SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGENTILLSKOTT FÖR EN VACKER HUD

KOLLAGENTILLSKOTT FÖR EN VACKER HUD

Huden består till cirka 70% av kollagen. Kollagen är ett fiberprotein och är ansvarigt för att upprätthålla styrkan och elasticiteten i huden. När vi åldras minskar kollagenproduktionen i kroppen, och redan vid 25-års ålder så börjar kroppens egna produktion av kollagen att minska, vid 40-års ålder så har kroppens förmåga att tillverka kollagen minskat med cirka 25%, och vid 60-års ålder så har kroppens egna produktion av kollagen minskat med hela 50%.

 

HUR MÄRKER MAN PÅ SIN HUD ATT KOLLAGENPRODUKTIONEN MINSKAR?

Du kommer att märka det på din hud som blir lösare, du får mer rynkor och huden blir mindre elastisk. Ökade nivåer av kollagen i kroppen kan däremot göra så att huden bli fastare, öka hudens elasticitet, samt hjälpa hudcellerna att förnya sig och reparera sig normalt.

 

VILKA FAKTORER PÅVERKAR MÄNGDEN KOLLAGEN I VÅR HUD?

Hudens kvalité påverkas av både inre och yttre faktorer som miljö, hormoner, åldrande, och av det som du äter, samt din livsstil. UV-strålning (1) och rökning (2) påverkar nedbrytning av kollagen i kroppen drastiskt, och bidrar i hög grad till minskad elasticitet i huden och fler rynkor.

 

KOLLAGENTILLSKOTT

Kollagen i form av ett kosttillskott kan stimulera hudens metabolism och motverka förlusten av kollagen i kroppen, vilket bidrar till ökad elasticitet och mindre rynkor (1).

 

Skribent: Natalie Rovaniemi, näringsfysiolog/nutritionist med en magisterexamen i nutrition - VD och grundare av Celloptimum

 

 

 2020-05-05

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen