SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Åderbråck & ytliga blodkärl tillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med vitaminer och kollagen som motverkar åderbråck och ådernät - synliga blodkärl i ansiktet eller på kroppen

Eftersom kollagen stärker venernas väggar har bristen på detta protein kopplats till utvecklingen av åderbråck och ådernät. Försvagade, mindre elastiska venväggar gör att blod samlas inne i venen, och som så småningom sträcker ut blodkärlet/venen till den punkt då den förstoras och bildar ett synligt åderbråck. Utan kollagen tunnas vår hud ut, vilket gör dessa blodkärl mer synliga.

Som en kraftfull antioxidant skyddar C-vitamin dina vener från skadliga fria radikaler, och det hjälper också till att hålla dina vener starka och elastiska. Våra kosttillskott med kollagen och vitaminer innehåller extra tillsatt vitamin C.

B-vitaminer spelar många viktiga roller för att hålla dig frisk, men mer specifikt för venhälsan, fokusera på vitamin B12 (kobalamin) och folsyra (vitamin B9), som hjälper till att förhindra koaguleringsproblem som kan leda till åderbråck och synliga blodkärl. Även zink, vitamin C och vitamin D kan förebygga åderbråck och synliga blodkärl.

Kisel håller blodkärlen elastiska och stärker bindväven. Kisel kan därför förbättra andra symptom som har med försvagad bindväv att göra, till exempel åderbråck och ytliga blodkärl. 

Kosttillskott som motverkar synliga åderbråck och ådernät - ytliga blodkärl

  KOSTTILLSKOTT SOM MOTVERKAR ÅDERNÄT, ÅDERBRÅCK OCH SYNLIGA BLODKÄRL I ANSIKTET

  Vad är ådernät eller ytliga blodkärl?

  Ytliga blodkärl på benen kallas för ådernät, och är utvidgade blodkärl som ligger nära hudytan och bildar spindelvävsliknande mönster. Det är vanligt förekommande på benen, men kan också finnas i ansiktet.

   

  Vilket kosttillskott med kisel är bäst för att förebygga åderbråck och synliga blodkärl?

  Välj ett kosttillskott med kisel som även innehåller kollagen för bästa effekt. Att även komplettera med ett kosttillskott med vitamin B9 och vitamin B12 motverkar uppkomsten av synliga åderbråck och synliga blodkärl ännu mer. Dessa b-vitaminer hjälper även till med att minska homocystein i blodomloppet, ett ämne som förknippas med återkommande blodproppar. De stärker också blodkärlen och hjälper till att reparera skadade åderbråck.

   

  Kan kollagen motverka synlig blodkärl i ansiktet?

  Kosttillskott med kollagen kan minska ådernät (ytliga blodkärl) på benen, ansiktet, näsan och låren.

   

  Kan kollagen minska ådernät (synliga blodkärl) på benen?

  Kollagen förbättrar hudens elasticitet och fasthet samt förebygger och minskar antalet rynkor samt minskade ådernät i ansiktet, samt på benen, näsan och låren.

   

  Varför är kollagen viktigt för att minska åderbråck och synliga blodkärl?

  Kollagen, som i första hand består av olika aminosyror, fungerar som ett "bindemedel i kroppen". Det är det som ger styrka och elasticitet till din hud, senor, ligament, brosk och blodkärl, inklusive vener. När vi åldras producerar våra kroppar mindre kollagen, varför tillskott ibland behövs för att ersätta det förlorade proteinet. Åldrande är inte den enda anledningen till att vi förlorar kollagen; rökning och solskador kan också tära på vår kollagenreserv.

  Eftersom kollagen stärker venväggarna, har bristen på detta protein kopplats till utvecklingen av åderbråck och spindelvener. Försvagade, mindre elastiska venväggar gör att blodet samlas i venen och så småningom sträcker den till den punkt då den förstoras och bildar ett synligt åderbråck. Utan kollagen tunnas vår hud ut, vilket gör dessa utbuktningar av spindelådror mer synliga.

  Kollagen är viktigt för att upprätthålla venhälsan.

   

  Vilket kosttillskott är bäst för att motverka åderbråck?

  Med tanke på kollagenets roll i att stärka venväggar, så kan ett kollagentillskott förhindra åderbråck och synliga blodkärl.

   

  Kan kollagen motverka spindelvener?

  Ådernät, även kallat spindelvener, är små vener som ligger direkt under hudytan och har antingen blåaktig eller rödaktig färg. De utvecklas vanligtvis på benen och uppstår när venklaffarna börjar läcka. Det betyder att blodet inte kan rinna tillbaka mot hjärtat som normalt och börjar leta efter nya vägar istället. Eftersom kollagen stärker venväggarna, har bristen på detta protein kopplats till utvecklingen av åderbråck och spindelvener. Försvagade, mindre elastiska venväggar gör att blodet samlas i venen och så småningom sträcker den till den punkt då den förstoras och bildar ett synligt åderbråck eller en spindelven.

   

  Vilken kost är bäst för att motverka synliga blodkärl och åderbråck?

  En kost fylld med vissa vitaminer stärker venerna. Vitamin C ökar till exempel produktionen av kollagenfibrer, vilket håller venväggarna starka och flexibla och förhindrar läckage från venen. Det förhindrar också trasiga kapillärer som dyker upp som ådror. Frukt och grönsaker som apelsiner, jordgubbar och röd paprika är bra källor till C-vitamin.

  Förutom C-vitamin har E-vitamin venförstärkande egenskaper. Det främjar korrekt cirkulation så att du är mindre benägen att utveckla blodproppar. Och liksom C-vitamin håller E-vitamin venerna starka och motståndskraftiga. För att få i dig mer E-vitamin i dina måltider, följ medelhavsdieten - det innebär att inkludera fler växtoljor, som olivolja, nötter och vetegroddar, i din kost. Georgiens berömda persikor är också laddade med vitamin C och E!

  Ett annat sätt att öka kollagenproduktionen och bygga upp venstyrka är att äta mer protein. Planera dina måltider kring magra proteiner som fisk eller mindre fett kött, eller välj växtbaserade proteiner som soja.

  Förebyggande åtgärder som en hälsosam kost och träning kan minska risken för åderbråck eller minska deras obehag om du redan har svullna vener.

   

  Kan zink förebygga åderbråck och synliga blodkärl?

  Zink kan hjälpa till att förebygga och motverka åderbråck. En övertygande mängd bevis tyder på att zink kan hjälpa till att blockera de dåliga effekterna av fetma (som kan orsaka åderbråck) i kroppen. Zink har även antiinflammatoriska egenskaper.

   

  Kan lågt D-vitamin orsaka åderbråck?

  D-vitamin gör artärer och blodkärl mer elastiska för att de ska kunna stödja ett korrekt blodflöde. Om dina D-vitaminnivåer är låga kan dina vener bli mer stela, vilket gör att du riskerar att få venösa problem som åderbråck och även ytliga blodkärl.

   

  Kan vitamin C motverka ytlig blodkärl och åderbråck i huden?

  Vitamin C hjälper till genom att främja god blodcirkulation. Vitaminet hjälper till att minska inflammation och är viktigt för att hjälpa till vid produktionen av kollagen, det protein som finns mest i kroppen. C-vitamin spelar en avgörande roll genom att det förstärker väggarna i våra vener, främjar läkning och skyddar membranen mot skadliga fria radikaler. Att lägga till några bär, broccoli, potatis, tomater, apelsiner och citroner i din kost kan hjälpa till att minska fula åderbråck. Eller att äta kollagenpeptider med vitamin C.

   

  Kan vitamin B12 (kobalamin) motverka ytliga blodkärl och åderbråck?

  B-vitaminer bekämpar flera hälsoproblem. Till exempel hjälper vitamin B12 till med blodcirkulationen och sänker kolesterolet. Om detta vitamin tas konsekvent kan vitamin B-12 förebygga uppkomsten av åderbråck och ytliga blodkärl.

   

  Är folsyra bra för venhälsan och vilka vitaminer motverkar spindelvener?

  Spindelvener är ytliga blodkärl som syns under huden. B-vitaminer som är bra för venernas hälsa inkluderar vitamin B6, vitamin B12 + folsyra, tiamin, riboflavin, niacin, biotin och pantotensyra. Dessa vitaminer kan hjälpa till att förhindra koagulering, bygga upp kollagen och elastin, balansera kolesterol, minska inflammation och stärka vener och kapillärväggar.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen