SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 200 KR & SNABBA LEVERANSER     

Hår kosttillskott

Vilka är de bästa kosttillskotten för håret?

Det finns en del bra kosttillskott för håret beroende på vad man är ute efter. Vi har satt ihop tre olika hårpaket så att du lätt ska kunna välja det paket som passar dig bäst:

HÅRPAKETET LILLA innehåller viktiga näringsämnen som kollagen, kisel och keratin som bidrar till mindre håravfall och ett tjockt hår, med mindre kluvna hårtoppar och ökad glans.

HÅRPAKETET MELLAN innehåller viktiga näringsämnen som kisel, kollagen och keratin, tillsammans med biotin och zink som bidrar till bättre hårkvalitet och ett tjockt hår med mindre håravfall.

HÅRPAKETET STORA innehåller viktiga näringsämnen som kisel, keratin och kollagen för håret tillsammans med biotin, zink, folsyra, B12 och vitamin D3 som bidrar till bättre hårkvalitet och ett tjockt hår med mindre håravfall, och mer friska hårstrån.

Kosttillskott för håret

De bästa naturliga kosttillskotten utan tillsatser med vitaminer, mineraler, keratin, melanin, kisel och kollagen för håret

Bra kost och kosttillskott är grunden för ett friskt hår. Håret speglar både din hälsa och ditt välmående, och det är viktigt att få i sig näringsämnen som vitaminer och mineraler för att bibehålla ett tjockt, glansigt och friskt hår.

Tillskott för hår

Kostillskott för hår är en bra investering om du vill bibehålla ett friskt och tjockt hår med vacker glans. Vilka är då de bästa kosttillskotten för ett friskt hår? Och vilka är de bästa vitaminerna och mineralerna för håret? 

Celloptimums CLEAN LABEL kosttillskott med vitaminer och mineraler för håret är sammansatta för att främja ett friskt, tjockt och glänsande hår!

Vilka vitaminer och mineraler är bäst för håret?

Här listar vi viktiga näringsämnen som kollagen, keratin, vitaminer och mineraler för ett friskt hår - premium kosttillskott för hår.

Vilka vitaminer är bäst för håret?

Biotin, C-vitamin, folsyra/folat, vitamin B12 och D-vitamin är viktiga vitaminer för ett friskt och fylligt hårsvall, normal hårtillväxt och optimal hårkvalitet. 

Kan ett kosttillskott med folsyra bidra till bätre hårkvalitet?

Ja, folsyra hjälper håret att växa och bidra till bättre hårkvaliet. Genom att generera nya celler hjälper folsyra till att keratinisera håret under aktiv hårtillväxt.

FOLSYRA HAR ÄVEN ANDRA FÖRDELAR FÖR HÅRET:

Förhindrar att håret blir grått i förtid: Folsyra bibehåller nivåerna av syrerika röda blodkroppar på en normal och stabil nivå. Utan folsyra kan dessa celler potentiellt överproduceras vilket kan resultera i pigmentförändringar i håret.

Förhindrar håravfall: När din kropp inte får i sig tillräckligt med folsyra, kommer kroppen att prioritera att skicka detta viktiga näringsämne till mer vitala organ, vilket skulle innebära att håret "får klara sig själv".

Gör håret tjockare: En folsyrabrist kan vara förknippad med tunnare hår.

Folsyra bidrar till glansigt hår: Normaliserade nivåer av folsyra är förknippade med välfördelade näringsämnen i hela kroppen. Ett friskt hår kan därför bli både glansigare och starkare.

Hjälper till att skapa röda blodkroppar: Framför allt hjälper folat till att skapa röda blodkroppar. Skapandet av röda blodkroppar behövs för att överföra näringsämnen i hela kroppen, samt ge syre och mineraler till snabbt delande celler, såsom hår.

Kan folsyra motverka så att håret ramlar av och blir tunt?

Folsyra motverkar håravfall och tunt hår.

Folat/folsyra (vitamin B9) behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar. Dessa celler inkluderar de som finns i din hudvävnad såväl som i ditt hår och dina naglar. Detta B-vitamin håller dessa celler och röda blodkroppar friska, vilket optimerar hårsäckarna så att de kan stödja hårtillväxten. Att generera nya röda blodkroppar kan hjälpa till med keratiniseringen av hår som genererar hårtillväxt och som stoppar håravfall.

Förutom att motverka håravfall och stödja hårtillväxt, har folsyra eller folat andra fördelar för håret. En brist på detta B-vitamin kan få håret att bli tunt och så småningom ramla av, eftersom håret blir svagt. Ökningen av den nya cellproduktionen som vitaminet ger kan därför få håret att växa där det tunnats ut.

Folat är den variant som kommer från mat och folsyra den variant som kommer från kosttillskott. Båda har samma verkan i kroppen.

Kan ett kosttillskott med vitamin B12 motverka håravfall?

Ja, då en brist på vitamin B12 visar sig som håravfall.

Deoxiribonukleinsyra, allmänt känd som DNA, är informationen inom varje cell som bär instruktionerna för tillväxt, utveckling och funktion av alla kroppsceller, vävnader och organ. När cellen reproducerar sig måste den först göra en kopia av - eller replikera dess DNA. Hårväxt är beroende av syntes av DNA och tillräckligt med vitamin B12, bland andra näringsämnen.

Kobalamin (vitamin B12) främjar även en hälsosam hårtillväxt genom att hjälpa till med produktionen av syrerika röda blodkroppar som tillför hårsäckarna den näring de behöver.

Är biotin ett viktigt b-vitamin för håret?

Låga nivåer av biotin kan orsaka att du tappar hår.

Låga nivåer av biotin kan även orsaka hudutslag och sköra naglar. Biotin, en utav de olika B-vitaminerna, aktiverar hårsäckarnas celler så att de producerar mer keratin. Biotin tillsammans med zink bidrar till att bibehålla normalt hår och zink bidrar också till att bibehålla normala naglar. Biotin (vitamin B7) är viktigt för cellerna i din kropp.

Hur lång tid tar det innan du ser resultat av att inta ett kosttillskott med biotin?

De flesta människor kommer inte att se några märkbara fördelar förrän de har ökat sitt intag i flera månader. För bästa resultat bör du vara konsekvent i ditt intag av ett kosttillskott med biotin.

Om du ökar ditt intag genom mat måste du äta flera biotinrika livsmedel dagligen för att faktiskt inta tillräckligt med biotin för att se någon skillnad. Även om forskningen är begränsad, så tyder studier på att resultat kan ses efter cirka 90 dagar.

Detta inkluderar en ökning av hårtillväxt och ett mer glänsande hår. Det man tror är att ju längre du konsumerar en högre dos med biotin, desto bättre blir dina resultat.

Är ett kosttillskott med D-vitamin bra för håret?

En brist på D-vitamin kan göra så att håret ramlar av, så ett kosttillskott med D-vitamin vid låga D-vitamin nivåer kan ge dig bättre hårkvalitet.

D-vitamin modulerar tillväxt och differentiering av keratinocyter – som utgör den vanligaste celltypen i överhuden. Det är keratinocyterna som tillverkar keratin, ett protein som finns i hud, naglar och hår – hela 95% av håret består av keratin.

Din hud producerar D-vitamin när huden nås av solljus, men många människor kan inte få i sig tillräckligt av vitamin D via solen enbart. Att även ta magnesium med vitamin D kommer att öka biotillgängligheten.

Vilka mineraler är bäst för håret?

Mineralerna järn, zink och kisel är bra för håret och är viktiga för normal hårtillväxt och optimal hårkvalitet.

Kan man tappa hår om man har brist på järn?

Låga nivåer och brist på järn kan orsaka att håret ramlar av.

Röda blodkroppar behöver järn för att transportera syre. Låga nivåer kan orsaka järnbristanemi. Symtom inkluderar trötthet, blek hud och håravfall

I hårsäckarna finns en viss mängd järn. Järn bidrar till att stimulera ny tillväxt av hår. Vid järnbrist reagerar kroppen med att använda järnresurser från mindre viktiga delar av kroppen. Ett av de ställen som järnet då tas ifrån är hårsäckarna, vilket får som följd att håret blir tunnare och ramlar av. Håravfall på grund av järnbrist brukar oftast resultera i att hela håret tunnas ut/ramlar av likvärdigt över hela huvudet, snarare än i kala fläckar, så kallat fläckvist håravfall.

Varför är c-vitamin viktigt för järnupptaget?

C-vitamin är viktigt för att din tarm ska kunna ta upp järn. 

Järn i sin tur är en viktig mineral för ett friskt och tjockt hår.

Är kisel viktigt för ett starkt och friskt hår?

Kisel stärker håret och förhindrar att håret blir tunnare.

Kisel levererar viktiga näringsämnen till dina hårsäckar. Som en bonus kan kisel också gynna din hud och dina naglar.

Kan hormoner öka håravfall? Och varför är kisel viktigt för hormonerna?

Kisel balanserar könshormonerna, och en obalans av könshormonerna kan leda till håravfall.

Män och kvinnor har både testosteron och östrogen i sina kroppar, men i varierande proportioner. När balansen av dessa hormoner inte fungerar och en person har för mycket av ett av hormonerna eller för lite av det andra, så är håret en av de saker som påverkas först, vilket kan leda till håravfall.

Kisel är även viktigt för transporten av näringsämnen till hårsäckarna. Mineralet har en unik förmåga att binda sig med många andra näringsämnen i kroppen och transportera ämnena i blodomloppet, och vidare till hårbotten, men även till andra delar av kroppen.

Är kisel viktig för ett friskt och tjockt hår?

Zinkbrist kan leda till håravfall eller sämre hårkvalité som tunt hår, och hår som lätt går av.

Din kropp kan inte tillverkar zink själv, så du måste få det från mat eller kosttillskott. Tecken på låga zinknivåer inkluderar hår som ramlar av, dålig sårläkning och svagt smak- eller luktsinne. 

Att kombinera ett kosttillskott med zink och ett kosttillskott med biotin är effektivt eftersom zink får B-vitaminen att aktiveras och kan därmed påverka hårväxten positivt. Zink påverkar inte bara håret, det kan också bidra till fastare hud och starkare naglar.

Hur påverkar zink håret?

Zink är involverat i protein- och nukleinsyrasyntesen och spelar en roll i olika metaboliska vägar och cellulära funktioner.

När det gäller håravfall är zink en potent hämmare av hårsäckens regression och påskyndar hårsäckens återhämtning.

 

KOLLAGEN, KERATIN OCH MELANIN FÖR ETT FRISKT HÅR

Är kollagen ett bra kosttillskott för ett friskt hår? 

Kollagen kan främja friskt hår på en mängd olika sätt. Aminosyrorna i kollagen används för att bygga hårproteiner och stärka huden där hårrötterna finns.

Kollagen kan också förhindra hårsäcksskador och grått hår. Håravfall kan också vara direkt kopplat till våra naturliga kollagenlager. Det är därför många män och kvinnor upplever att håret blir tunnare när de åldras (kollagennivåerna i kroppen minskar efter 25 års ålder).

Kollagen består huvudsakligen av tre icke-essentiella aminosyror: prolin, glycin och hydroxiprolin och det är prolin, som också är huvudkomponenten i keratin, det fibrösa ullliknande ämnet som utgör vårt hår och våra naglar. Att konsumera prolinrikt kollagen ger vår kropp de byggstenar den behöver för att skapa hår.

Varför är ett kosttillskott med keratin viktigt för ett starkt och friskt hår?

Keratin - som är ett protein - finns djupt nere i hårsäckarna där håret växer, och eftersom det är segt och fibröst ger det vårt hår dess styrka och struktur.

Men även om detta protein finns i naturen är det nästan omöjligt att absorbera keratin från mat och med tiden kan detta ta ut sin rätt på vårt hår, hud och naglar.

Kan man öka pigmentet melanin i håret?

Ja, melanin kan intas via kosttillskott och är ett pigment som bestämmer färgen på ditt hår.

Melanin är ett naturligt pigment som bestämmer färgen på ditt hår. När produktionen av detta pigment minskar blir håret grått eller vitt. Eftersom dessa färger till stor del symboliserar åldrande så är många angelägna om att öka melaninproduktionen och bibehålla sin naturliga hårfärg. Melanin finns i kosttillskottet ANTI-GRAY™.

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen