SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Natalie Rovaniemi nutritionist och grundare av Celloptimum

”Som nutritionist vill jag hjälpa till att förebygga att en sjukdom uppstår, snarare än behandla en befintlig”. Det berättar Natalie Rovaniemi, grundare av Celloptimum, som erbjuder information om skönhet, hälsa och nutrition, samt utvecklar och tillverkar egna CLEAN LABEL kosttillskott från grunden.

Hälsa och skönhet hör nämligen ihop, enligt Natalies filosofi. Grunden till valet att bli nutritionist, något som senare ledde till att hon startade Celloptimum, går i sin tur att finna hos hennes polska mamma.

– Ja, mamma lagar mat från grunden, kostbiten har kommit naturligt under min uppväxt. Jag har också alltid varit intresserad av att vårda min kropp, att se bra ut, äta rätt och röra på mig. Idag har jag förmånen att jobba med exakt det jag vill. Efter en tid som anställd hos större aktörer startade jag ett eget företag för att hjälpa personer med kosten och att komma igång med träning och motivation. Men jag upptäckte efter ett tag att jag ville ha ett annat upplägg.

”Det mesta går att styra med kosten”

Natalie tror att man kan komma långt på att vara genuin, passionerad och tydlig för att generera ett starkt förtroende för såväl produkterna som företaget.

– Ja, inte minst då mitt grundtänk som nutritionist är att förebygga att en sjukdom uppstår. Man ska hålla sig frisk helt enkelt. Detta går att styra till stor del med kosten. Men vissa ämnen, exempelvis kollagen, kan man behöva tillskott av när man blir lite äldre. Kollagen, som bland annat är viktigt för hud, hår, tarmhälsa och maghälsa, samt leder och andra viktiga organ i kroppen, får man nämligen inte i sig tillräckligt av i den traditionella kosthållningen idag. Samtidigt börjar kroppens egna kollagentillverkning att minska redan efter 25-års ålder.

– Förutom att skriva faktabaserade och utbildande artiklar om hälsa och skönhet, koncentrerar jag mig därför på att ta fram kosttillskott med ämnen som man vanligtvis inte får i sig i vanlig kost. Av samma anledning är jag väldigt tydlig med vad mina egna produkter innehåller, berättar Natalie, grundaren till Celloptimum, och som första egna produkt har tagit fram just kollagentillskott.

Erbjuder råd som nutritionist

Natalie konstaterar att den traditionella kostillskottsmarknaden är svår att hitta rätt i som konsument, inte minst på grund av den uppsjö av kosttillskott som finns att välja mellan.

– Ja, och därför är jag väldigt noga med att mina kosttillskott bara ska innehålla det som är bra för konsumenten, inga onödiga tillsatser eller andra ingredienser som inte tillför konsumenten någon nytta - vilket jag kallar CLEAN LABEL KOSTTILLSKOTT. Jag tillverkar mina kosttillskott från grunden, till färdig produkt. Celloptimum är vidare ett transparent företag och vårt fokus är att vara tydliga med vad våra kosttillskott innehåller och vad de har för nytta för just dig som konsument.

– Min idé med Celloptimum är att erbjuda råd och utbildande texter som nutritionist, nyheter, fakta och tips om hälsa, nutrition och skönhet. Bland annat genom löpande artiklar i ämnet. Parallellt med detta utvecklar jag egna kosttillskott som håller vad det lovar, säger Natalie Rovaniemi.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen