SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

GRAVIDITET & FERTILITET KOSTTILLSKOTT

De bästa naturliga kosttillskotten utan tillsatser för graviditet och fertilitet

Fertilitet och graviditet är en komplex ekvation, och varje persons kropp är annorlunda. Men vi vet alla att vitaminer och mineraler spelar viktiga roller för både kvinnlig och manlig fertilitet.

  Så, ett tillräckligt vitamin- och mineralintag är avgörande när man försöker skapa den rätta miljön för en hälsosam graviditet.

  Ett intag av 400 mikrogram folsyra per dag rekommenderas redan när du planerar en graviditet. Folsyra underlättar upptaget av järn, är viktigt för blodbildning, celldelning och uppbyggnad av fostrets nervsystem, samt minskar risk för ryggmärgsbråck.

  Kosttillskott för att bli gravid och för ökad fertilitet hos kvinnor och män 

  Vårt utbud av CLEAN LABEL kosttillskott innehåller några av de mest relevanta vitaminerna och mineralerna för både män och kvinnors fertilitet och graviditet, och innehåller inga onödiga tillsatser och är helt veganska kosttillskott.

  Vilka är de bästa kosttillskotten för att bli gravid som kvinna och öka manlig fertilitet?

  Det finns en del bra kosttillskott för fertiltet hos kvinnor och män. Vi har satt ihop två olika gravidpaket för både kvinnor och män så att du lätt ska kunna välja det paket som passar dig eller er bäst:

  GRAVIDPAKET LILLA - innehåller folsyra/folat, vitamin B12, Zink och vitamin D3. Kosttillskotten bidrar till bättre spermiekvalitet och att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet hos män. Hos kvinnor bidrar kosttillskotten till moderns vävnadstillväxt under graviditeten och normal fertilitet och reproduktion.

  GRAVIDPAKET STORA - innehåller folsyra/folat, vitamin B12, Zink, vitamin D3 och magvänligt järn med extra tillsatt vitamin C för optimalt järnupptag. Många kvinnor behöver järntillskott under graviditeten.

  Ett kosttillskott med ashwagandha kan bidra med bättre spermie kvalitet och ökade nivåer av testosteron hos män. Ett kosttillskott med ashwagandha kan även öka sexlusten hos kvinnor. 

  För gravida kvinnor kan ett kosttillskott med kollagenpeptider motverkar hudbristningar på magen, då kollagenpeptiderna bidrar till en mer elastisk hud.

  GRAVIDITET OCH FERTILITET KOSTTILLSKOTT

  Kan man äta kosttillskott för att öka fertiliteten?

  Ja, ibland kan det vara bra att inta vissa vitaminer och mineraler för att öka fertiliteten och öka förutsättningen för en graviditet. 

  Kosttillskott för ökad fertilitet hos män och kvinnor kan bidra till många viktiga funktioner, inklusive:

  • menstruation och ägglossning 
  • sköldkörtelfunktion
  • energiproduktion
  • immunfunktion
  • oocyternas (ägg) kvalitet och mognad
  • Spermiernas kvalitet 

  Hos män kan vissa kosttillskott t.ex. öka antalet spermier, och deras rörlighet, vilket hjälper de små simmarna att nå sitt mål.

   

  Vilka är de bästa vitaminerna för att bli gravid?

  De bästa kosttillskotten för fertiliet och graviditet är folsyra, vitamin B12, vitamin D. Men även mineralerna zink och järn är viktiga för fertiliteten, hos både män och kvinnor. Väljer du ett kosttillskott med vitaminer och mineraler så är det av stor vikt att välja rena kosttillskott, som bara innehåller aktiva ingredienser, från en seriös tillverkare. Celloptimum tillverkar CLEAN LABEL kosttillskott vilket innebär att du som gravid eller för er som vill öka fertiliteten aldrig behöver oroa er för att kosttillskotten innehåller någon annan onödig ingrediens, än ingredienser som gör dig nytta. 

   

  Vilka är de bästa mineralerna för fertilitet och graviditet?

  Järn och zink är viktiga mineraler för graviditet och fertiliet.

   

  Förbättrar ett kosttillskott med ashwagandha sexuell funktion hos kvinnor?

  Ett kosttillskott med ashwagandha kan gynna kvinnor som upplever sexuell dysfunktion. Ashwagandha har visat sig bidra till ökad upphetsning, orgasm och tillfredsställelse. Ashwagandha förbättrar också avsevärt antalet framgångsrika sexuella möten och förbättrade mätvärden för ångest kring sexliv och sexualitet, i studier som gjorts.

   

  Ökar ett kosttillskott med ashwagandha fertilitet och testosteronnivåer hos män?

  Ett kosttillskott med ashwagandha har reproduktiva fördelar hos män. Intaga av ashwagandha till män har visat sig förbättra spermiernas kvalitet avsevärt genom att balansera reproduktiva hormonnivåerEfter en studie som gjorts så blev 14% av de manliga patienternas partner gravida.

  I en annan stress-relaterad ashwagandha studie, fann forskare att örten ökade testosteronnivåerna hos manliga deltagare. En annan studie som testade ashwagandhas effekt på muskelstyrka hos män mätte också en signifikant ökning av testosteron.

   

  Kan man äta kosttillskott när man är gravid? 

  Ja, man kan och bör inta vissa specifika kosttillskott vid graviditet och innan man planerar att bli gravid. 

  Kvinnor som planerar att bli gravida rekommenderas bland annat att äta 400 mikrogram folsyratillskott om dagen för att minska risken för ryggmärgsbråck hos fostret. 

   

  Vilket kosttillskott med folsyra är bäst vid graviditet?

  Det bästa kosttillskottet med folsyra vid gravidiget är ett kosttillskott som innehåller metylerat folat - Quatrefolic®

   

  Hur vet man om man har brist på folsyra?

  Symtom: Psykiska symtom som nedsatt kognition, depression. Anemi med trötthet, yrsel, huvudvärk etc. Vid svår anemi andfåddhet, ev.

   

  Måste man äta folsyra som gravid?

  Gravida rekommenderas att ta tabletter med 400 mikrogram folsyra varje dag fram till tolfte graviditetsveckan, för att minska risken för ryggmärgsbråck hos fostret. Livsmedelsverket rekommenderar fortsatt folsyratillskott till och med vecka 12.

   

  Vilka vitaminer är viktigast när man är gravid?

  En av de viktigaste vitaminerna att få i sig tillräckligt av är folsyra - eller vitamin B9 och folat som den också heter - minst en månad innan man blir gravid, enligt Livsmedelsverket. 

   

  Kan man få för mycket folsyra gravid?

  Det finns ingen känd risk för överdosering av folsyra på grund av dess vattenlöslighet. Doser över 1 mg/dag kan dock dölja en vitamin B12-brist.

   

  Är vitamin B12 och folsyra samma sak?

  Folsyra blir till B-vitaminet folat i kroppen och är som mest viktigt för den som är eller planerar att bli gravid. Livsmedelsverket har en allmän rekommendation att alla kvinnor som kan tänkas bli gravida eller planerar en graviditet bör få i sig rätt mängd av folsyra och vitamin B12, som är två olika av B-vitamin.

   

  Hur mycket vitamin B12 behöver man som gravid varje dag?

  För att undvika vitamin B12-brist rekommenderar Livsmedelsverket ett dagligt intag av vitamin B12 på 2,0 mcg för gravida och 2,6 mcg för ammande kvinnor.

   

  Kan man äta kollagen när man är gravid?

  Ja, det går jättebra att kollagen när man är gravid eller planerar att bli gravid.

  Kollagen är ett naturligt protein, och det kan till och med vara fördelaktigt att äta när man är gravid då proteinet bidrar till en elastisk hud.

   

  Kan kollagenpeptider förhindra bristningar på magen när man är gravid?

  Kollagenpeptider spelar en stor roll för att hålla din hud stark och elastisk. Kollagen hjälper till att minska uppkomsten av rynkor, men proteinet är också viktigt för att förebygga bristningar, speciellt på magen när du är gravid. 

  Du kan köpa rena kollagenpeptider med extra tillsatt vitamin C här.

   

  Varför är det bra att äta kollagen när man är gravid?

  Kollagen är ett protein som är viktigt för exempelvis vår bindväv, och kan motverka hudbristningar på magen.

   

  Kan man äta D-vitamin när man är gravid?

  Ja, det går alldeles utmärkt att äta vitamin D när man är gravid.

  I den senaste versionen av de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR 2012) är rekommenderat intag för gravida och ammande kvinnor 10 µg D-vitamin/dag. Det är samma rekommenderade intag som för kvinnor i samma ålder som inte är gravida eller ammar. 

   

  Vilka vitaminer ska man undvika när man är gravid?

  För mycket A-vitamin under graviditeten kan potentiellt skada ditt barns utveckling, så undvik att ta A-vitamin (även känt som retinol).

  Kontrollera bipacksedlarna för alla multivitaminer som du funderar på att ta, för att se till att A-vitamin inte är tillsatt. 

   

  Är vitamin B12 och folsyra samma sak?

  Folsyra och vitamin B12 är två olika typer av b-vitamin, folsyra kallas även för vitamin B9 och vitamin B12 kallas även för kobalamin.

  Folsyra blir till B-vitaminet folat i kroppen och är som mest viktigt för den som är eller planerar att bli gravid. Livsmedelsverket har en allmän rekommendation att alla kvinnor som kan tänkas bli gravida eller planerar en graviditet bör få i sig rätt mängd av folsyra och vitamin B12, två former av B-vitamin.

   

  Behöver man äta extra järn när man är gravid?

  Gravida kvinnor kan behöva järntabletter även om de äter mat som innehåller mycket järn

  När du är gravid behöver mer järn per dag. Gravida kvinnor kan behöva extra järn även om de äter mat som innehåller mycket järn. Det beror på hur mycket järn som finns lagrat i kroppen. Gravida bör därför rådgöra med sin barnmorska om behovet av järntillskott

   

  Vilket järntillskott ska jag välja vid graviditet?

  Du bör välja ett kosttillskott med järn som dels är vänligt mot magen och dels innehåller vitamin C.

  Vitamin C är viktigt för att järnet ska tas upp av kroppen. Järntillskott har en förmåga att påverka tarmen negativt och det är vanligt att man blir förstoppad. En del reagerar tvärtom med diarré och andra kanske får ont i magen. Celloptimums järntillskott är både vänligt mot magen och innehåller vitamin C. 

   

  Är zink bra för fertiliteten hos män och kvinnor?

  Zink är en av de mineraler som är avgörande för både mäns & kvinnor fertilitet. Zinkbrist är samtidigt väldigt vanligt, vilket gör att ett tillskott av zink kan öka chansen för par att bli gravida. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion hos både kvinnor och män.

   

  Är zink och folsyra bra för spermierna?

  Folsyra och zink är viktigt för spermiernas kvalitet.

  Zink är viktigt för spermiebildning, och den naturliga formen av folsyra - folat, bidrar till att dna bildas i spermierna.

   

  Vad händer om man får i sig för mycket zink?

  Zinktillskott som intas i stora mängder kan orsaka diarré, magkramp och kräkningar.

  Dessa symptom visar sig oftast inom 3 till 10 timmar efter att tillskotten har intagits. Symptomen försvinner inom kort om man slutar att ta tillskotten. Ett för högt zinkintag kan leda till koppar- eller järnbrist.

   

  Hur vet man att man har brist på zink?

  Symptom på zinkbrist kan vara sämre sårläkning och infektionsförsvar, håravfall, nagelförändringar, akne och finnar i huden, cirkulationsstörningar, högt blodtryck, blodbrist, försämrad aptit, dåligt humör, irritation, depression, aggression, inlärningsproblem och tillväxthämning hos barn.

  Hormonella besvär kan också uppstå vid brist på zink.

   

  Kan ashwagandha öka fertiliteten hos män?

  Ashwagandha är ett effektivt växtbaserat kosttillskott som kan motverka infertilitet. Det förbättrar blodcirkulationen i hela kroppen och förbättrar spermiekvaliteten naturligt.

  Förutom att bota spermieproblem, hjälper intag av ashwagandha till att förbättra en persons allmänna hälsa och välbefinnande.

   

  Vad ska man äta för att öka fertiliteten?

  Ät mer av mat som innehåller mycket näring, så som fisk, skaldjur, ägg, inälvsmat, kött, mörkgröna grönsaker, baljväxter, nötter och frön.

  Välj fisk enligt rekommendationerna för gravida. Folat eller folsyra om det kommer från kosttillskott - är ett B-vitamin som är viktigt för både kvinnor och män.

   

  Kan man öka sin fertilitet?

  Med en hälsosam livsstil ökar chansen att bli gravid. 

  Kan du undvika rökning och alkohol, försöka få en balanserad kost samt minska kaffedrickandet förbättrar du förutsättningarna, både som man och kvinna. Vänta inte heller för länge med att skaffa barn för ålder är en viktig faktor. Vissa kosttillskott kan även komplettera upp intaget av viktiga vitaminer och mineraler vid bristfällig kost. Dessa är bland annat folsyra, järn, zink, vitamin D och vitamin B12. Celloptimum har satt ihop dessa viktiga vitaminer och mineraler i två kosttillskotts-paket för att underlätta för dig som vill blir gravid eller för er som vill öka fertiliteten - GRAVIDPAKETET STORA som innehåller magnvänligt järn + vitamin C för ökat järnupptag, och GRAVIDPAKETET LILLA som inte innehåller järn.

   

  Vad kan man göra för att öka chansen att bli gravid?

  Du har störst chans att bli gravid om du har samlag vid tiden för ägglossning. Ägglossningen sker ungefär två veckor före nästa mens startar, eller 14 dagar efter mensens första dag. 

   

  Hur stor är chansen att bli gravid efter 30?

  Vid 30-års ålder börjar chansen att bli gravid att minska drastiskt.

  Åldern är den viktigaste enskilda faktorn som påverkar kvinnors fertilitet. Den mest fertila åldern för att bli gravid är hos kvinnor 18–25 år och hos män under 35 år. Fertiliteten börjar klart minska efter 30 års ålder, och vid 35 års ålder är möjligheten att bli gravid avsevärt mindre än tidigare.

   

  Hur kollar man upp sin fertilitet? Finns det blodprov för att kolla fertiliteten?

  Via ett blodprov kan man se olika värden som kan påvisa fertiliteten.

  Hos kvinnor tas ett blodprov för att undersöka äggstockarna, äggreserven och kroppens förutsättningar för att bli gravid. Ett vanligt sätt att testa fertilitet är genom test av follikelstimulerande hormon (FSH). För att den manliga kroppen ska kunna producera spermier behövs bland annat FSH. Ett blodprov kan även visa på näringsbrister, och andra hormonella avvikelser. Celloptimum samarbetar med BLODKOLLEN och kan erbjuda två olika blodprover för fertilitet: LILLA FERTILITESKOLLEN där man analyserar vitaminer och mineraler, samt FERTILITETSKOLLEN där man analyserar hormoner samt vitaminer och mineraler.

   

  Går ni eller du i tankar på att bli gravid? Då finns det alternativ för att öka chanserna att bli gravid, och som också är relativt enkla: med din kost eller via kosttillskott.

  Och mer specifikt de vitaminer och mineraler du får i dig genom den mat eller kosttillskott som du intar.

  Nedan listar vi de vanligaste vitaminerna och mineralerna för dig/er som går i gravidtankar.

   

  VARFÖR ÄR VITAMINER OCH MINERALER VIKTIGA FÖR FERTILITETEN?

  Fertilitet är en komplex ekvation, och varje persons kropp är annorlunda, och vetskapen kring vitaminer och mineralers roll är fortfarande i sin linda.

  Men det finns däremot lovande studier som har börjat kasta ljus över vitaminernas och mineralernas roll för att bli gravid och hålla sig gravid.

  Vitaminer och mineraler har viktiga roller för kvinnors och även mäns hälsa. De är viktiga för många funktioner, inklusive:

  • menstruation och ägglossning
  • sköldkörtelfunktion
  • energiproduktion
  • immunfunktion
  • oocyt (ägg) kvalitet och mognad
  • Spermiernas kvalitet & motilitet (rörlighet)

  Så ett adekvat vitamin- och mineralintag är avgörande när man försöker skapa rätt miljö för en hälsosam graviditet. Vissa näringsämnen kan till och med minska symtomen på polycystiskt ovarialsyndrom (PCOS)*, som är en vanlig underliggande orsak till infertilitet.

  *PCOS orsakas av en obalans av hormoner från äggstockarna. Det kan bland annat göra att du får oregelbunden eller utebliven mens, ökad hårväxt på kroppen och får svårt att bli gravid. Du kan även ha PCOS utan att ha några besvär. PCOS upptäcks ibland när du försöker att bli gravid men inte lyckas. Att du inte blir gravid beror sannolikt på att du sällan eller aldrig har någon ägglossning.

  Hos män, så har studier visat att vissa kosttillskott kan öka spermieantal och rörlighet, och hjälpa de små simmarna att nå sitt mål.

  Det är dock viktigt att komma ihåg att mer forskning behövs.

  Vi har i denna artikel tagit med några av de mest effektiva kosttillskotten för fertilitet och graviditet.

   

  B-VITAMINER (ANDRA ÄN FOLSYRA/FOLAT)

  B-vitaminer bidrar till fertiliteten hos både kvinnor och män.

  Påstådda fördelar för fertilitet: Hjälper till att främja ägghälsan/äggens kvalitet och förhindra ovalutorisk infertilitet* hos kvinnor, och kan ge spermiernas kvalitet en boost hos män.

  *Ovulatorisk infertilitet – anovulation - är när en ägglossningsstörning är orsaken till din infertilitet; Anovulation är när ett ägg inte släpps från äggstocken under en menscykel.  Det är inte ovanligt att detta inträffar ibland. Det kan hända att du har en anovulatorisk cykel en månad för att sedan ha normal ägglossning nästa. 

  Du kan ha en anovulatorisk cykel utan att veta om det, eftersom det är möjligt att du ändå får din mens som vanligt. Så länge inte mensen uteblir kanske du inte vet om att du inte har ägglossning, eller så upptäcker du det först när du använder ett ägglossningstest som inte detekterar din LH-ökning. Oregelbunden mens kan också vara ett tecken på att du kanske inte har ägglossning. 

  Anovulation kan vara kroniskt, vilket innebär att en kvinna inte har ägglossning under många av sina cykler.

  Anovulation är orsaken till infertilitet hos ungefär en tredjedel av alla par som går på fertilitetskliniker, och polycystiskt ovarialsyndrom står för 90 % av sådana fall.

  Du har förmodligen hört att folsyra/folat (vitamin B9) är viktigt både före och under graviditeten (vi kommer till det nedan). Men andra B-vitaminer spelar också en roll för fertiliteten.

  I en stor, långvarig folkhälsostudie – var ett högre intag av vitaminerna B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6 (pyridoxin) och B12 (kobalamin) förknippat med lägre risk för ovalutorisk infertilitet.

  Vissa studier har kopplat låga nivåer av vitamin B12 (kobalamin) till kvinnlig infertilitet. Dessutom fann en studie att högre nivåer av vitamin B12 (kobalamin) och folat/folsyra (vitamin B9) kan förbättra fertiliteten hos kvinnor som genomgår behandling mot infertilitet.

  Mer forskning behövs, men vissa studier påvisar att B-vitaminer också kan hjälpa till att ge spermiernas kvalitet ett uppsving.

   

  C-VITAMIN (ASKORBINSYRA)

  C-vitamin bidrar med fördelar till mäns fertila förmåga.

  Påstådd fertilitets fördel: Supportar spermieantal och spermiernas rörlighet hos män.

  C-vitamin är en kraftfull antioxidant. Vitamin C kan minska cellskador i hela kroppen och öka järnabsorptionen.

  En studie fann att ett kosttillskott med C-vitamin tillsammans med E-vitamin förbättrade antalet, rörligheten och ibland DNA-integriteten (med andra ord kvaliteten) av mäns spermier.

   

  D-vitamin

  D-vitamin bidrar med fördelar till både kvinnor och mäns fertila förmåga.

  Påstådda fertilitets fördelar: Förbättrar äggstocksstimulering hos kvinnor, och spermiernas kvalitet hon män.

  Vissa studier har påvisat att en brist på vitamin D, kan kopplas till infertilitet hos kvinnor.

  En studie fann låga nivåer av D-vitamin hos kvinnor som var infertila på grund av PCOS. (Detta observerades dock inte hos kvinnor med oförklarlig infertilitet.)

  Forskning har visat att D-vitaminbrist kan vara förknippad med infertilitet hos både män och kvinnor så det är viktigt att testas för D-vitaminbrist.

  Vitamin D har visat sig öka spermiernas motilitetet (rörlighet) hos män med idiopatisk infertilitet.

   

  FOLSYRA/FOLAT (VITAMIN B9)

  Folsyra/folat (vitamin B9) bidrar till kvinnors fertiliet.

  Påstådda fertilitets fördelar: Hjälper till att uppnå graviditet och förbättrar resultatet av fertilitetsbehandlingar.

  Att få i sig tillräckligt med folsyra/folat (vitamin B9) är inte bara ett smart val under graviditeten. Det kan också vara klokt att komplettera med detta B-vitamin när man försöker att bli gravid.

  Ett kosttillskott med folsyra/folat (vitamin B9) före befruktningen har associerats med en större chans att bli gravid, förbättrad framgång med fertilitetsbehandlingar, och minskad risk för neuralrörsdefekter hos barnet/barnen.

  Dessutom så rekommenderas kvinnor som planerar att bli gravida eller som kan bli gravida att inta en daglig dos av folat/folsyra (vitamin B9) på 400 mcg till 800 mcg per dag, minst 1 månad innan den önskade graviditeten.

   

  JÄRN

  Järn bidrar till kvinnors fertilitet.

  Påstådd fertilitets fördel: Förhindrar järnbristanemi hos kvinnor.

  Ovulatorisk infertilitet, som är ett potentiellt hinder för att bli gravid, kan orsakas av järnbrist. En långsiktig studie från 2006 av mer än 18 000 kvinnor visade att ett kosttillskott med järn tycktes minska risken för ovalutorisk infertilitet.

  Om du vet att du har en ägglossningsstörning, så ta reda på hur du får i dig mer järn, främst via kosten. Om du har en konstaterad järnbrist – kollat via en blodanalys - så kan ett kosttillskott med järn vara rätt för dig. 

   

  SELEN

  Selen bidrar med fördelar till både kvinnor och mäns fertila förmåga.

  Påstådda fertilitets fördelar: Förbättrar spermakvalitet hos män, och minskar risk för missfall hos kvinnor.

  Selen kanske inte får mycket uppmärksamhet, men det är ett viktigt mineral som kan ha en viktig roll för reproduktionssystemet.

  Forskning rapporterar att en selenbrist kan vara en faktor vid missfall, låg spermakvalitet och dålig spermierörlighet.

  Enligt en studie kan selen också bidra till att upprätthålla hälsan hos den follikulära vätskan som omger kvinnors ägg.

  Eftersom selen är nödvändigt för att den manliga kroppen ska producera spermier, har forskning påvisat att en kombination av selen och E-vitamin kan förbättra spermakvaliteten och spermiernas rörlighet.

   

  ZINK

  Zink bidrar med fördelar till både kvinnor och mäns fertila förmåga.

  Påstådda fertilitets fördelar: Hjälper befruktning och äggutveckling hos kvinnor, och förbättrar spermiernas kvalitet hos män.

  Zink är viktigt för bildandet av spermier. En handfull studier har föreslagit att en zinkbrist kan leda till spermier av låg kvalitet.

  När det gäller zink och kvinnlig fertilitet fastställde en studie att lägre nivåer av detta mineral i blodet förknippades med att det tog längre tid för kvinnor att bli gravida.

   

  SAMMANFATTNINGSVIS

  När du har att göra med infertilitet finns det så många faktorer du inte kan kontrollera: din genetik, din ålder, en oförutsägbar menscykel, bara för att nämna några.

  Men att ge din kropp bästa möjliga näring - inklusive vitaminer och mineraler - är ett sätt för dig att påverka det du kan tygla.

  Går du eller ni i gravidtankar, eller länge har försökt att bli gravid/gravida? Då kan det vara en bra början att kolla upp eventuella näringsbrister via ett blodprov.

  • LILLA FERTILITETSKOLLEN är en blodanalys för både kvinnor och män, där fem olika värden mäts i ditt blod, för att få en första inblick i möjliga orsaker till infertilitet på grund av vitamin eller mineralbrist.
  • FERTILITETSKOLLEN är en blodanalys för kvinnor - I detta paket tittar vi på de viktigaste hormonerna relaterat till din fertilitet och menstruation. Hur ser din hormonbild ut? Då ämnesomsättningsrubbningar påverkar vår kropp på många olika plan är även hormon relaterat till detta inkluderade i paket. Även parametrar relaterat till upprepade missfall undersöks.

  Blodproven utgör ett steg i processen för att undersöka och hitta möjliga orsaker till ofrivillig barnlöshet. I analyserna ingår uppföljande rekommendationer/kommentarer, vid avvikande värden.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen