SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Celluliter kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med kollagen för att motverka celluliter

Kollagen stärker hudens bindväv. Celluliter är främst ett problem med fett som trycker hudens bindväv ur form, vilket resulterar i synliga celluliter under huden. Dessutom kan kollagen hjälpa till att återfukta huden från insidan och motverkar att man får en "apselsinhud". Dessa två saker bidrar till bättre elasticitet, fasthet och fyllighet i huden och mindre gropar i huden.

Även zink och järn hjälper till med att göra huden stark och motverkar celluliter. Kosttillskott med kisel, zink, kollagen och vitamin C kan förhindra synliga celluliter i huden.

Att gå ner i vikt med kollagen kan även minska kroppsfettet och synliga celluliter i huden.

Kosttillskott med kollagen för en hud utan celluliter

Vilket är de bästa kollagentillskottet för att motverkar celluliter?

COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller kollagen, kisel, vitamin C och hyaluronsyra och är speciellt framtaget för att främja en frisk och hälsosam hud utan celluliter.

 

Kan kollagen motverka gropig hud och celluliter?

Celluliter är gropar i huden och kallas ofta för ”apelsinhud”, celluliter utvecklas med åldern och förekommer främst på ben, rumpa, mage och rygg, samt på armarna. I grund och botten är celluliter fettkulor under huden som skjuter upp mot bindväven, vilket ger ett ojämnt och gropigt utseende. Några av de faktorer som bidrar till celluliter är brist på motion, hormonförändringar och du gissade rätt – din diet! För lite kollagen i bindväven kan göra så att fettet "buktar ut" och bildar synliga gropar i huden, sk. celluliter.

 

Är vitamin C bra för att boosta kollagen som är viktigt för en stark bindväv som förhindrar synliga gropar i huden?

C-vitamin är ett utmärkt vitamin för att dämpa celluliter, eftersom detta vitamin hjälper till att öka nivåerna av kollagen i huden, vilket leder till bättre elasticitet och därmed en fast och spänd hud. En fast och spänd hud motverkar synligheten av celluliterna i huden.

 

Varför är kisel bra för att motverka gropar i huden?

Medan kollagen utgör ramen för vårat skelett, stärker kiseldioxid dessa bindningar och gör dem mer rörliga. Kisel krävs för att både bygga upp kollagenet och sedan absorbera kollagen, vilket hjälper till att "limma ihop" kollagenet. 

När vi är unga producerar kroppen naturligt sett högre nivåer av kollagen och kisel, vilket återspeglas i skrynkelfri hud och smärtfria leder. Men när vi åldras (så tidigt som i mitten av tjugoårsåldern!), minskar både kollagen och dess största stödjande ämne kisel snabbt, vilket kan minska hudens styrka och elasticitet.

Ju mer kollagen och kisel tillsammans med vitamin C gynnar en stark hud som motverkar att synliga celluliter uppstår i huden.

 

Kan zink motverka synliga celluliter i huden?

Zink är bra mot celluliter! Zinktillskott hjälper till med kollagenproduktionen, vilket är avgörande för en stark och elastisk hud som motverkar uppkomsten av gropig hud. Kapslar med zink hjälper därför till med att motverka synliga celluliter.

 

Är järn viktigt för en elastisk hud med mindre synliga celluliter?

Järn är viktigt för att optimera hudens hälsa genom sin förmåga att tillföra syre för cell- och vävnadsreparation i huden. En frisk och elastisk hud innebär mindre synliga celluliter i din hy.

 

Vad är celluliter?

Anledningen till att personer har celluliter beror på en ojämn fördelning av fettförrådet under huden. Celluliter och lös hud är vanligare hos kvinnor än män, där cirka 85 % av kvinnorna har ett visst mått av celluliter, vilket har ett samband i att huden förlorar sin elasticitet. Men vem som helst kan utveckla celluliter, även tonåringar får dras med vikt och hormonella förändringar.

 

Är celluliter farligt?

Celluliter är inte ett allvarligt eller skadligt tillstånd, och därför väljer många att bara helt enkelt inte bry sig om dem. Samtidigt är andra mycket besvärade av celluliternas utseende, speciellt efter en viktökning eller en graviditet – eller på sommaren när det är vanligt att visa mer hud.

 

Orsaker till mycket celluliter, vilka är de?

 • Dålig diet
 • Vätskeretention (vilket också orsakar uppblåsthet)
 • Uttorkning
 • Brist på cirkulation (blodflöde)
 • Svag kollagenstruktur i huden
 • Att vara överviktig eller ha ökat kroppsfett
 • Hormonella förändringar
 • Brist på fysisk aktivitet (en stillasittande livsstil)

 

Varför får man gropar i huden och lös hud?

Några andra faktorer som kan orsaka hudförändringar, såsom celluliter, lös hud, rynkor och bildandet av mörka fläckar är en stressig livsstil, existerande medicinska tillstånd som autoimmun sjukdom eller diabetes, genetik, allergier, rökning, för mycket solexponering och andra orsaker till toxicitet.

Utöver att bidra till celluliter så ökar dessa faktorer även till inflammation i kroppen som bidrar till tecken på åldrande. Saker som stress och en dålig kost leder också till att din kropp saktar ner kollagenproduktionen, kollagen är viktigt för att hålla huden ung och spänstig!

 

Vilket kollagen är bäst mot celluliter?

Det finns en rad olika kollagentillskott och vill du även äta kollagen som bidrar till bättre sömn, hud, hår, naglar, leder, immunförsvar, viktminskning, mage- och tarm, m.m. så kan du kolla in vårt kollagensortiment.

 

Får kvinnor mer celluliter än män?

90% av alla kvinnor drabbas av celluliter på något sätt, medan det endast drabbar ca 10% av alla män! Så om du är oroad över att få ”apelsinhud” på rumpa, lår, eller på andra ställen – fortsätt läs, för nedan kommer du att lära dig allt du behöver veta om varför du får celluliter och hur du ska göra för att bli av med celluliter.

 

Varför får man celluliter?

För att förstå vad som orsakar celluliter behöver du först känna till fiberproteinet kollagen. Du har förmodligen hört talas om kollagen i samband med kändisar som får sina ansikten injicerade med kollagen för att sakta ner tecken på kroppens åldrande.

Kollagen är i grunden ett fiberprotein som hjälper till att bilda bindväv i dina leder och hud, men även på många andra ställen i kroppen. Om ditt kollagen inte bildas på korrekt sätt eller blir skadat, kan bindväven bli för tunn eller ”full av hål” och fettet under din hud kan då ”puta ut” genom dessa hål, vilket resulterar i det som vi kallar apelsinhud, eller som det egentligen heter, celluliter.

Du kan tänka på det här sättet: kollagen är som en papperspåse och fettet är som matvaror inuti denna papperspåsen. Om påsen blir skadad, våt eller för utsträckt/tunn, så kan alla matvaror bukta ut.

Och när det händer får du celluliter!

För att upprätthålla sin inre integritet behöver kollagen syre och näringsämnen från blodet. Men med ökad ålder och samtidig minskning av östrogennivåerna kan blodkärl i underkroppen (speciellt i vader, lår och rumpa) börja förlora funktion vilket minskar cirkulationen, och i sin tur leveransen av syre och näringsämnen till kollagen.

 

Förutom åldern …

….så kan strumpbyxor, tighta underkläder och tighta kläder också minska blodcirkulationen (som är viktig för kollagenet), och öka risken för celluliter.

 

Men om kollagenet minskar med åldern, varför får då unga kvinnor celluliter?

Även om det är sant att en minskning i östrogen kan orsaka en minskning av kollagen hos äldre kvinnor, verkar det motsatta vara fallet hos yngre kvinnor. Bland yngre kvinnor kan ökat östrogen (även kallad östrogen dominans) uppstå på grund av att man bland annat äter höga mängder bearbetade livsmedel och soja. Östrogen dominans eller hormonella obalanser kan också bero på fysisk inaktivitet, stress, överdrivet kaloriintag, p-piller, graviditet och stora fettlager.

Så celluliter hos yngre kvinnor beror vanligtvis inte på att papperspåsen är för svag, utan snarare för att det bara finns för många matvaror i den.

Slutligen är det också genetiskt, om du har lättare att utveckla celluliter. Egenskaper hos specifika gener har visat sig öka din benägenhet för att få celluliter. Du kan dock fortfarande styra dessa faktorer till viss del med träning, kost och livsstilsförändringar, och på så sätt bli av med celluliterna.

 

Varför får kvinnor mer celluliter än män?

För det första är det subkutana (under huden) fettet hos kvinnor strukturerat på ett annorlunda sätt, än hos män, och är mer ojämnt och oregelbundet. För det andra har män och kvinnor båda alfa- och beta-receptorer. I grund och botten är beta-receptorerna ansvariga för att hjälpa till med nedbrytning av fett, och alfa-receptorerna är ansvariga för att producera mer fett. Jämfört med män har kvinnor ett mycket högre förhållande mellan alfa-receptorer och beta-receptorer (cirka 10 gånger högre)!

Dessutom kan höga östrogennivåer öka benägenheten att bygga fett hos yngre kvinnor – plus att kvinnor generellt sett har mer östrogen i kroppen, än män. Om du är kvinna och läser den här artikeln kan du bli deprimerad om vad som verkar vara en oundviklig garanti för att få celluliter. Men många kvinnor får inte celluliter, och de som har celluliter – kan bli av med de celluliterna de redan har. Så vi vänder nu till den viktigaste frågan: Hur blir vi av med celluliter eller undviker att få celluliter i första hand?

 

Vad ska man göra för att bli av med celluliter?

Från cellulit-reducerande lotioner till laserljus maskiner, är nästan varje metod som finns där ute för att eliminera eller minska celluliter, baserad på en av två principer:

1.     Att stärka bindväven

2.     Att minska fettet

Olika skikt av din hud har olika typer av celler, på ytan av huden (epidermis). I epidermis förloras ständigt celler och ersätts med nya celler, medan celler på den inre delen av huden är mer permanenta. Dessa inre skikt av huden består av elastisk bindväv, fibrer och blodkärl. Om dessa stödjande lager är svaga kan fett ”puta ut”  genom huden, vilket resulterar i celluliter.

 

Vad kan stärka bindväven i din inre hud så att fett är mindre benäget att ”puta ut” genom huden?

Här är fyra tips för att stärka bindväven, för att minska att celluliter bildas:

 • Fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet förbättrar blodflödet till bindväven samt stärker musklerna som hjälper till att dra åt och stödja huden.
 • Krämer. Aloe vera, hyaluronsyra, jästextrakt, sojaprotein, vitamin C, vitamin E och vitamin A kan hjälpa till att återfukta huden och öka kollagen-och elastin bildningen. Så titta efter dessa ingredienser nästa gång du köper en hudkräm.
 • Näring. Genom att regelbundet äta proteinrika livsmedel som fisk, nötter, frön, yoghurt, nötkött eller mejeriprodukter kan du få i dig kollagen-och elastin byggande ämnen, som stärker bindväven. Att hålla dig hydrerad varje dag hjälper också din huds elasticitet och hjälper vidare din bindväv att hålla sig frisk och smidig.
 • Cirkulation. Undvik tighta kläder, särskilt kring områden där du tenderar att bilda celluliter. En laserbehandling kan också förbättra cirkulationen, men behöver inte vara mycket bättre än att bara få en vanlig klassisk massage, för att förbättra cirkulationen. Radiofrekvens, vibration och ultraljud är andra exempel på dyra och överreklamerade metoder för att förbättra cirkulationen. Även om läkare som tjänar mycket pengar på sådana behandlingar förmodligen inte vill höra detta, kan lika goda resultat uppnås genom regelbunden träning och massage.

 

Vilka andra sätt finns det för att bli av med celluliter?

Förutom att stärka bindväven, är det andra sättet att bli av med celluliter, att minska dina övergripande fettdepåer i kroppen. Dessa fyra ”fettbekämpningstips” kommer förmodligen att vara bekanta. Det beror på att de verkligen funkar!

 • Fysisk träning. Fysisk träning är ett säkert kort när det gäller att bli av med celluliter. Se bara till att göra något som passar dig, så att du inte slutar!
 • Näring. Ett högt intag av ”tomma kalorier” som vitt raffinerat socker och ett för högt kaloriintag, och halv- eller helfabrikat som är bearbetade och fullproppade med konserveringsmedel och andra tillsatser, är även faktorer som ökar kroppens fettdepåer. Fokusera och basera din dagliga kost på råvaror, som grönsaker, protein och massor av nyttiga fetter.
 • Fettsugning. En populär metod för att minska fett är att helt enkelt att göra en fettsugning. Fettsugning kan dock orsaka fula gropar där celluliterna brukade vara.
 • Injektioner. Injektioner av farmakologiska läkemedel är utformade för att orsaka förstöring av fettcells membranen. Vissa länder godkänner inte ens den här metoden, eftersom den inte är tillräckligt utvärderad. Tänk därför en och två gånger innan du tar risken att injicera cellmembran förstörande föreningar i din kropp.
 • Kollagentillskott

Det finns säkert andra komplexa cellulitreducerande metoder, men de flesta är helt enkelt kombinationer av metoderna som beskrivits i denna artikeln. Liknande andra metoder som beskrivs i denna artikel, så är fina och dyra maskiner helt enkelt utformade för att förbättra cirkulationen – vilket du kan uppnå genom en aktiv, hälsosam livsstil och få massage!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen