SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

FERTILITETSKOLLEN LILLA 

FÖR KVINNOR & MÄN

JUST NU FÖR 949 KR

BESTÄLL BLODPROVET HOS BLODKOLLEN HÄR

FERTILITETSKOLLEN

BLODANALYS FÖR GRAVIDITET OCH FERTILITET

Tack vare ett genuint samarbete med Blodkollen har vi möjlighet att kunna erbjuda professionella blodanalyser kopplat till fertilitet. Blodkollen arbetar med flera av landets ledande laboratorium. Analyserna är av samma kvalitet som hos din läkare, och genomförs av auktoriserade laboratorium runt om i landet.

Går du eller ni i gravidtankar, eller länge har försökt att bli gravid/gravida? Då bör du/ni börja med att kolla upp eventuella näringsbrister via ett blodprov.

Fertilitet är en komplex ekvation, och varje persons kropp är annorlunda, och vetskapen kring vitaminer och mineralers roll är fortfarande i sin linda.

Men det finns däremot lovande studier som har börjat kasta ljus över vitaminernas och mineralernas roll för att bli gravid och hålla sig gravid.

Vitaminer och mineraler har viktiga roller för kvinnors och även mäns hälsa. De är viktiga för många funktioner, inklusive:

Paketet tittar på parametrar relaterade till:

 • Menstruation och ägglossning
 • Sköldkörtelfunktion
 • Energiproduktion
 • Immunfunktion
 • Oocyt (ägg) kvalitet och mognad
 • Spermiernas kvalitet & motilitet (rörlighet)

   

Så ett adekvat vitamin- och mineralintag är avgörande när man försöker skapa rätt miljö för en hälsosam graviditet. 

Lilla Fertilitetskollen är en blodanalys för både kvinnor och män, där fem olika värden mäts i ditt blod, för att få en första inblick i möjliga orsaker till infertilitet på grund av vitamin eller mineralbrist.

Vissa näringsämnen kan till och med minska symtomen på polycystiskt ovarialsyndrom (PCOS)*, som är en vanlig underliggande orsak till infertilitet.

*PCOS orsakas av en obalans av hormoner från äggstockarna. Det kan bland annat göra att du får oregelbunden eller utebliven mens, ökad hårväxt på kroppen och får svårt att bli gravid. Du kan även ha PCOS utan att ha några besvär. PCOS upptäcks ibland när du försöker att bli gravid men inte lyckas. Att du inte blir gravid beror sannolikt på att du sällan eller aldrig har någon ägglossning.

Blodprovet utgör ett steg i processen för att undersöka och hitta möjliga orsaker till ofrivillig barnlöshet. I analysen ingår även uppföljande kostråd och rekommendationer.

 

Blodanalysen inkluderar följande tester:

KOBALAMIN (VITAMIN B12)

Kobalamin/vitamin B12 bidrar till fertiliteten hos både kvinnor och män.

Fördelar för fertilitet: Hjälper till att främja ägghälsan/äggens kvalitet och förhindra ovalutorisk infertilitet* hos kvinnor, och kan ge spermiernas kvalitet en boost hos män.

*Ovulatorisk infertilitet – anovulation - är när en ägglossningsstörning är orsaken till din infertilitet; Anovulation är när ett ägg inte släpps från äggstocken under en menscykel.  Det är inte ovanligt att detta inträffar ibland. Det kan hända att du har en anovulatorisk cykel en månad för att sedan ha normal ägglossning nästa. 

Du kan ha en anovulatorisk cykel utan att veta om det, eftersom det är möjligt att du ändå får din mens som vanligt. Så länge inte mensen uteblir kanske du inte vet om att du inte har ägglossning, eller så upptäcker du det först när du använder ett ägglossningstest som inte detekterar din LH-ökning. Oregelbunden mens kan också vara ett tecken på att du kanske inte har ägglossning. 

Anovulation kan vara kroniskt, vilket innebär att en kvinna inte har ägglossning under många av sina cykler.

Anovulation är orsaken till infertilitet hos ungefär en tredjedel av alla par som går på fertilitetskliniker, och polycystiskt ovarialsyndrom står för 90 % av sådana fall.

Låga nivåer av vitamin B12 (kobalamin) är kopplat till kvinnlig infertilitet. Högre nivåer av vitamin B12 (kobalamin) och folat/folsyra (vitamin B9) kan förbättra fertiliteten hos kvinnor som genomgår behandling mot infertilitet.

Vitamin B-12 kan hjälpa till att öka spermiernas kvalitet, rörlighet, och antal samt förhhindra DNA-skador.

 

FOLSYRA/FOLAT (VITAMIN B9)

Folsyra/folat (vitamin B9) bidrar till kvinnors fertiliet.

Fertilitets fördelar: Hjälper till att uppnå graviditet och förbättrar resultatet av fertilitetsbehandlingar.

Att få i sig tillräckligt med folsyra/folat (vitamin B9) är inte bara ett smart val under graviditeten. Det kan också vara klokt att komplettera med detta B-vitamin när man försöker att bli gravid.

Ett kosttillskott med folsyra/folat (vitamin B9) före befruktningen har associerats med en större chans att bli gravid, förbättrad framgång med fertilitetsbehandlingar, och minskad risk för neuralrörsdefekter hos barnet/barnen.

Dessutom så rekommenderas kvinnor som planerar att bli gravida eller som kan bli gravida att inta en daglig dos av folat/folsyra (vitamin B9) på 400 mcg till 800 mcg per dag, minst 1 månad innan den önskade graviditeten.

 

D-vitamin

D-vitamin bidrar med fördelar till både kvinnor och mäns fertila förmåga.

Fertilitets fördelar: Förbättrar äggstocksstimulering hos kvinnor, och spermiernas kvalitet hon män.

Vissa studier har påvisat att en brist på vitamin D, kan kopplas till infertilitet hos kvinnor.

En studie fann låga nivåer av D-vitamin hos kvinnor som var infertila på grund av PCOS. (Detta observerades dock inte hos kvinnor med oförklarlig infertilitet.)

Forskning har visat att D-vitaminbrist kan vara förknippad med infertilitet hos både män och kvinnor så det är viktigt att testas för D-vitaminbrist. 

Vitamin D har visat sig öka spermiernas motilitetet (rörlighet) hos män med idiopatisk infertilitet.

 

JÄRN

Järn bidrar till kvinnors fertilitet.

Påstådd fertilitets fördel: Förhindrar järnbristanemi hos kvinnor.

Ovulatorisk infertilitet, som är ett potentiellt hinder för att bli gravid, kan orsakas av järnbrist. En långsiktig studie från 2006 av mer än 18 000 kvinnor visade att ett kosttillskott med järn tycktes minska risken för ovalutorisk infertilitet.

Om du vet att du har en ägglossningsstörning, så ta reda på hur du får i dig mer järn, främst via kosten. Om du har en konstaterad järnbrist – kollat via en blodanalys - så kan ett kosttillskott med järn vara rätt för dig. 

 

ZINK

Zink bidrar med fördelar till både kvinnor och mäns fertila förmåga.

Påstådda fertilitets fördelar: Hjälper befruktning och äggutveckling hos kvinnor, och förbättrar spermiernas kvalitet hos män.

Zink är viktigt för bildandet av spermier. En handfull studier har föreslagit att en zinkbrist kan leda till spermier av låg kvalitet.

När det gäller zink och kvinnlig fertilitet fastställde en studie att lägre nivåer av detta mineral i blodet förknippades med att det tog längre tid för kvinnor att bli gravida.

 

Sammanfattningsvis

När du har att göra med infertilitet finns det så många faktorer du inte kan kontrollera: din genetik, din ålder, en oförutsägbar menscykel, bara för att nämna några.

Men att ge din kropp bästa möjliga näring - inklusive vitaminer och mineraler - är ett sätt för dig att påverka det du kan tygla.

Går du eller ni i gravidtankar, eller länge har försökt att bli gravid/gravida? Då kan det vara en bra början att kolla upp eventuella näringsbrister via ett blodprov.

 • LILLA FERTILITETSKOLLEN är en blodanalys för både kvinnor och män, där fem olika värden mäts i ditt blod, för att få en första inblick i möjliga orsaker till infertilitet på grund av vitamin eller mineralbrist.
 • FERTILITETSKOLLEN är en blodanalys för kvinnor - I detta paket tittar vi på de viktigaste hormonerna relaterat till din fertilitet och menstruation. Hur ser din hormonbild ut? Då ämnesomsättningsrubbningar påverkar vår kropp på många olika plan är även hormon relaterat till detta inkluderade i paket. Även parametrar relaterat till upprepade missfall undersöks.

Blodanalysen LILLA FERTILITETSKOLLEN:

Här ingår uppföljande rekommendationer/kommentarer, vid avvikande värden.

Blodanalysen FERTILITETSKOLLEN:

Här ingår kommentarer vid avvikande värden.

Blodproven utgör ett steg i processen för att undersöka och hitta möjliga orsaker till ofrivillig barnlöshet.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ INNAN DIN PROVTAGNING

Medicinering

 • Om du äter någon järnmedicin eller andra mineraler och vitaminer (kosttillskott) skall dessa inte tas 24 timmar innan din provtagning
 • Stora mängder av Biotin (vitamin B7) kan påverka resultatet varför du bör avstå från detta några dagar innan din provtagning
 • Ta med Giltig Legitimation
 • Då analysen är en dygnsvarierande parameter bör provet tas på morgonen innan klockan 10.00

 

I STOLT SAMARBETE MED BLODKOLLEN - BLODANALYSER

Hem

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen