SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

FYSISK AKTIVITET & PRESTATION

 

ASHWAGANDHA KSM-66®

KAN GYNNA FYSISK PRESTATION

Forskning har visat att ashwagandha kan ha positiva effekter vid fysisk prestation och kan vara ett värdefullt kosttillskott för idrottare.

En analys av 12 olika forskningsstudier på män och kvinnor som tog ashwagandha med doser mellan 120 mg och 1250 mg per dag, visade att örten kan förbättra fysisk prestation, inklusive styrka och syreanvändning under träning (7).

En analys av fem studier visade att ett intag av ashwagandha signifikant förbättrade maximal syreförbrukning (VO2 max) hos friska vuxna och idrottare (8).

VO2 max är den maximala mängden syre en person kan använda under intensiv aktivitet. Det är ett mått på hjärt- och lungkondition.

Att ha ett optimalt VO2 max är viktigt för både idrottare och icke-idrottare. Lågt VO2-max är förknippat med ökad dödlighetsrisk, medan högre VO2 max är förknippat med en lägre risk för hjärtsjukdom (8).

Dessutom så kan ashwagandha bidra till att öka muskelstyrkan.

I en studie såg man att manliga deltagare som intog ashwagandha varje dag och som utövade styrketräning i 8 veckor fick ett signifikant bättre resultat i muskelstyrka och storlek jämfört med en placebogrupp (9).

Ashwagandha kan bidra till att förbättra fysisk prestation hos idrottare och friska vuxna, inklusive öka VO2 max och styrka.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen