Banan som finns i receptet innehåller tryptofan som är viktig vid kroppens tillverkning av serotonin och melatonin, som bland annat reglerar humör och dygnsrytm. Vidare gör det naturliga sockret som finns i honung att insulinet i blodet ökar något, och gör det lättare för tryptofan att ta sig in i hjärnan.
DET HÄR BEHÖVER DU
SÅ HÄR GÖR DU
Koka upp vatten, låt svalna en liten stund innan du lägger i ditt te*. Låt stå och svalna till rumstemperatur. Mixa bananen med den färskpressade apelsinjuicen i en mixer tillsammans med ditt te och lite is, mixa sedan ner 1 skopa kollagenpulver.
Serveras i glas med sugrör!
Anledningen till att du ska vänta med att hälla i kollagenprodukten sist, är att vitamin C är värmekänsligt och förstörs vid höga temperaturer.
*Temperaturen påverkar teets smak ibland mindre och ibland till det odrickbara. Ljusare te kräver lägre temperatur och mörkare te kräver högre temperatur. För vitt te, grönt te och gult te används mellan 50°–85°C, för oolong teer och svarta teer används upp till kokande vatten, mellan 90° – 100°C.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen