SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Hudbristningar kosttillskott

De bästa naturliga kosttillskotten utan tillsatser som motverkar bristningar i huden

Kollagen är ett kraftfullt anti-aging kostillskott som kan hjälpa till att minska förekomsten av hudbristningar och förbättra utseendet på befintliga bristningar i huden. Kollagen mot bristningar är en superingrediens och ett kraftfullt sätt att hålla hudbristningarna borta. Förutom att hjälpa till att minska påverkan och tecken på åldrande i huden så kan kollagen också ha en markant inverkan på minskningen av bristningarna som redan uppkommit i huden.

Med tiden minskar både miljön och åldrandet din kropps förmåga att producera kollagen, och även elastin, vilket kan leda till en hud som lättare får bristningar.

Hyaluronsyra, kisel, vitamin C, keratin, zink, vitamin B9 (folsyra), vitamin B12, biotin (B7) och vitamin D är också viktiga näringsämnen som motverkar hudbristningar.

Kosttillskott med kollagen motverkar hudbristningar

Vilket är de bästa kosttillskottet för bristningar?

COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ + KERATIN - SKIN & HAIR BOOSTER™ är ett paket med kosttillskott som innehåller kollagen, keratin, kisel, vitamin C och hyaluronsyra och är speciellt framtaget för att främja en frisk och hälsosam hud utan bristningar.

 

Vilka vitaminer mineraler motverkar en tunn hud som spricker så att det bildas bristningar i huden?

Vitamin D, biotin och vitamin C bidrar tillsammmans med mineralen zink att huden brister så att det bildas en bristning i huden. Och att kombinera dessa vitaminer och mineral med ett kollagentillskott och keratin för huden hjälper en lång bit på vägen för att motverka synliga hudbristningar och bibehålla en elastisk hud.

 

Varför får man bristningar i huden?

Även om vår hud är flexibel och elastisk, tål den inte extrem stretching. Om huden sträcks ut för mycket, skadas bindväven och fibrerna i dermis. Denna skada av dermis, eller det andra hudlagret, leder till ärrbildning, som normalt visar sig som lila, röda linjer eller vita ränder i huden. Dessa bristningar är förknippade med hormonella förändringar, graviditet, viktökning och vid ökad muskelmassa. Dessa oönskade märken finns vanligtvis på låren, höfterna, skinkorna, överarmarna, nedre delen av ryggen, magen eller brösten. 

 

Hur hör kollagen och hudbristningar ihop?

Bristningar bildas i det mellersta lagret av huden, som kallas dermis och bildas genom skadat kollagen.

 

Vad är bristningar i huden?

Termen "bristningar" definierar den snabba tillväxten och anpassningen av "översträckt" hud. Bristningar är extremt vanliga och nästan alla som har bristningar i huden, och de klassas tekniskt sett som en typ av ärr.

Deras medicinska term är "striae" och är vanligast under puberteten och graviditeten, samtidigt som de också förekommer under viktuppgång och muskelökning. Bristningar bildas i det mellersta lagret av huden, som kallas dermis och bildas genom skadat kollagen.

Denna bristning av kollagen- och elastinfibrer kan lämna ett permanent märke på ytan av epidermis, som utvecklas till vad vi kallar för en hudbristning.

 

Hur bildas en bristning i huden?

Inuti dermis finns täta och tätt anordnade kollagenbuntar. När huden börjar sträcka ut sig börjar dessa normalt täta kollagenbuntar separera sig. Eftersom huden sträcker sig så snabbt blir kollagenknippena oordnade och röriga och misslyckas med att bunta ihop sig igen, vilket resulterar i att det syns spår i huden. De virriga kollagenknippena visas som ett spår eller en mild fördjupning i huden är det som gör att det ser ut som bristning i huden.

Detta är en typ av mild inflammatorisk respons, eftersom kollagenet och vävnaderna reagerar på den snabba tillväxten, vilket resulterar i att de färska bristningarna framstår som "inflammerade" med färgen röd, lila, rödbrun eller mörkbrun under tiden.

När de är inflammerade kan de först verka något upphöjda och kliande. Den röda färgen består däremot inte, och det är nu extra viktigt för kroppen att få i sig så mycket näringsämnen som möjligt för att återuppbygga kollagen och elastin. Även om bristningar tekniskt sett är ett "ärr".

 

Varför får vissa personer hudbristningar lättare?

Det har gjorts studier som visar att de drastiska förändringarna i östrogennivåer som inträffar under puberteten, graviditeten och klimakteriet kan göra huden mer mottaglig för skador. Denna "skada" resulterar i minskade kollagen- och produktionsnivåer, vilket leder till tunnare, mindre elastisk hud som kan vara benägen att få bristningar. 

Genetik spelar även en roll. Om de två personer som gav dig dina genetiska anlag hade lätt för att få bristningar så är det mer sannolikt att du också får dem.

 

Kan keratin och kollagen motverka bristningar?

Stärk ditt kollagen så mycket som möjligt. Kollagen, keratin och aminosyror är proteinbyggstenarna i dermis och epidermis - i din hud. Precis som att äta protein varje dag, behöver din hud matas med rätt näringsämnen för att hålla huden frisk och star. C-vitamin är även viktigt för att öka kollagenproduktionen.

 

Är biotin ett viktigt vitamin för keratin och dess inverkan på hudbristningar?

Biotin hjälper din kropp att metabolisera de aminosyror som behövs för att bygga keratin. Celler i kroppen som kallas keratinocyter producerar keratin som är ett skyddande lager för huden, vilket gör den smidig och fast, precis som elastin eller kollagen - alla dessa ämnen bidrar till att motverka celluliter.

 

Varför är det viktigt att stärka sitt kollagen för att motverka att huden brister?

Stärk ditt kollagen så mycket som möjligt. Kollagen, keratin och aminosyror är proteinbyggstenarna i dermis och epidermis. Precis som att äta protein varje dag, behöver din hud matas med rätt näringsämnen. Inta en smoothie med kollagenpeptider varje dag tillsammans med vitaminer och mineraler. så förebygger du bristningar. C-vitamin är den främsta byggstenen för att öka kollagenproduktionen.

 

Hur kan kollagen motverka hudbristningar?

Kollagen är ett kraftfullt anti-aging-verktyg som kan hjälpa till att minska förekomsten av bristningar huden och förbättra utseendet på befintliga hudbristningar.

Kollagen kan motverka bristningar, och genom att inta denna superingrediens så kan du hålla bristningarna i schack. Förutom att bidra till att minska påverkan och tecken på åldrande så kan kollagen kan också ha en markant inverkan på att minska bristningar i huden. 

 

Varför är kollagen viktigt för en elastisk hud?

Kollagen är en typ av naturligt förekommande protein som fungerar på samma sätt som ett lim i huden, lederna och bindväven. Kollagen utgör en tredjedel av det totala proteinet i kroppen. Kollagen förekommer i över ett dussin olika typer, där varje typ spelar en avgörande roll i kroppens naturliga processer, inklusive friska leder, hudelasticitet, och friska ben för att nämna några.
 

När vi åldras börjar våra kroppar sakta ner sin naturliga kollagenproduktion (börjar i 25-årsåldern). En hälsosam kost kan spela en avgörande roll för att fortsätta att öka produktionen av naturligt kollagen.
 

Hur påverkar kollagen bristningar i huden?

Eftersom bristningar orsakas av att huden sträcks, vilket resulterar i både röda och vita bristningar, så kan kollagen hjälpa till att motarbeta uppkomsten av att huden brister. 

Rödfärgade bristningar är ofta lättare att behandla. Vita bristningar är äldre och är svårare att behandla på grund av sin ålder.

Det är ingen hemlighet att det är svårt att bli av med bristningar. Det finns dock sätt som kollagen kan hjälpa till att minimera deras utseende.

Genom att se till att du får i dig tillräckligt med kollagen för att stödja din naturliga produktion, så kan du minska sannolikheten för att bristningar uppstår i första hand. En hälsosam, balanserad kost som är rik på antioxidanter och som som innehåller ett kollagentillskott kan hjälpa till att förebygga hudbristningar.

 

Ger brist på zink bristningar i huden?

Du kan vara mer benägen att få bristningar om du har brist på näringsämnen som vitamin c, vitamin D, zink och protein. Att äta mat eller kosttillskott som innehåller dessa näringsämnen, kan minska risken för att få bristningar i huden.

 

Varför är vitamin C viktigt för att motverka att huden brister?

C-vitamin är viktigt för att hjälpa din hud att bilda kollagen. Kollagen håller din hud stark och elastisk, samt minskar uppkomsten av rynkor. Att ha en stark och elastisk hud är viktigt för att förebygga bristningar i huden.

 

Kan B-vitaminer som folsyra och vitamin B12 motverka bristningar i huden?

B-vitaminer som folsyra (vitamin B9) och vitamin B12 är två hudvitaminer som är viktiga för motverka hudbristningar.

Folsyra bidrar till hudens återfuktning och minskar bristningar i din hud genom att upprätthålla adekvat kollagenproduktion i kroppen. 

Vitamin B12 är avgörande för din hudhälsa eftersom det spelar en roll i cellreproduktionen och därför förnyelsen av din hud, en hud utan bristningar. Vitamin B12 hjälper till att öka kollagenproduktionen och förbättrar cellomsättningen.

 

Kan en brist på vitamin D påverka hudbristningar?

Låga nivåer av vitamin D kan öka förekomsten av hudbristningar enligt vissa studier. Resultaten från studierna tyder på att ett bibehållande av hälsosamma nivåer av vitamin D kan minska risken för hudbristningar.

 

Är vitamin D viktigt för hudens elasticitet?

Vitamin D hjälper till att stärka elastin och bibehålla hudens övergripande hälsa. Att ha en tillräcklig nivå av vitamin D hjälper till att öka elasticiteten i din hud, stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens lyster. Bindväven är uppbyggt av kollagen och elastin. Kollagen gör bindväven stark och hållbar medan elastin gör den elastisk. Kollagen är det vanligaste proteinet hos människan och finns framförallt i hud, ben, senor, brosk och blodkärlsväggar.

 

Varför är kisel viktigt för att motverka bristningar i huden?

Kisel är ett viktigt spårämne och är därför grundläggande för vår hälsa och välbefinnande. Kisel är en viktig beståndsdel i elastin och kollagen – vilka hjälper till att bibehålla elasticiteten i hyn och bidrar till en elastisk hud. Kollagen upprätthåller elasticiteten i din hud och på så sätt minskar risken för bristningar när kroppen utsätts för snabba tillväxt- eller viktförändringar. Kollagen spelar en avgörande roll för att bindväven ska vara i gott skick, och uppnår en regenerativ verkan som hjälper till att hålla huden ungdomlig och motståndskraftig.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen