SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Akne, finnar och inflammation tillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser som motverkar akne, akneärr, finnar och inflammation i huden

Kollagen är ett mycket effektivt kosttillskott för en frisk hud utan inflammation - kollagenpeptider är en viktig komponent vid behandling och läkning av många typer av sår, inklusive akneärr. Kollagen hjälper till att behandla detta hudtillstånd samtidigt som det bidrar till en slät och jämn hud. Kollagen, tillsammans med elastin är ansvarigt för att hålla huden frisk och elastisk, samt ge struktur till huden och motverka inflammation i huden.

Zink är ett mineral med antiinflammatoriska egenskaper. Det kan hjälpa till att lindra en del av den rodnad och irritation som är förknippad med måttlig till svår akne. Zink kan till och med hjälpa till att minska uppkomsten av akneärr.

Biotin (B7), vitamin C, folsyra (vitamin B9), vitami B12 (kobalamin) och vitamin D kan motverka finnar, akne och pormaskar i huden, samt minska inflammation i huden och läka akneärr.

Kisel är också bra för att bekämpa mild till måttlig akne. Det gör det genom att först och främst öka kollagenproduktionen som säkerställer friska yttre celllager i huden som är mindre benägna att bli inflammerade från de hormonella ämnena som är kopplade till akne. 

Hyaluronsyra hjälper till att återfukta torr hud inifrån. Torrhet får huden att producera mer olja, vilket kan leda till tilltäppta porer och ytterligare akne.

Läckande tarm, inflammation i tarmen och dåligt immunförsvar kan orsaka problemhud som akne och finnar. Kollagentillskott för immunförsvaret och kosttillskott med kollagen för mage och tarm kan därför vara gynnsamt om man har problemhy med akne och inflammation i huden.

Kosttillskott som motverkar akne, akneärr, finnar och inflammation i huden

Vilket är det bästa kosttillskott med kisel, kollagen, hyaluronsyra och vitamin C för akne?

COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett kollagentillskott med kisel, vitamin C och hyaluronsyra speciellt framtaget för att främja en frisk och hälsosam hud utan inflammationer som kan leda till akne och finnar.

 

Kan man få akne om man har torr hud?

Torrhet får huden att producera mer olja, vilket kan leda till tilltäppta porer och ytterligare akne. Torr hud kan bero på genetik eller ålder, orsakad av aknebehandlingsprodukter eller orsakas av en kombination av båda.

 

Kan man få akne om immunsystemet är nedsatt?

Din hud är den barriär som utgör den första försvarslinjen mot bakterier, och är därför en viktig komponent i ditt immunförsvar. Oförklarlig akne, fläckar av eksem eller andra utslag är symptom på inflammation och kan uppstå när immunförsvaret inte fungerar korrekt. Att komplettera med ett kollagentillskott för immunförsvaret kan motverka inflammation och motverka uppkomsten av finnar och inflammation.

 

Kan inflammation i tarmen orsaka finnar och akne - problemhy?

Orsakar tarminflammation akne? Ja, det kan det göra. Inflammation kan skada slemhinnan i tarmen och orsaka sk. "läckande tarm", vilket gör att bakteriernas biprodukter kan passera från tarmen genom blodbanan till huden, där den lokalt kan påverka hudens hälsa, vilket möjliggör tillväxt av bakterier som kan utlösa akne. Vid inflammerade och skadade tarmar (läckande tarm) så änvänder kroppen aminosyrorna i kollagen till läkningsprocessen. Därför kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott för mage och tarm om man har en inflammation i tarmen.

 

Vad är det för skillnad på akne och finnar?

Akne är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Akne kallas också finnar. Ofta kommer akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen där du har flest talgkörtlar. Akne är vanligt och beror inte på dålig hygien.

 

Vad orsakar akne?

Innan vi dyker in i hur kollagen hjälper akne, så är några av orsakerna till akne följande:

Förändringar i hormonnivåer

Vi upplever alla förändringar i hormonnivåer när vi åldras. Till exempel ser kvinnor som närmar sig slutet av sin menstruationscykel eller går igenom klimakteriet den här typen av förändringar. När detta händer kan talgkörtlarna i vår hud också förändras, vilket leder till akne.

Diet

En balanserad kost spelar en roll i vår hälsa och välbefinnande - inklusive vår hud. Vi har alla hört att fet mat kommer att leda till fet hud och utveckling av akne. I allmänhet är detta inte fallet. Istället verkar det som om kolhydrater, inte fetter, kan förvärra akne och orsaka utbrott.

En sak att tänka på för att behandla akne är din kost. Maten vi äter spelar en stor roll för vår huds hälsa och tillstånd. Bland de näringsämnen som kan påverka hudens tillstånd är kollagen, ett viktigt protein i hela kroppen. Det är enkelt att lägga till kollagen i din kost genom kosttillskott.

Tilltäppta porer

Blockerade hårsäckar orsakar akne. Det kan bero på att döda hudceller, inflammation eller till och med bakterier kan bidra. 

 

Kan kisel motverka finnar och akne?

Kisel är antiinflammatoriskt. Detta betyder att det kan hjälpa till att lindra symptomen vid akne, men även vid andra hudtillstånd som psoriasis och eksem. 

 

Kan kollagen hjälpa till med akne?

Kollagen är en typ av protein som ger huden dess motståndskraft, bland många andra funktioner. Kollagen är det rikligaste förekommande proteinet i huden och utgör 75-80% av huden. Eftersom det är så viktigt för hudens hälsa och kvalitet finns kollagen i många krämer och salvor, men forskning har visat att kollagen är mest effektivt genom kosttillskott.

Generellt sett är syftet med kollagen i huden att ge struktur och elasticitet. Det finns dock forskning som tyder på att kollagen också kan hjälpa till med inflammation i kroppen, vilket är en av orsakerna till akne. Kollagen är också förknippat med läkningsprocessen, så det kan hjälpa akne att försvinna snabbt. Kollagen kan också hjälpa din hud att behålla sin fukthalt. Många människor som använder kollagentillskott säger att de blivit hjälpta med sin akne och andra tillstånd.

 

Hur kan kollagentillskott motverka akne?

Genom att inta ett kosttillskott med kollagengenpeptider så kan du förse din kropp med kollagen  för att bekämpa förhållanden som akne.

 

Kan zink motverka akne?

Zink är ett viktigt näringsämne för hudens hälsa. Det hjälper till att minska inflammation och spelar en roll i sårläkningsprocessen och motverkar akne.

 

Hjälper biotin mot akne och finnar?

Det finns vissa bevis för att biotin kan bidra till att förbättra komedonal akne, vilket är akne som orsakar pormaskar och finnar. Det kan också hjälpa till att kontrollera fjällning och irritation som uppstår vid behandling med retinoider mot akne.

 

Kan vitamin D motverka infllammation i huden och akne?

D-vitamin har en antiinflammatoriska egenskaper. Att ha tillräckliga nivåer av vitamin D i kroppen kan hjälpa de inflammatoriska symtomen vid akne. Att ta D-vitamintillskott kan också vara ett alternativt sätt att behandla återkommande finnar som är röda och inflammerade.
Akne (kliniskt känd som acne vulgaris) är ett hudtillstånd där dina porer blir blockerade eller tilltäppta, vilket gör att röda knölar eller pormaskar bildas i din hud. Akne kan orsakas av förändringar i hormonnivåer, bakterier, oljor och mer. Om du har akne kan en D-vitaminbrist vara en del av det som orsakar symtomen eller gör dem värre.

 

Hjälper folsyra till att motverka akne och finnar?

Att inta de rekommenderade 400 mcg folsyra varje dag kan hjälpa till att avgifta kroppen. Vitamin B9 har antioxidativa egenskaper som arbetar för att minska nivåerna av oxidativ stress i huden. Detta kan minska förekomsten av akne och finnar.

 

Är vitamin B12 bra mot akne, eller kan vitaminet förvärra akneproblematiken?

Tyvärr innehåller de flesta – om inte alla – multivitaminer på marknaden alldeles för mycket av bland annat vitamin B12. Detta gäller särskilt "B-vitamin complex" som innehåller B-vitaminer som kan ha helt löjligt höga nivåer, som 25 000% av DRI. Även om det kanske inte leder till en märkbar "toxicitet" kan det absolut orsaka dermatologiska problem inklusive akne. Det kan orsaka allvarliga utslag om du överdriver ditt intag, som ofta efterliknar hormonell akne runt käken, halsen och nedre delen av ansiktet.

 

Hur ser vitamin B12 akne ut?

Vitamin B12 akne ingår i en undergrupp som kallas "inflammatorisk akne." Dessa inkluderar pustler (de vita lockar, pusfyllda), cystor och knölar (de hårda, djupa) och papler (liknar cystor, men inte lika stora). Om din akne är öm och smärtsam vid beröring och plötsligt börjar att poppa upp efter att du har börjat med vitamin B12, är det troligtvis orsakat av detta vitamin.  Du kan märka ett utbrott från för mycket vitamin B12 på så lite som en dag - då det är en så kraftfull trigger.

Olika typer av akne övergår i varandra:

  • Akne komedonika (pormaskakne). Proppbildning i talgkörtelutförsgångar dominerar bilden utan påtagligt inflammatoriskt inslag.
  • Akne papulopustulosa. Rodnade papler och pustler dominerar bilden.
  • Akne nodulocystika. Djupare infiltrat och pusfyllda cystor.

Vid mer uttalad akne kan det finnas ett inslag av djupare noduli. Dessa löper stor risk att obehandlade läka med ärr, men ärrbildning kan även ske vid andra aknelesioner som får stå bristfälligt behandlade under många månader.

 

Kan vitamin B12-brist orsaka akne?

Kan en liten dos av vitamin B12 hjälpa till att behandla dina nuvarande akneutbrott? Kanske. Vissa människor kan definitivt dra nytta av att ta vitamin B12 för akne, men dosen måste vara i den lägre skalan. Och det kommer bara att hjälpa din akne om din akne berodde på en brist i första hand. 

 

Hur mycket vitamin B12 kan orsaka akne?

Den rekommenderade dosen av vitamin B12 är  2,5 mikrogram per dag, men många kosttillskott innehåller mycket mer än så. Studier har visat att om du tar mer än 5-10 mg (eller cirka 5 000-10 000 mikrogram) per vecka, kommer du att få akne över hela ansiktet - och till och med på kroppen.

 

Kan B12-brist orsaka akne hos veganer?

En B12-brist har faktiskt kopplats till akne. Om du inte får i dig tillräckligt med vitamin B12 i din kost (om du är vegan eller har dietrestriktioner som födoämnesallergier, till exempel) så kan vitamin B12 hjälpa till att behandla din akne. Välj ett kosttillskott som innehåller metylkobalamin. Detta är den biologiskt aktiva versionen av B-vitaminet, vilket gör att du inte behöver inta för höga doser, som istället kan aktivera ett akneutbrott.

 

Kan kollagen hjälpa till att läka akne-ärr?

Bakterierna som orsakar akne kan skada din hudvävnad och försvaga strukturen hos celler i de nedre lagren i huden. Kollagen, det vanligaste proteinet i hudskiktet, behövs för att reparera och stärka denna strukturella matris. Dessutom, om du klämmer på en finne, så måste den läka som alla sår i huden och kollagen hjälper till och spelar en viktig roll i sårläkningsprocessen.

Det enda som är mer obehagligt att hantera än en finne är ärret som det lämnar efter sig. Akne ärr är permanenta indragningar orsakade av skador på kollagenet i huden. Cystisk akne, som vanligtvis kännetecknas av en infektion som uppträder i det djupaste lagret i din hud, förstör hud och fettceller runt infektionsområdet, vilket resulterar i den djupaste akneärrbildningen.

För de flesta av oss tar det några veckor efter utbrottet innan ärret bildas. Nya blodkärl rör sig in i området och ger huden näring. Kollagen börjar bildas i området många månader senare och fyller i den skadade huden. Kollagen är ett fiberliknande protein som stimulerar cellmigration och bidrar till utvecklingen av ny vävnad. Kollagen kan hjälpa till att ge omedelbar förbättring av ärr genom att ersätta förlorad volym. När din hud skadas producerar fibroblaster kollagen för att fylla och stänga såren.

De kraterliknande ärren som akne vanligtvis lämnar efter sig orsakas när kollagen drar ihop sig eller inte växer tillbaka helt efter att en finne läker. Att inkludera ett kollagentillskott i din vanliga kostrutin kan hjälpa till att påskynda kollagenbildning och vävnadsreparation för att läka akneärr. Din hud blir mjukare och mer återfuktad. 

 

Kan kollagen verka antiinflammatoriskt?

Kollagen består av 19 aminosyror, bland annat glycin, prolin, lysin och hydroxiprolin. Lysin och glycin, i synnerhet, har starka antiinflammatoriska effekter som kan bidra till att minska symtomen på inflammatorisk akne inklusive rodnad, ömhet, och svullnad.

Som en extra bonus kan dessa aminosyror i kollagen hjälpa till att förbättra huden över lag samt bidra till andra saker som förbättrad muskelstyrka, främja tarmhälsan och minska ledvärk också!

 

Kan kollagen återfukta & stärka huden? 

Kollagen spelar en nyckelroll för styrkan i din hud, vilket ger den struktur och stabilitet. Det är proteinet som är ansvarigt för hur slät din hud är, så genom att öka dina kollagennivåer via livsmedel och ifrån kosttillskott så kan du hjälpa till att jämna ut den oregelbundna hudtonen och konsistensen som följer med akne.

Kollagen ökar också hudens återfuktning och håller torr hud i schack vilket i sin tur hjälper till att reglera oljeproduktionen och minska utbrott av akne.

 

Kan vitaminer och mineraler hjälpa till att förhindra akneärr?

Akneärr kan bildas på alla hudtyper och är ibland oundvikligt. När akne läker producerar fibroblasterna i hudens dermis kollagenfibrer för att stödja huden. Men när dessa fibroblaster producerar antingen för mycket eller för lite av dessa fibrer (kollagen är ett fiberprotein) bildas ärr. Detta är ett vanligt problem för de med akne, vilket kan resultera i akneärr.

Även om det inte finns någon magisk silverkula för att radera dessa ärr i huden, kan vissa vitaminer och mineraler hjälpa till att föryngra din hud och få ärrbildningen som orsakats av akne att blekna. 

Eftersom akneärr uppkommer under hudens översta lager, så kan vitaminer och mineraler läka ärrbildningen inifrån och ut. Men när det gäller akne ärrbildning, så är C-vitamin och zink (tillsammans med vitamin A) de mest effektiva vitaminerna och mineralena för att förebygga och få akne ärrbildningen att blekna.

 

Kan C-vitamin läka akne ärrbildning?

C-vitamin rekommenderas ofta för de som lider av akne som försöker att bli av med sin akne, men det hjälper också till att förebygga och läka akne ärrbildning.

"C-vitamin bildar extra bindningar mellan kollagenfibrerna som skapas" när akne läker, vilket gör huden starkare. Eftersom det hjälper din hud att producera kollagen, utvecklar C-vitamin också nya blodkärl för att hjälpa till att transportera näringsämnen till sår för snabbare och bättre läkning.

Tyvärr producerar kroppen inte C-vitamin på egen hand - du måste få det genom mat eller kosttillskott. Men när detta vitamin finns i kroppen kan det göra mirakel för din hud.

C-vitamin hjälper till att behandla akne ärrbildning både under huden och på ytan. Din huds epidermis - dess översta lager - innehåller höga nivåer av C-vitamin, vilket spelar en viktig roll för att skydda huden och producera ny hud. C-vitaminets antiinflammatoriska egenskaper hjälper också till att minska rodnad och svullnad.

 

Kan zink förhindra ärr efter akne?

Det antiinflammatoriska mineralet zink är ett viktigt näringsämne, det är både antibakteriellt och antiinflammatoriskt, vilket gör det idealiskt för att minska både rodnad och svullnad.

Zink är användbart vid bekämpning av akne. Forskning har visat att människor som kämpar med svåra akneutbrott tenderar att ha zinkbrist. Och zink hjälper också till att läka ärren som uppstått efter ett akneutbrott. Som en antioxidant minskar zink hudens inflammatoriska svar på smuts, olja och döda celler, vilket hjälper dina porer att hålla sig rena. Zink hjälper också proteinerna i kroppen att omvandla vitamin A, ett annat kraftfullt aknebekämpande och sårläkande vitamin, till retinol. Retinol hjälper till att reparera lesioner och ärr genom att stimulera tillväxten av kollagen och påskynda cellomsättningen.

Zink är en av de mest undersökta vitaminer och mineraler för akne behandling.

Forskning har visat att ett kosttillskott med zink minskar både bakteriella och inflammatoriska former av akne och till skillnad från vissa akne behandlingar.

 

Kollagenförstärkande livsmedel 

Näring och en välbalanserad kost spelar en stor roll för frisk hud, och det är sant att du kan få mer kollagen i kroppen genom livsmedel som är rika på kollagen och andra stödjande vitaminer. Många kokar kollagenbuljong, en soppa som görs genom att koka ner benen och bindväven av nötkött, fläsk eller kyckling som kan hjälpa till att öka kollagen i kroppen för frisk hud, leder och muskler.

Livsmedel som ägg, ostron, citrusfrukter, bär, nötter och frön kan också hjälpa till att stödja dina kollagennivåer. När du äter kollagenförstärkande livsmedel som dessa förser du din kropp med de näringsämnen den behöver för kollagensyntes (t.ex. aminosyror och C-vitamin).

Kollagentillskott 

Att lägga till ett kollagenpulver till din dagliga rutin är det bästa sättet att effektivt öka dina kollagennivåer och därmed förbättra din hudhälsa och minska uppkomsten av akne.

Det som gör kollagentillskott så effektiva är deras biotillgänglighet, som beskriver den hastighet med vilken de kan absorberas och användas i blodomloppet. När kollagentillskott innehåller hydrolyserade kollagenpeptider som har behandlats och brutits ner i mindre bitar för maximal absorption av kroppen, kan de snabbt och effektivt påverka kollagenproduktion i kroppen. Kollagenpeptider är känt för att ha den högsta biotillgängligheten och är därför det mest effektiva och effektiva alternativet för att förbättra hudens hälsa.

Genom att dricka ett kollagentillskott som innehåller rätt balans mellan hydrolyserade kollagenpeptider, antioxidanter och återfuktande ingredienser som hyaluronsyra kan du påskynda hudens läkningsprocesser, stärka kroppens försvar mot en mängd olika hudproblem och bekämpa fina linjer och rynkor också!

Håll huden hydratiserad 

Sist men inte minst, glöm inte att hålla huden hydratiserad med en bra fuktgivande rutin. Det är en vanlig missuppfattning att personer med feta hudtyper bör undvika att använda fuktighetskräm för ansiktet, men utan ordentlig återfuktning kommer din hud att överkompensera genom att producera mer olja än den borde. Kombinera det med torr död hud som täpper till dina porer, och du har ett recept för att få finnar.

Oljiga och aknebenägna hudtyper behöver lätta, och fuktgivande produkter. Leta efter ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller mjölksyra, som alla är fuktighetsbevarande ingredienser som ökar kroppens förmåga att behålla fukt och förbättra hudens elasticitet.

Återfukta huden inifrån 

Kollagen tillsammans med hyaluronsyra är ett utmärkt sätt att återfukta huden inifrån och ut, utan att oroa dig för att blockera porerna eller orsaka irritation.

Vårt kosttillskott COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller den perfekta kombinationen av hyaluronsyra med hög styrka och även kisel. Denna power-duo arbetar synergistiskt för att superhydrera din hud, förbättra hudens fasthet och jämnhet och synligt minska tecken på rynkor och fina linjer i huden.

Ett kosttillskott med kollagen är det perfekta sättet att ge din hud näring inifrån och ut, minska ojämn hudstruktur och ge din hud strålande lyster!

Låt våra premium kollagentillskott bekämpa den naturliga nedgången i hudkvalitet som kommer med hormonella förändringar och åldrande, vilket förbättrar hudens inre styrka och motståndskraft. Att lägga till kollagenpeptider i din hudvårdsrutin kan också hjälpa din hud att se yngre ut, eftersom kollagen kan hjälpa till att stärka hudskiktet och förhindra rynkor och slapp hud.

Våra kollagentillskott kommer även att ge den oljigaste huden effektiv återfuktning som inte täpper till porerna.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen