SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Hud kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser för huden

Kosttillskott med kollagen, vitaminer och mineraler för hudhälsan

Rätt kost och de bästa kosttillskotten är avgörande för en frisk hud, inte bara för att vår hud är den största barriären mot infektion, utan för att du bär den hela livet. Om din önskan är att bibehålla en frisk hud hela livet, så kräver den konstant underhåll.

För att få eller behålla en frisk och vacker hud, så kan specifika kosttillskott för huden hjälpa till en bit på vägen, så ät kosttillskott för huden och gör det till en del av din dagliga skönhetsrutin.

Kosttillskott med kollagen för huden

Nedan finner du de bästa rena kosttillskotten med kollagenpeptider, vitaminer och mineraler som bidrar till en ungdomligare hud. 

Kosttillskott för hud

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med vitaminer, mineraler, keratin, kisel och kollagen för huden

CELLOPTIMUMS CLEAN LABEL kosttillskott med kollagen, keratin, vitaminer och mineraler är framtagna för att främja en frisk hud – så att du kan älska huden du befinner dig i, varje dag. I vårt sortiment med kosttillskott för en frisk hy hittar du vitaminer för huden, mineraler för huden, kollagen för huden och keratin för huden.

 

Vilka kosttillskott är bäst för huden?

Nedan listar vi de bästa kosttillskotten:

 • C-vitamin behövs för att huden ska kunna producera kollagen.
 • Mineralen kisel/silica/silika är bra för hudcellerna och håller rynkorna borta.
 • Hyaluronsyra hjälper till att behålla fukten i huden.
 • Zink motverkar inflammation i huden.
 • Biotin motverkar torr hud.
 • Vitamin D skyddar huden.
 • Keratin är en viktig för att bibehålla huden frisk och motståndskraftig.
 • Folsyra håller huden återfuktad tillsammans med hyaluronsyra.
 • Vitamin B12 gör så att huden strålar.
 • Kollagen bibehåller hudens ungdomliga utseende längre! Kollagen utgör 70-80% av hudens torrvikt och ger dermis dess mekaniska och strukturella integritet.
 • Järn bidrar till att huden är hydrerad och bidrar till en frisk hudton med lyster och färg.

 

Vilket vitamin är bäst för att motverka rynkor i huden?

Vitamin C  hämmar fria radikaler som orsakar rynkor, ojämn hudton, minskad elasticitet och hudåldrande, och anses därför vara det bästa vitaminet mot rynkor, ofta tillsammans med kollagen.

 

Vilka proteiner är bäst för en friskare hud?

Kollagen och keratin är helt klart de bästa proteinerna i kosttillskott som du kan tillföra kroppen för att få och bibehålla en friskare hy.

 

Vilka vitaminer är bäst för en frisk hy?

De bästa vitaminerna för att bibehålla en frisk hud är biotin, vitamin B12, folsyra, vitamin C, och vitamin D.

 

Vilka mineraler är bäst för att få en fin hud?

Zink och kisel/silica/silika är några av de bästa mineralerna för en frisk hy.

 

Vilket kosttillskott är bäst för huden?

Det bästa kosttillskott för huden är helt klart ett kosttillskott som bland annat innehåller kollagen. Kollagentillskott bekämpar slapp hud inifrån och ut.

Det finns många vitaminer, mineraler, proteiner och andra ämnen som är viktiga för huden. Men ska du välja ett kosttillskott för huden, så välj ett kosttillskott med kollagen, vitamin C, kisel och hyaluronsyra. Titta noga på ingrediensförteckningen eller välj en tillverkare som du vet aldrig stoppar i massa tillsatser, fyllnadsmedel, sötningsmedel, färgämnen eller andra onödiga ingredienser som inte tillför din hy några fördelar. Celloptimum stoppar aldrig i något annat i sina kosttillskott än de aktiva ingredienserna – vi kallar det CLEAN LABEL.

 

Vilket kosttillskott med kollagen är bäst för en frisk och fräsch hud?

Välj ett kosttillskott med kollagen som kommer från fisk - för en frisk hud - som innehåller typ 1 kollagen.

Huden består av kollagen, och främst av typ 1 kollagen. Vitamin C, kisel och hyaluronsyra är även tre andra viktiga ingredienser för en frisk hud. Vårt populära CLEAN LABEL kosttillskott COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller alla dessa fyra ingredienser.

 

Varför är kollagen det bästa kosttillskottet för en frisk hy?

Kollagen är det bästa kosttillskottet för en frisk hy för att proteinet fungerar som en av de viktigaste byggstenarna för en frisk hy, ditt hår, dina muskler, senor och ligament.

Kollagen är det som hindrar vår hud från att ”hänga” och bli rynkig, vilket ger en fyllig och frisk look på huden.

 

Hur mycket kollagen behöver man äta för att få en friskare hud?

Du behöver cirka 10 gram kollagen om dagen för att få och bibehålla en frisk hud.

Efter 25-års ålder minskar produktionen av kollagen i kroppen och att komplettera med ett kosttillskott är ett bra alternativ, då kollagen inte förekommer i en vanlig traditionell kosthållning.

 

Varför är hyaluronsyra viktigt för hudens fuktighet?

Hyaluronsyra är viktigt för huden då hyaluronsyra binder fukt.

Vad är hyaluronsyra? Trots namnet är hyaluronsyra ingen syra – utan en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Den har förmågan att binda fukt upp till 1 000 gånger sin egen vikt och ger en stötdämpande effekt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur.

 

Tar ett kosttillskott som innehåller hyaluronsyra bort rynkor i hudlagret?

Ett kosttillskott som innehåller hyaluronsyra hjälper till att minska synligheten av fina linjer och rynkor och bibehåller fukten i huden, vilket skapar en fyllig effekt.

När huden är skyddad och återfuktad kan ökad hudcellsproduktion ske, eftersom huden inte är upptagen med att kämpa för återfuktning. Detta leder till en jämnare och fylligare hud.

 

Är ett kosttillskott med keratin bra för huden?

Ett kosttillskott med keratin är ett av de bästa kosttillskotten för huden.

Keratin är ett protein som finns i epidermala vävnader, såsom hud, naglar och hår, och det är keratin som hjälper till att ge styrka, struktur och elasticitet för att skydda mot skador och trauma. Av den anledningen har keratin visat sig ha en positiv roll för både skönhet och hälsa.

 

Är ett kosttillskott med biotin bra för huden?

Ett kosttillskott med biotin är en bra investering för att bibehålla en frisk hud.

Vitamin B7/H, kallas även biotin. Biotin är känt som det viktigaste vitaminet för hud och även hår. Biotin bidrar till att hålla huden frisk. Det hjälper även till att balansera hudens produktion av talg och hudens mikroflora, vilket motverkar inflammationer och svamp.

 

Är ett kosttillskott med C-vitamin bra för ojämn hudton?

Ett kosttillskott med vitamin C är optimalt för ojämn hudton.

Vitamin C kan hämma fria radikaler som orsakar rynkor, ojämn hudton, minskad elasticitet och hudåldrande. Dessutom har C-vitamin en lätt cellförnyande effekt, vilket ger en jämnare, klarare hudton med lyster. Perfekt för ärr, pigmentfläckar och akne.

 

Varför är kisel bra för kroppen och en friskare hud?

Kisel är bra för både kroppen över lag och för en hälsosammare och friskare hud.

Kisel finns naturligt i kroppen men inte alltid i tillräckliga mängder. När vi åldras minskar nivåerna av kisel i vår kropp kraftigt, vilket ger en rynkigare hud, tunnare hår och skörare naglar. Vid normala kiselnivåer blir håret tjockare, volym och lyster ökar. Naglarna växer snabbare, blir starkare och skivar sig mindre.

Kisel hjälper dig att:

• behålla hudens elasticitet

• stärka svaga naglar

• få ett starkt hår som växer bättre

• bilda kollagen

• lindra ballongmage och IBS

• lindra magkatarr och halsbränna

 

Varför är ett kosttillskott med kisel/silika/silica bra för en frisk hud?

Kisel, eller silica/silika som det även kallas, är ett nödvändigt spårämne som genererar frisk och fräsch hy, starka naglar och ett friskt hår. 

Kisel är en viktig beståndsdel i elastin och kollagen – vilka hjälper till att bibehålla elasticiteten i hyn och i kroppen.

 

Varför är kisel även ett av de bästa kosttillskotten för en frisk kropp och en frisk hy?

I kroppen har kisel många funktioner för både kroppen över lag och för en frisk hy.

Det är en viktig beståndsdel i proteinerna kollagen och elastin (som nämns ovan) som har betydelse för en stark och smidig bindväv. Bindvävens funktion är att ge stadga och smidighet åt vävnader och organ i kroppen som till exempel huden, brosket, benstommen, vener och artärer. Så lider du av åderbråck eller dåliga leder, så är kisel ett utmärkt kosttillskott att inta, även för detta.

 

Varför är ett kosttillskott med mineralen zink bra för en frisk och hälsosam hud?

Zink ser till att kroppen kan bibehålla en frisk, stark och hälsosam hud.

Undersökningar visar att zink är ett av de mineraler som svenskar lider störst brist på och huden är ett av de rikaste organen på zink. Det är otroligt viktigt för sårläkningen samt cellförnyelsen i huden.

 

Kan ett kosttillskott med mineralen zink hjälpa mot en hud med mycket akne?

Ett kosttillskott med zink kan hjälpa mot akne.

Zinks antiinflammatoriska egenskaper hjälper kroppen att minska svullnad och rodnad hos personer som lider av akne. Studier visar att personer som intog ett kosttillskott med zink märkte en minskning av aktiva utslag jämfört med de som inte gjorde det. Eftersom zink också hjälper till vid sårläkning, kan det hjälpa till att minska eventuella kvarvarande akneärr.

 

Kan ett kosttillskott med mineralen zink vara bra vid eksem i huden?

Zink kan motverka uppkomsten av eksem i huden.

Zink är ett viktigt näringsämne för huden. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa personer som lider av, rosacea, eksem och sår.

 

Är ett kosttillskott med D-vitamin viktigt för en frisk och sund hud?

Vitamin D som kosttillskott är optimalt för en frisk och sund hud.

Vitamin D, som ofta kallas "solskensvitaminet", spelar en viktig roll för att skydda huden och bidrar till hudens föryngring. I sin aktiva form bidrar D-vitamin till hudcellstillväxt, reparation och metabolism. Vitamin D stärker hudens immunförsvar och hjälper till att förstöra fria radikaler som kan orsaka för tidigt åldrande av huden.

 

Varför är ett kosttillskott med folsyra bra för huden?

Folsyra bibehåller ökad återfuktning av huden genom att bibehålla hudbarriärfunktionen, och är därför både bra och viktigt för huden.

Folsyra förbättrar hudens förmåga att bibehålla fukt och därmed lindra torr hud. Det är även känt att folsyra minskar tecken på för tidigt åldrande genom att upprätthålla adekvat kollagenproduktion.

 

Varför är ett kosttillskott med vitamin B12 bra för hudens välmående och friskhet?

Ett kosttillskott med vitamin B12 gör huden mer strålande och mindre trött.

Vitamin B12 minskar mörka fläckar och missfärgning som kan göra hudtonen ojämn. Detta underlättas också av den ökade hudcellsförnyelsen som vitamin B12 uppmuntrar. Vitamin B12 lugnar även torr, inflammerad hud och eksem.

 

Varför är järn viktigt för sund hud och hudton?

 

Järn är mycket viktiga för normal hudstruktur och hudfunktion. Huden är involverad i att reglera kroppens järnhalt. 

 

KOST OCH KOSTTILLSKOTT FÖR EN FRISK HUD

Vad betyder "hudvård" för dig? De flesta av oss kommer först att tänka på hur vi tar hand om vår hud utifrån - med saker som serum, fuktkräm och exfolierande produkter som vi applicerar på vår hud. Celloptimum tror att aktuell hudvård fungerar bäst när det är en del av ett holistiskt tänk, som omfattar viktiga livsstilsfaktorer som bland annat en hälsosam balans mellan kost och motion.

Genom att också lägga till rätt vitaminer och andra näringsämnen i din kost, förser du din kropp med byggstenarna den behöver för att läka och försvara sig - och du kan hjälpa till att ta hand om din hud inifrån och ut! Vitaminer, mineraler och andra näringsämnen, exempelvis kollagenC-vitamin och hyaluronsyra är viktiga verktyg för att uppnå en levande och ungdomlig hud - och bör användas både inifrån och utifrån.

Och om du inte tar kosttillskott är det inget problem - det är faktiskt viktigare att konsumera tillräckligt med vitaminer och andra näringsämnen genom din kost, än att ta dem som kosttillskott. Men kom ihåg att några av byggstenarna, för en vital hud, som kollagenhyaluronsyra och andra ämnen, inte är så vanliga i en traditionell diet.

Vi berättar hur varje näringsämne kan bidra till att öka din huds allmänna hälsa och utseende. Vi täcker de bästa hud-ingredienserna du borde ha i din dagliga hudvårdsrutin - gör dig redo att anteckna!

 

Varför är hyaluronsyra bra för din hud?

Hyaluronsyra håller huden hydratiserad elastisk.

Medan hyaluronsyra förekommer naturligt i människokroppen, tenderar den att minska när vi åldras. Att använda hyaluronsyra direkt på huden eller konsumera kosttillskott och mat med hyaluronsyra kommer att främja en mer smidig och hydratiserad hud när dina naturliga lager i kroppen börjar att minska.

Till skillnad från vissa hudvårdsingredienser kan hyaluronsyra lätt tränga igenom huden. Sodium hyaluronate hjälper huden att absorbera andra återfuktande ingredienser och kan hålla upp till 1000 gånger sin molekylvikt i vatten.

Slutligen bör du konsumera hyaluronsyra i din vanliga kost, från mat eller kosttillskott! Hyaluronsyrans betydelse i kosten har fastställts av många forskare och det betyder att om du vill se ung ut och ha en jämn rynkfri hud, så bör du inkludera hyaluronsyra i din kost.

  Hyaluronsyra för en frisk hud finns i följande livsmedel och kosttillskott:

  • Benbuljong
  • Hud från fisk och kyckling
  • Rotgrönsaker som potatis och morötter
  • Citrus
  • Grönkål
  • Bananer
  • Mandlar
  • COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™

   

  Varför är kollagen bra för din huds kvalitet?

  Kollagen bidrar till hudens elasticitet, håller huden hydrerad samt minskar rynkor och fina linjer.

  Kollagen är ett viktigt protein för att bibehålla friskt hår, starka naglar och en vital hud - men du börjar förlora ditt eget kollagen redan vid 25 års ålder! Det är faktiskt det vanligaste proteinet i din kropp. Liksom alla andra proteiner består kollagen av en unik kombination av aminosyror som har sammanförts i en specifik ordning.

  Det finns tre dominerande typer i människokroppen av kollagen ( typ I, typ II och typ III). Kollagen har några ganska imponerande roller: det ger struktur genom att hålla ihop dina celler – ditt skelett, brosk, senor och ligament, hud och hår. Kollagen spelar en viktig roll för att hålla huden fast och smidig och ger även andra vävnader elasticitet.

   Kollagen för en frisk hud finns i följande livsmedel och kosttillskott:

   • Buljongavkok från djurdelar (fjäll, fenor, hud, ben och brosk från fisk, kyckling, nötkreatur och gris)
   • Äggskal
   • COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™
   • ALLA KOSTTILLSKOTT MED KOLLAGEN

    

   Varför är D-vitamin bra för din huds välmående?

   Vitamin-D neutraliserar fria radikaler i huden, supportar cellulär tillväxt av huden, stödjer reparation och förnyelse av hudens celler, och har anti-akne fördelar.

   D-vitamin är det huden längtar efter under vintermörkret när vi drömmer om soligare dagar. Huden triggas till att skapa detta fettlösliga hormon när det utsätts för solens UVB-strålar, vilket gör det fördelaktigt för huden att absorbera en hälsosam mängd sol.

   D-vitamin har kopplats till att en hud med akne blir bättre med vitamin-D i flera studier, vilket gör solsken eller kosttillskott fördelaktiga för de personer som har en hud med akne. D-vitamin har också krediterats för att stimulera sund tillväxt, reparation och förnyelse av hudens cellers; alla är viktiga för åldrande eller solskadad hud.

   Ett annat intressant faktum om detta ”solskens-vitamin”? Melanin hjälper till att blockera UVB-strålar från att komma in i huden, så de som har en hud med mer melanin (hudpigment) upplever mindre UVB-relaterade solskador i huden. Detta innebär att personer med mer melanin kommer att drabbas av mindre solskador i huden, men är också mer benägna att ha brist på hudfriskt vitamin D. Sammanfattningsvis handlar detta vitamin om balans!

    D-vitamin för en frisk hud finns i följande livsmedel, kosttillskott och andra källor:

    • Solljus
    • Maitake svamp
    • Kantarellsvamp
    • Portobello svamp
    • Fisk
    • Äggulor
    • D3 VITAMIN 20 µg (800 IE) + C - VEGAN

     

    Varför är folsyra (vitamin-B9) bra för din hud?

    Folsyra har anti-aging effekt i huden och besitter återfuktande egenskaper i huden.

    Folsyra, vitamin-B9 spelar en viktig roll för att upprätthålla en frisk och vacker hud. Folsyra har höga antioxidativa egenskaper, vilket i sin tur innebär att den har anti-aging effekter.

     Folsyra för en frisk hud finns i följande livsmedel och kosttillskott:

     • Papaya
     • Hallon
     • Citrusfrukter, som grapefrukt, citroner och apelsiner
     • Jordgubbar
     • Broccoli
     • brysselkål
     • Bladgrönsaker som grönkål och spenat
     • Ärtor
     • Lever (men undvik detta under graviditeten)
     • Sparris
     • Ägg
     • Nötter och frön, som valnötter
     • Bananer
     • Avokado
     • FOLAT METYLERAD + B12 + C - VEGAN

      

     Varför är vitamin-C bra för huden?

     Vitamin-C bidrar till hudens fasthet, ljusar upp hudtonen och jämnar ut hudtonen.

     C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som finns i många livsmedel, särskilt frukt och grönsaker.

     Det är välkänt för att vara en potent antioxidant (försvarar kroppen mot fria radikaler), liksom att ha positiva effekter på hudens hälsa och immunfunktion. Det är också viktigt för kollagensyntesen, bindväv, ben, tänder och dina små blodkärl.

     Människokroppen kan inte producera eller lagra vitamin-C. Därför är det viktigt att konsumera det regelbundet i tillräckliga mängder.

     Bristsymtom inkluderar blödande tandkött, frekventa blåmärken och infektioner, dålig sårläkning, anemi och skörbjugg.

      C-vitamin för en frisk hud finns i följande livsmedel och kosttillskott:

      • Citrusfrukter, som apelsiner och limefrukter
      • Jordgubbar
      • Ananas
      • Acerola
      • Körsbär
      • Mango
      • Tomat juice
      • Kiwi frukt
      • Brysselkål
      • Nypon
      • Chilipeppar
      • Grönkål
      • Broccoli
      • COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™

       

      Varför är ALA bra för din hud?

      Hudfördelar med alfa liponsyra:

      • Hjälper till att reparera photo-aging

      • Neutraliserar fria radikaler

      • Minskar rynkor och fina linjer

      • Antiinflammatorisk

      Alfa liponsyra är en antioxidant som länge har haft en utbredd användning som en potent antiinflammatorisk ingrediens. Den fungerar i hudens plasmamembran för att bekämpa fria radikaler, som kan göra att huden åldras i förtid. ALA har också en exfoilerande effekt på huden.

      Denna antioxidant har klassats som kraftfullare än både vitamin C & vitamin E, troligtvis på grund av att den fungerar som en förstärkare för båda dessa vitaminer/antioxidanter. De antiinflammatoriska egenskaperna hos alfa liponsyran gör den till ett användbart verktyg för att dämpa rodnad hud, fläckar från eksem och rosacea, samt att den har en lugnande effekt på irriterad hud.

       Finns i följande livsmedel:

       • Spenat
       • Brysselkål
       • Rött kött
       • Morötter
       • Broccoli
       • Potatisar
       • Rödbetor
       • Tomater

         

        Varför är CoQ10 bra för hudens celler?

        Hudfördelar med CoQ10:

        • Neutraliserar fria radikaler i huden

        • Förbättrar strukturen i huden

        • Minskar rynkor och fina linjer i huden

        • Motverkar solskador i huden

        Denna kraftfulla antioxidant finns naturligt i våra kroppar, i mitokondrier som producerar energi i våra celler. Precis som med kollagen och hyaluronsyra minskar produktionen av CoQ10 när vi åldras.

        För att få de åldrande fördelarna med Coenzym Q10, måste du applicera det eller äta det. Att lägga till denna antioxidant i din diet eller hudvårdsrutin ger hudceller energi för att minska oxidationsskador i huden och minska fina linjer och rynkor.

         Finns i följande livsmedel:

         • Jordnötter
         • Pistaschmandlar
         • Sojabönor
         • Spenat
         • Linser
         • Kyckling, fläsk och nötkött
         • Blomkål
         • Broccoli
         • Fet fisk
         • Apelsiner
         • Jordgubbar
         • Sesamfrön

          

         Varför har vitamin-B3 (niacinamid) för hudfördelar?

         Hudfördelar med vitamin-B3 (niacinamid):

         • Minskar inflammation i huden

         • Minimerar porernas utseende i huden

         • Stärker lipidbarriären i huden

         • Balanserar hudtonen

         • Ljusar upp huden

         Även känt som niacin eller niacinamid, fungerar vitamin-B3 som en antioxidant, och verkar som en antioxidant och ljusar upp huden. Vitamin-B3 "stärker hudens barriärfunktion." Det är viktigt av två skäl: för det första hjälper en stark hudbarriär till att hålla fukten inne, vilket gör att din hud känns mjuk och hydratiserad. För det andra håller en stark hudbarriär också hudskadliga irriterande ämnen ute - det betyder mindre föroreningar, smuts och olja som täcker dina porer.

          Finns i följande livsmedel:

          • Spirulina
          • Kaffe
          • Potatisar
          • Gröna ärtor
          • Kycklingbröst
          • Lax
          • Kalkon
          • Tonfisk
          • Jordnötter
          • Chiafrön
          • Avokado
          • Brunt ris
          • Fullkorn
          • Svamp

           

          Varför är flavonoider bra för din hud?

          Hudfördelar med flavonoider:

          • Antioxidant-rika

          • Antiinflammatoriskt

          Flavonoider är olika föreningar som finns naturligt i många frukter och grönsaker. De finns också i produkter som vin, te och choklad. Det finns sex olika typer av flavonoider som finns i maten, och varje slag bryts ner av din kropp på olika sätt. Flavonoider är rika på antioxidantaktivitet och kan hjälpa din kropp att avvärja toxiner varje dag. Att inkludera fler flavonoider i din kost är ett bra sätt att hjälpa din kropp att hålla sig frisk och potentiellt minska risken för vissa kroniska hälsotillstånd. Grönt te, rött vin och mörk choklad innehåller alla hudskyddande egenskaper från flavonoider.

           Finns i följande livsmedel:

           • Mörk choklad
           • Grönt te, oolongte, vitt te och svart te
           • Rött vin
           • Bär
           • Citroner, lime, apelsiner och grapefrukt
           • Äpplen
           • Mörklila vindruvor

             

            Hur är omega-3-fettsyror vara bra för huden?

            Hudfördelar med omega-3 fettsyror:

            • Anti-aging effekt på huden

            • Bidrar till att hålla huden hydrerad

            • Minskar rynkor och fina linjer

            Inte alla fetter skapas på samma sätt, men när det gäller omega-3-fettsyror handlar det om att inta dessa hälsosamma fetter i vår hälso- och skönhetsrutin. Omega-3-fettsyror är ett utmärkt sätt att bekämpa rynkor, både genom att inta och applicera på huden, eftersom de kan hjälpa till att bekämpa inflammation.

            Visste du att omega-3 också är avgörande för att hålla huden hydrerad? Dessa friska fetter fungerar bakom kulisserna för att låsa in fukt och avsevärt minska alltför torr hud som leder till sprickbildning eller irritation.

             Finns i följande livsmedel:

             • Chiafrön
             • Linfrön
             • Valnötter
             • Tofu
             • Fet fisk
             • Vegetabiliska oljor

              

             Motverkar probiotika inflammation i huden?

             Hudfördelar med probiotika:

             • Hälsosam mag- och tarmkanal för en fräschare hud

             • Balanserar huden med goda bakterier

             • Bekämpar inflammation i huden

             Från kimchi till kombucha till sake (fermenterat ris), probiotika är supernyttiga ingredienser för en frisk, glad hud. Dessa vänliga bakterier utvecklas när det finns perfekta förhållanden och förekommer också naturligt i mag-och tarmkanalen.

             Visste du att det finns ett samband mellan mag-och tarmkanalen och hudens hälsa? När din tarm inte fungerar ordentligt (absorberar näringsämnen, eliminerar toxiner) kan din kropp inte bekämpa dåliga bakterier, bakterier som kan leda till inflammation. Om en friskare hud är ett mål för dig, rekommenderar vi att du börjar med din tarmhälsa för att hjälpa dig att skapa en vital och fräsch hud!

              Finns i följande livsmedel:

              • Sake
              • Kimchi
              • Kombucha
              • Miso
              • Yoghurt
              • Kefir
              • Tempeh
              • Surdegsbröd
              • Vissa ostar
              • Surkål
              • Traditionell kärnmjölk
              • Natto

                

               Varför är vitamin-E bra för din hud?

               Hudfördelar med vitamin-E:

               • Minskar fina linjer och rynkor i huden

               • Läker skadad hud

               • Lugnar huden

               • Återfuktar huden

               Tokoferol, eller E-vitamin, har blivit ett måste i alla vitaminarsenaler. Oavsett om det intas eller appliceras på huden så har detta antioxidantrika vitamin gott om hälsofördelar. Känt för att hjälpa till att läka huden och minska uppkomsten av ärr, kan vitamin-E också hjälpa till att återfukta sprucken och torr hud.

               Visste du att E-vitamin ökar de positiva effekterna av andra vitaminer för huden, som vitamin C? Forskning visar att dessa två vitaminer fungerar tillsammans för att skydda huden från solskador.

                Finns i följande livsmedel:

                • Solrosfrön
                • Sötmandlar
                • Avokado
                • Pumpa
                • Kiwi
                • Vegetabiliska oljor, såsom olivolja
                • Gröna bladgrönsaker, som spenat och broccoli
                • Nötter som mandel, jordnötter och hasselnötter
                • Räkor

                  

                 Varför är vitamin-B5 bra för din hud?

                 Hudfördelar med pantotensyra:

                 • Ökar ceramid-nivåerna i huden

                 • Håller huden hydrerad

                 • Förbättrar hudens elasticitet

                 • Jämnar ut huden

                 Även känt som pantotensyra, är vitamin B5 ett av de bästa vitaminerna för hud och hår. B5-vitamin hjälper till att återfukta, lugna och läka både hud och hår.

                 För torr, kliande eller irriterad hud ger vitamin B5 fantastiska återfuktande, helande och lugnande fördelar. Detta vitamin är också fördelaktigt för ett starkt hår och hårtillväxt.

                  Finns i följande livsmedel:

                  • Vitamin B5 är ett enkelt vitamin att integrera i en bra diet. Vitaminet finns i de flesta grönsakerna
                  • Avokado
                  • Solrosfrön
                  • Broccoli
                  • Svamp
                  • Nötter
                  • Linser
                  • Kött
                  • Fjäderfän
                  • Mejeriprodukter
                  • Ägg
                  • Baljväxter

                   

                  Varför är vitamin-A bra för hudens celler?

                  Hudfördelar med vitamin-A:

                  • Bidrar till hudens cellhälsa

                  • Bidrar till en fast hud

                  • Anti-effekt på huden

                  • Minskar fina linjer och rynkor

                  Om du har letat efter ett kraftfullt anti-aging-vitamin, leta inte längre än till vitamin A - även känt som retinol. Detta fördelaktiga vitamin hjälper till att främja cellomsättning, samt ökar fasthet, ton och elasticitet i huden medan du sover.

                   Finns i följande livsmedel:

                   • Morötter
                   • Squash
                   • Sötpotatis
                   • Acaibär
                   • Mejeriprodukter
                   • Fisk
                   • Broccoli
                   • Squash
                   • Ost
                   • Fisk

                    

                   Varför är vitamin-K2 bra för en hälsosam och elastisk hudstruktur?

                   Hudfördelar med vitamin-K2:

                   • Stödjer produktionen av kollagen

                   • Stödjer elastinnivåerna i huden

                   För att inte förväxlas med vitamin K1 – som finns i gröna bladgrönsaker – så är K2-vitamin en helt egen kraftkälla. Vanligt förekommande i kött och mejeriprodukter, veganer kommer att behöva leta efter fermenterad mat för att få i sig sin vitamin K2-fix.

                   Användning av vitamin K2 på huden, även känd som "menakinon", kan öka smidigheten i huden, samtidigt som det stödjer produktionen av elastin och kollagen. En studie i Japan fann också att japanska kvinnor som konsumerade fermenterad soja och andra vitamin K2-rika livsmedel hade högre bentäthet och minskad förkalkning av artärerna.

                   Dessa fördelar var inte bara interna; det fanns en korrelation mellan högre bentäthet och minskade rynkor.

                    Finns i följande livsmedel:

                    K2-vitamin har ett bakteriellt ursprung och finns i djurbaserade livsmedel, såsom ost, ostmassa, fermenterade livsmedel (pickles, kimchi, surkål, etc.), äggula, helmjölk och särskilt Natto. Dessutom finns det i kött och lever.

                    Populära produkter i underkategorierna
                    Drift & produktion: Wikinggruppen

                    Produkten har blivit tillagd i varukorgen