SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

DIET & FITNESS

Fitness ser olika ut för alla. Vi erbjuder CLEAN LABEL kostttillskott formulerade för att supporta en hälsosam ämnesomsättning och viktkontroll, uthållighet, energi och muskelåterhämtning. Utvecklade specifikt för dig som vill gå ner i vikt eller bibehålla en sund och hälsosam vikt.

Visste du att kollagenprotein är ett av de mest mättande protein som finns, och kan hjälpa till att främja viktminskning? Proteinintag har studerats i större omfattning för dess förmåga att öka viktminskning, minska aptiten och ge mättnadskänsla. Den särskiljande strukturen hos kollagenprotein har studerats och setts ge större mättnadskänsla än andra proteintyper – inklusive vassle och sojaprotein – i samma mängd. Kollagenets unika aminosyraprofil gör det också möjligt att undertrycka aptiten och främja mager kroppsmassa. Läs mer om kollagenets viktminsknings fördelar längre ner på sidan, och varför du kanske ska överväga att börja äta kollagen för en ökad viktminskning. Du kommer bli förvånad över kollagenets viktminsknings fördelar!

KOLLAGEN FÖR ATT GÅ NER I VIKT

 

PROTEIN FRÅN KOLLAGEN GER STÖRRE MÄTTNADSKÄNSLA – ÄN PROTEIN FRÅN ANDRA KÄLLOR

Forskning har visat att kollagenprotein är mer mättande än andra proteintyper. En klinisk studie fann att kollagen gav 40 % högre mättnadskänsla än samma mängd protein från vassle, kasein eller soja. Försökspersonerna konsumerade även 20 % mindre mängd mat vid nästa måltid, efter att ha konsumerat kollagen, än de personer som konsumerade andra typer av protein (1).

 

KOLLAGEN KAN HJÄLPA TILL ATT MINSKA APTITEN

En fördel som kollagen har för att bidra till viktminskning, är att det kan hjälpa till att minska aptiten. I en studie med överviktiga personer och diabetes patienter fann man att ett intag av hydrolyserat kollagen stimulerade frisättningen av mättnadshormoner i blodet. Efter ett intag av kollagen hade personerna minskad aptit, vilket resulterade i ett minskat totalt intag av mat (2).

Dessa diabetes patienter, kunde gå ner i vikt genom att äta mindre, eftersom kollagenproteinet spelade en viktig roll för att minska aptiten.

 

KOLLAGEN KAN HJÄLPA TILL ATT BIBEHÅLLA MUSKELMASSAN

När vi åldras förlorar våra kroppar muskelmassa och ersätter den ofta med fettmassa.  Denna muskelförlust korrelerar med överskott av kväve i urinen och ett ökat kostbehov hos äldre människor. Forskning har visat att ett kollagentillskott kan vara effektivt för att hjälpa åldrande individer att bibehålla mager kroppsmassa och bevara kvävebalansen. I en studie bland äldre kvinnor visade de patienter som kompletterade sin kost med kollagenpeptider, bättre bevarande av mager kroppsmassa och bättre kvävebalans än patienter som fick komplettering i form av ett vassleprotein (3). Mer muskelmassa hjälper till med viktminskning, eftersom muskler bränner mer kalorier.

 

KOLLAGENPROTEIN KAN PÅVERKA VIKTMINSKNING POSITIVT

Att konsumera adekvata nivåer av protein är viktigt för att behålla en sund kroppssammansättning och stödja viktminskning. Protein är mer mättande än både kolhydrater och fett – och forskning har visat att konsumtionen av en proteinrik kost minskar det totala intaget av energi, genom att du känner dig mätt längre (4, 5). En klinisk studie visade att individer som ökade sitt proteinintag och konsumerade livsmedel med lägre glykemiskt index,  hade en mer signifikant viktminskning och bibehållen viktminskning längre, än individer som åt en kost med mindre andel protein – vilket styrker kollagenets effekt för en ökad viktminskning (8).

 

KOLLAGEN KAN HJÄLPA TILL MED ATT BLI AV MED CELLULITER

Genom att stärka huden, så spelar kollagen också en viktig roll när det gäller att ”gömma” celluliter. Celluliter blir mer synliga om vår hud är tunn, hängig och mindre elastisk. Kollagentillskott har kliniskt visat sig öka mängden kollagen i huden och förbättrar därmed hudens elasticitet och tjocklek, vilket spelar roll för att ”dölja” fettceller som ligger under huden (6, 7).

 

EN SAMMANFATTNING AV KOLLAGENETS FÖRDELAR FÖR VIKTMINSKNING

  • Kollagenprotein kan vara till hjälp för viktminskning, eftersom det ger en proteinkälla som hjälper till att bibehålla mättnad och främja viktminskning.
  • Kollagen är 40% mer mättande än andra proteiner.
  • Kollagenprotein och viktminskning kan fungera tillsammans eftersom kollagen minskar aptiten, vilket resulterar i ett minskat energiintag.
  • Kollagentillskott kan hjälpa till att bibehålla mager kroppsmassa.
  • Kollagen stärker hudens olika lager, vilket hjälper till att dölja, och att bli av med celluliter.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen