SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

KISEL FÖR HÅR OCH HUD

KISEL

FRÅGOR & SVAR

 

Fråga: Vad är kisel?

Svar: Kisel är ett spårämne som finns naturligt i kroppen. Spårämnen är de mineraler som vi behöver i mindre mängder och som har klara biokemiska funktioner i kroppen (1).

 

Fråga: Vad har kisel för funktion i kroppen? Varför är kisel viktigt för kroppens tillverkning av kollagen?

Svar: Kisel behövs bland annat för kroppens kollagentillverkning, kollagen är ett protein som bland annat finns i bindväven. Bindväv är den vävnad som ger stadga och sammanhållande funktion åt alla kroppens vävnader och organ.  När vi åldras så minskas nivåerna av kisel kraftigt, vilket ger tunnare hår och skörare naglar, och en mindre elastisk hud. Vid normala kiselnivåer är håret tjockt och har en fin lyster, naglarna växer snabbare, blir starkare och skivar sig mindre, och huden blir mer elastisk.

Nedan finner du några exempel på vilka fördelar kisel har för kroppen:

  • Fast och elastisk hud
  • Tjockt och glansigt hår
  • Starka naglar
  • Rörliga leder
  • Hälsosam och frisk bindväv
  • Hälsosam benuppbyggnad

 

Fråga: Varför är kisel viktigt för håret?

Svar: Kisel balanserar könshormonerna. Män och kvinnor har både testosteron och östrogen i sina kroppar, men i varierande proportioner. När balansen av dessa hormoner inte fungerar och en person har för mycket av ett av hormonerna eller för lite av det andra, så är håret en av de saker som påverkas först, vilket kan leda till håravfall.

Kisel är även viktigt för transporten av näringsämnen till hårsäckarna. Mineralet har en unik förmåga att binda sig med många andra näringsämnen i kroppen och transportera ämnena i blodomloppet, och vidare till hårbotten, men även till andra delar av kroppen.

 

Fråga: Varför är kisel viktigt för ett starkt skelett?

Svar: Kisel underlättar upptaget av kalcium i kroppen, vilket bidrar till ett friskt och starkt skelett.

 

Fråga: Vad är fördelarna med kisel från bambu jämför med kisel från andra källor?

Svar: Kisel från bambu innehåller hela 75% kiseldioxid, vilket är mycket högre mängd än andra källor till kisel, som t.ex. åkerfräken. Kisel från bambu innehåller inte heller ett enzym, som finns i åkerfräken, som bryter ner tiamin (vitamin B1) i kroppen.

 

Fråga: Förekommer kisel i en vanlig traditionell kosthållning?

Svar: Kisel förekommer i vanlig traditionell kosthållning, men upptaget är lågt. Vanliga källor till kisel i kosten är ris, spannmål och vegetabilier.

 

Fråga: Från vilka källor kommer kisel i kosttillskott?

Svar: Kisel som används i kosttillskott kommer främst från växter som bambu och åkerfräken, men kan även komma från kvartssand (förekommer som naturliga sandlager på land och havsbottnen). Det kisel som används i COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ kommer från EKOLOGISK BAMBU.

 

Fråga: Hur kan man använda COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™?

Svar: Vi rekommenderar att blanda ner en skopa COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ i en smoothie, vatten, juice, eller annan valfri kall dryck, alternativt använda det vid bakning av kalla bakverk.

Kisel som förekommer i blandningar med ingredienser som är värmekänsliga, som exempelvis vitamin C, bör ej blandas i kokande vatten eller användas vid varm matlagning, då detta kan minska ingrediensens fördelar.

 

Skribent: Natalie Rovaniemi VD och grundare av Celloptimum, med en Fil. mag (filosofie magister) magisterexamen i nutrition

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen