SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

Hyaluronsyra - skönhetens molekyl

HYALURONSYRA

FRÅGOR & SVAR

 

Fråga: Vad är hyaluronsyra?

Svar: Hyaluronsyra är en glukosaminoglykan; en lång ogrenad polysackarid. En polysackarid i sin tur är en typ av kolhydrat. Hyaluronsyra är med andra ord en mycket lång länk av kolhydratmolekyler som är hopbundna. Hyaluronsyra produceras naturligt av kroppen, och i människokroppen finns hyaluronsyra i huden samt i andra vävnader där det hjälper till att bibehålla kollagen, öka fuktigheten samt ge elasticitet och flexibilitet.

 

Fråga: Hur fungerar hyaluronsyra i kroppen?

Svar: Den största fördelen med hyaluronsyra är att den har en mycket hög kapacitet att binda vatten, oavsett om det är på huden, i ögonen eller i kroppens vävnader. Samtidigt som hyaluronsyra har en stor kapacitet att binda en stor volym vatten, upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten , så har den även en hög viskositet, i och med detta så bidrar hyaluronsyra till flytande rörelse och tryckabsorption. Hyaluronsyra finns i många olika vävnader, och speciellt i huden, där den ger fukt och struktur. Huden står för ungefär hälften av all hyaluronsyra som finns i kroppen.

Andra kroppsdelar där hyaluronsyra är koncentrerad: senor och i leder, ögonmembranen, navelsträngen, synovialvätska, skelettvävnader, hjärtventiler, lungor, aorta och prostata.

 

Fråga: Finns hyaluronsyra i vanlig mat?

Svar: Nej. Då hyaluronsyra främst förekommer i delar på djuret som vanligtvis inte ingår i en vanlig traditionell kosthållning, så är ett kosttillskott med hyaluronsyra det bästa och enklaste sättet att få i sig hyaluronsyra.

Det går att göra långkok på ben från djur, och sedan dricka buljongen – som innehåller både kollagen och hyaluronsyra, och andra nyttiga ämnen som finns i buljongen, om man vill få i sig hyaluronsyra via maten.

 

Fråga: Hur får kroppen tillgång till hyaluronsyra om det inte förekommer i vanlig traditionell mat?

Svar: Kroppen tillverkar själv hyaluronsyra, men kroppens egen produktion av hyaluronsyra avtar successivt med åldern. Därför kan det vara bra att tillföra kroppen extra hyaluronsyra via ett kosttillskott ju äldre man blir, för att bibehålla en funktionell och hälsosam kropp.

 

Fråga:  Vilka faktorer gör så att mängden hyaluronsyra minskas i kroppen?

Svar: Naturligt åldrande är en stor faktor till att mindre mängd hyaluronsyra bildas samt minskas i kroppen, men även UV-strålar och rökning bidrar till en minskning av kroppens hyaluronsyra. Det är bland annat därför som solskadad hud blir rynkig och slapp.

 

Fråga: Varför är det bra att äta ett kosttillskott med hyaluronsyra?

Svar:  Den totala mängden hyaluronsyra som kroppen producerar minskar med åldern. Att tillföra hyaluronsyra via ett kosttillskott kan återställa den minskade mängden i kroppens vävnader. 

 

Fråga: Hur länge ska jag äta hyaluronsyra? Ska jag sluta att äta hyaluronsyra efter en viss tid, och ha ett kortare uppehåll?

Svar: Vi rekommenderar att inta hyaluronsyra varje dag, utan uppehåll, för ett optimalt resultat.

 

Fråga: Varifrån kommer hyaluronsyra?

Svar: Hyaluronsyra kan framställas kemiskt, fermenteras från en naturlig källa, men även komma från djur som t.ex. tupp (tuppens kam) och kyckling. Hyaluronsyran i COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ kommer från en naturlig fermentering.

 

Fråga: Hur kan man använda COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™?

Svar: Vi rekommenderar att blanda ner en skopa COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ i en smoothie, vatten, juice, eller annan valfri kall dryck, alternativt använda det vid bakning av kalla bakverk.

Hydrolyserat kollagen som förekommer i blandningar med ingredienser som är värmekänsliga, som exempelvis vitamin C, bör ej blandas i kokande vatten eller användas vid varm matlagning, då detta kan minska ingrediensens fördelar.

 

Skribent: Natalie Rovaniemi VD och grundare av Celloptimum, med en Fil. mag (filosofie magister) magisterexamen i nutrition

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen