SvenskaEnglish

ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER

 

KISEL (KISELDIOXID)

SKÖNHETENS MINERAL

Kisel - i formen kiseldioxid - är en vanlig ingrediens i skönhetsprodukter och kosttillskott för hud, hår och naglar. Kisel bidrar till:

  • Fast och elastisk hud
  • Tjockt och glansigt hår
  • Starka naglar
  • Rörliga leder
  • Hälsosam och frisk bindväv
  • Hälsosam benuppbyggnad

 

KISEL SKYDDAR DIN HUD MOT FÖR TIDIGT ÅLDRANDE OCH TJOCKARE, GLANSIGARE HÅR

Kisel är även en viktig komponent i kollagen och elastin, två proteiner i kroppen. Kollagen håller ihop kroppens vävnader och elastin bidrar till en spänstigare hud!

Kisel finns även i proteinet keratin, vilket är det protein som är hårstråets huvudsakliga byggsten. Kisel förs via blodet till hårsäckarna där håret bildas, och ökar där näringstillförseln och bidrar till att håret får mer glans och volym.

 

KOLLAGEN INNEHÅLLER KISEL

Kollagen innehåller kisel, och kisel är därför viktigt för optimal kollagenbildning. Kisel som förekommer i exempelvis hud, hår, naglar, senor, ligament, brosk, blodkärl och bindväv, tillför både styrka och stabilitet till dessa vävnader.

 

KISEL ELLER KISELDIOXID - VAD ÄR SKILLNADEN?

Kiseldioxid (SiO2) är en naturlig förening gjord av: kisel (Si) och syre (O2). Det finns naturligt i bland annat vatten, växter och djur. 

Kemiskt sett är kiseldioxid den oxiderade formen av kisel. Detta betyder att kiseldioxid är kisel med en syre-molekyl fäst vid den, via kovalent bindning. Ofta förkortas namnet kiseldioxid till enbart kisel, i folkmun. Kisel är därför inte en molekyl utan snarare en atom.

Kiseldioxid är ett spårelement/spårämne och är det näst mest förekommande elementet på jorden efter syre, och i människokroppen det tredje mest förekommande spårämnet (1). Kiseldioxid är ett halvmetalliskt grundämne med atomnumret 14 och det kemiska tecknet Si. 

Kiseldioxid är ett mineral som ofta förbises, men kiseldioxid utgör faktiskt grunden för livet.

Kisel behövs för att hålla många av kroppens vävnader och organ vid god kondition! 

 

 

HÄR FINNER DU VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM KISEL

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen