstans, och huden är ett stort eliminationssystem! När kollagenpeptider finns tillgängliga för att hjälpa till med reparation, placeras de företrädesvis i inflammerade och skadade områden i tarmen.

Genom att känna till den strukturella rollen kollagen har i huden, så börjar fler och fler att förstå hur viktigt detta viktiga protein är för både inre hälsa och yttre skönhet! Många som är måna om sin hälsa och skönhet dricker sitt kollagen i ett glas juice/vatten varje morgon och börjar mer och mer inkludera det i sin dagliga skönhets- och hälso rutin på något sätt!

 

Vitamin C för en strålande hud

Visste du att vitamin C är avgörande för en strålande, vacker hud till starka leder. C-vitamin, tillsammans med aminosyrorna från din kost och ditt kollagentillskott, hjälper dig att skapa nytt kollagen som din kropp kan använda. Kollagensyntesen i kroppen är beroende av att vitamin C finns tillgängligt. Med andra ord – din kropp behöver C-vitamin för att kunna syntetisera nytt kollagen.

Genom att ta ett C-vitamintillskott eller äta mat med mycket vitamin C, som bladgrönsaker, citrusfrukter, röd paprika och andra grönsaker och frukter rika på vitamin C, så skyddar du också din hud från UVA- och UVB-exponering. Det är vitaminets antioxidativa egenskaper som skyddar din hud från normal oxidativ stress och fria radikaler från föroreningar.

 

Är vitamin C bra för hudens celler?

Ja, kroppen behöver vitamin C för att tillverka kollagen som bidrar till hudhälsan. Det smartaste sättet att använda C-vitamin för kollagensyntes och dess antioxidativa egenskaper är att tillföra vitaminet både från insidan och från utsidan.

 

C-VITAMIN INIFRÅN OCH UT

Se till att köpa ett högkvalitativt C-vitamintillskott, från en pålitlig tillverkare. Se även till att ditt kosttillskott inte innehåller andra onödiga ingredienser som E-nr, fyllnadsmedel eller andra ämnen som inte tillför dig någon nytta. ”COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™” innehåller 100 mg C-vitamin per dagsdos, tillsammans med 200 mg hyaluronsyra, 11,25 mg ekologiskt kisel från bambu och 10 gram kollagen från fisk! Inget annat! C-vitamin, tillsammans med en daglig dos av kollagen genom ett pulvertillskott, ger dig allt du behöver för att bygga upp ditt kollagen för en mer elastisk hud, starkare naglar och tjockare hår – samtidigt som du  bibehåller hälsosamma leder och en hälsosammare mag- och tarmhälsa!

 

C-VITAMIN UTIFRÅN OCH IN

Skaffa ett C-vitamin serum. C-vitamin bryts ner snabbt, så var noga med att välja produkter från en seriös tillverkare eller återförsäljare. Populära märken har en stor omsättning, så en produkt med stor efterfrågan är bra när du köper C-vitamin serum, då sannolikheten för att den är gammal är liten. För att din produkt ska ha bästa kvalité, se till att produkten säljs i en mörk flaska, och för att förlänga hållbarheten så förvara sedan din produkt i kylen.

Kombinera gärna ditt C-vitamin serum med antioxidanter. Leta efter ett serum som innehåller C-vitamin, ferulinsyra (en stark antioxidant) och E-vitamin (även denna en stark antioxidant) – denna specifika kombination fungerar åtta gånger bättre än C-vitamin ensamt. Ett C-vitamin serum används bäst på natten. Sprid ut serumet jämnt över ansiktet efter rengöring. Låt verka cirka 20 minuter – det tar så lång tid för serumet att tränga igenom din hud och arbeta med sin kollagenbyggande magi. Använd sedan din vanliga fuktighetskräm!

KOLLAGENTILLSKOTT FÖR HUDEN2020-04-29

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen