Kollagen bowl med spirulina
Kollagen bowl för huden, håret och naglarna
Detta är ett superenkelt och gott recept med chiafrön och kollagen, för den perfekta frukosten. Chia frön är fyllda med näringsrika ämnen och spirulina pulver används för att öka receptets redan fantastiska hälso- och skönhets egenskaper. Blå och grön spirulina skapar även underbara färger. Glöm inte att man äter med ögat också!
Receptet bidrar till:
- Vacker och frisk hud, med mindre rynkor och ökad elasticitet
- Glansigt, tjockt och friskt hår
- Starka och fina naglar
- Att bli av med celluliter
- Friska, starka och rörliga leder
- Optimal mag- och tarmfunktion
- Friska tänder och friskt tandkött
- Ett starkt skelett
DET HÄR BEHÖVER DU
- 1 skopa kollagenpulver
- 2 1/2 dl ekologisk mandelmjölk eller ekologisk kokosmjölk
- 3 msk ekologiska chiafrön
- En nypa ekologiskt vaniljpulver
- En nypa ekologisk kanel
- 1/4 tsk ekologisk blå spirulina
- 1/4 tsk ekologisk grön spirulina
- Valfri sötning som kokossocker alternativt stevia
Topping: Kiwi och blåbär
Är spirulina bra för huden?
Precis som kollagen, så boostar spirulina kroppen på många olika sätt! Bland annat hjälper spirulina till att skydda kroppen från fria radikaler och eliminera toxiner från huden, samt öka cellförnyelsen i huden till att hjälpa huden att läka, och sist men inte minst, minska bakterier i huden som orsakar akne.
Är kollagen bra för huden?
Kollagen är ett protein som utgör 1/3 av allt protein i människokroppen. Kollagen är det mest förekommande proteinet i hela kroppen, och är efter vatten även den mest förekommande substansen i våra kroppar! Kollagen är ”kroppens lim”, och utan kollagen så skulle du mer eller mindre falla ihop. Kollagen håller din hud elastisk och ungdomlig.
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda ihop 1 skopa kollagenpulver med chiafrön, mandel eller kokosmjölk, vaniljpulver och kanel, samt valfri sötning, och rör om. Låt stå i minst 30 minuter och rör väl för att undvika klumpar.
När chiapuddingen är klar, dela den i tre lika stora delar och blanda i den gröna spirulina i en del, och den blå spirulinan i den andra delen, och rör om ordentligt (du kommer att få tre färger: vit, blå och grön).
Gör burkens kanter lite fina (se bild): för att frukten ska hålla sig kvar på sidan av burken, se till att skära frukten riktigt tunn och se till att glaset är torrt.
Lägg dem sedan i burken, i tre lager och toppa med blåbär och kiwi!