SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Håravfall vid viktnedgång kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser för håravfall vid viktnedgång

Håravfall som uppstår vid viktminskning är ett tillfälligt tillstånd som uppstår när en person går ner i vikt genom restriktiv diet eller en viktminskningsoperation. Stress på kroppen eller näringsbrister kan vara orsaken. Denna typ av håravfall är allmänt känd som telogen effluvium. Telogen effluvium är den vanligaste orsaken till plötsligt håravfall och diffust tunt hår, och den näst vanligaste formen av håravfall efter androgen alopeci (fläckvist håravfall).

Plötsligt håravfall som uppstår när en person går ner i vikt triggar fler hårstrån än normalt att gå från hårväxtcykelns växtfas till vilofasen. Tre till fyra månader efter den utlösande händelsen (när hårstråna väl når växtcykelns fällningsfas), uppstår diffust tunt hår.

Kosttillskott och kollagen som motverkar håravfall och tunt hår vid viktnedgång

 

HÅRTILLSKOTT OCH KOLLAGEN FÖR HÅRAVFALL VID VIKTNEDGÅNG

Varför tappar man hår när man går ner i vikt?

Håravfall som är ett resultat av viktminskning är ett tillfälligt tillstånd som uppstår när en person går ner i vikt. Orsaken till att håret ramlar av kan bero på näringsbrister som uppstår vid en restriktiv diet. Det kan därför vara bra att komplettera med kosttillskott för håret för att säkerställa att håret får all näring det behöver för att motverka håravfallet.

 

Kan järnbrist orsaka håravfall när man går ner i vikt?

En brist på järn kan uppkomma när man man går ner i vikt. Rätt näring är avgörande för bildandet av friska hårstrån och främjande av hårtillväxt. En diet låg på järn kan orsaka att håret ramlar av.

 

Kan en brist på zink orsaka att håret ramlar av när man går ner i vikt?

Vissa studier tyder på att dieter med låg zinkhalt kan vara mer benägna att framkalla håravfall, hos personer som gått ner i vikt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen