Celloptimum väljer i första hand ingredienser som är registrerade varumärken®, som backas upp av vetenskapliga studier med bevisade effekter, som är noggrant testade, och som tillverkas enligt högsta standard gällande kvalité.
Är alla ingredienser i era kosttillskott naturliga?
Vi försöker i så stor utsträckning som det är möjligt att använda oss av naturliga ingredienser i våra kosttillskott. Finns inte ingrediensen som naturlig råvara, så väljer vi nästan jämt att inte använda den i vår produkt. Vill du ha mer ingående information gällande våra ingredienser, så kan du läsa HÄR.
Är alla ingredienser i era kosttillskott ekologiska?
I dagsläget är inte alla våra ingredienser ekologiska och svaret på varför våra kosttillskott inte är 100% ekologiska, är att många av våra råvaror helt enkelt inte produceras ekologiskt. Vi strävar alltid efter att så många av ingredienserna som möjligt ska vara ekologiska, och i de fallen det går, så väljer vi självklart ekologiskt!
En vanlig tillsats i kosttillskott är magnesiumstearat – använder ni det i era produkter?
Nej, vi använder inte magnesiumstearat i våra produkter. Vill man undvika magnesiumstearat är det viktigt att veta att det även kan deklareras ut som ”magnesiumsalt av fettsyror” eller som ”E 470b”. Magnesiumstearat används som smörjmedel vid tillverkningen så att råvarorna som används i kosttillskottet inte ska fastna i maskinen, med andra ord – det är till för tillverkarens bästa och inte ditt bästa. Magnesiumstearat används även som klumpförebyggande medel i kosttillskott.
Har ni GMO ingredienser i era kosttillskott?
Nej, och vi kommer aldrig att tillåta GMO-ingredienser i våra kosttillskott.
Finns det gluten, mjölk eller andra allergener i era kosttillskott?
Om våra kosttillskott innehåller gluten, mjölk eller någon annan vanlig allergen, så står det tydligt utskrivet på respektive förpackning, samt på informationen som du kan finna för våra produkter här på sidan. Enligt lag så måste allergener deklareras ut på förpackningen. För de 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner finns det därför särskilda märknings- och informationskrav. Dessa 14 ingredienser/livsmedelsgrupper är:
Spannmål, som innehåller gluten (det vill säga vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar mellan dem)
Kräftdjur
Ägg
Fisk
Jordnötter
Sojabönor
Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos)
Nötter, det vill säga mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt/queenslandsnöt
Selleri
Senap
Sesamfrön
Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter
Lupin
Blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk)
Även produkter framställda från dessa omfattas av märknings- och informationskraven.
HYALURONSYRA – DIN ANTI-AGING SYRA FÖR HUD OCH LEDER
HälsaIngredienserNäringslära (nutrition)SkönhetVetenskap och forskning •
21 nov 2019
Hyaluronsyra kan bidra till att ge din hud lyster och ett ungdomligare utseende, samtidigt som denna skönhetsmolekyl även gynnar dina leder. Hyaluronsyra, även kallad hyaluronan, rekommenderas ofta av hudläkare och andra läkare för dess förmåga att förbättra hudens struktur och utseende, samtidigt som den även minskar ledvärk och andra symtom i samband med åldrande. Hyaluronsyra är förmodligen mest känt för…
BIOTIN – SKÖNHETENS VITAMIN FÖR HÅR, HUD OCH NAGLAR
HälsaNäringslära (nutrition)Skönhet •
3 nov 2019
Biotin fungerar som ett koenzym i kroppen som behövs för metabolismen av fettsyror, aminosyror och glukos. Det betyder att när vi äter mat som innehåller fett, proteiner och kolhydrater, måste biotin – även kallad vitamin B7 – finnas närvarande för att omvandla och använda dessa näringsämnen. Våra kroppar får då den energi den behöver för att utföra fysiska aktiviteter, för…
KOLLAGEN, KOLLAGENPEPTIDER OCH GELATIN – VAD ÄR SKILLNADEN?
HälsaIngredienserNäringslära (nutrition)SkönhetVetenskap och forskning •
15 okt 2019
Kollagen är ett starkt, elastiskt och mångsidigt strukturellt protein. Det finns i nästan alla vävnader men är särskilt koncentrerat i hud, leder och bindvävnader som ligament, brosk och senor. Bra kollagenproduktion är avgörande för en god hälsa. Utan korrekt kollagenfunktion i kroppen skulle vi bokstavligen falla isär och dö! Våra celler sätter ihop kollagenproteiner från aminosyror. De aminosyrorna som förekommer…