SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

CELLOPTIMUM KOSTTILLSKOTT

Frågor & svar om Celloptimums kosttillskott

Varför är CELLOPTIMUMS kosttillskott unika? Vad menar ni med CLEAN LABEL?

När du köper våra kosttillskott, så köper du alltid 100% rena produkter! Våra kosttillskott innehåller aldrig onödiga tillsatser, fyllnadsmedel, bindemedel, socker, sötningsmedel, GMO, gelatin från nötkreatur, gluten*, mjölk*, laktos*, härdat fett eller transfett, hjälpmedel som t.ex. magnesiumstearat/magnesiumsalter av fettsyror, klumpförebyggande medel, aromer, färgämnen som t.ex. titanoxid, smakförstärkare, konserveringsmedel, etc. 

*Dessa allergener måste alltid deklareras ut om de förekommer i ett livsmedel/kosttillskott. 

Celloptimum´s kosttillskott är alltid CLEAN LABEL. Det innebär att vi aldrig tillsätter något annat i våra kosttillskott, än de effektiva råvarorna, till 100%! Det är vi ganska unika på! 

 

Hur vet jag att era kosttillskott fungerar?

Celloptimum väljer i första hand ingredienser som är registrerade varumärken®, som backas upp av vetenskapliga studier med bevisade effekter, som är noggrant testade, och som tillverkas enligt högsta standard gällande kvalité.

 

Är alla ingredienser i era kosttillskott naturliga?

Vi försöker i så stor utsträckning som det är möjligt att använda oss av naturliga ingredienser i våra kosttillskott. Finns inte ingrediensen som naturlig råvara, så väljer vi nästan jämt att inte använda den i vår produkt. Vill du ha mer ingående information gällande våra ingredienser, så kan du läsa HÄR.

 

Är alla ingredienser i era kosttillskott ekologiska?

I dagsläget är inte alla våra ingredienser ekologiska och svaret på varför våra kosttillskott inte är 100% ekologiska, är att många av våra råvaror helt enkelt inte produceras ekologiskt. Vi strävar alltid efter att så många av ingredienserna som möjligt ska vara ekologiska, och i de fallen det går och är tillgängliga, så väljer vi självklart ekologiskt!

 

En vanlig tillsats i kosttillskott är magnesiumstearat/magnesiumsalter av fettsyror – använder ni det i era produkter?

Nej, vi använder inte magnesiumstearat i våra produkter. Vill man undvika magnesiumstearat är det viktigt att veta att det även kan deklareras ut som ”magnesiumsalter av fettsyror” eller som ”E 470b”. Magnesiumstearat används som "smörjmedel" vid tillverkningen så att råvarorna som används i kosttillskottet inte ska fastna i maskinen, med andra ord – det är till för tillverkarens bästa och inte ditt bästa. Magnesiumstearat används även som klumpförebyggande medel i kosttillskott.

 

Har ni GMO ingredienser i era kosttillskott?

Nej, och vi kommer aldrig att tillåta GMO-ingredienser i våra kosttillskott.

 

Finns det gluten, mjölk eller andra allergener i era kosttillskott?

Om våra kosttillskott innehåller gluten, mjölk eller någon annan vanlig allergen, så står det tydligt utskrivet på respektive förpackning, samt på informationen som du kan finna för våra produkter här på sidan. Enligt lag så måste allergener deklareras ut på förpackningen. För de ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner finns det därför särskilda märknings- och informationskrav. Dessa ingredienser/livsmedelsgrupper är:

 • Spannmål, som innehåller gluten (det vill säga vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar mellan dem)
 • Kräftdjur
 • Ägg
 • Fisk
 • Jordnötter
 • Sojabönor
 • Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos)
 • Nötter, det vill säga mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt/queenslandsnöt
 • Selleri
 • Senap
 • Sesamfrön
 • Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter
 • Lupin
 • Blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk)

Även produkter framställda från dessa omfattas av märknings- och informationskraven.

 

Vilka av era kosttillskott innehåller allergener?

Om en produkt innehåller allergener så står detta utskrivet på respektive produktsida, under fliken näringsvärde.

 

Var kan man köpa Celloptimums kosttillskott?

Du kan köpa våra kosttillskott direkt från oss, här i vår webshop.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen