SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KISEL (SILICA) FÖR HUD

KISEL SKYDDAR DIN HUD MOT FÖR TIDIGT ÅLDRANDE OCH BIDRAR TILL ETT TJOCKARE & GLANSIGARE HÅR

Mineralen är även en viktig komponent i kollagen och elastin, två proteiner i kroppen. Kollagen håller ihop kroppens vävnader och elastin bidrar till en spänstigare hud!

Kisel finns även i proteinet keratin, vilket är det protein som är hårstråets huvudsakliga byggsten. Kisel förs via blodet till hårsäckarna där håret bildas, och ökar där näringstillförseln och bidrar till att håret får mer glans och volym. 

Kisel balanserar könshormonerna. Män och kvinnor har både testosteron och östrogen i sina kroppar, men i varierande proportioner. När balansen av dessa hormoner inte fungerar och en person har för mycket av ett av hormonerna eller för lite av det andra, så är håret en av de saker som påverkas först, vilket kan leda till håravfall.

Kisel är även viktigt för transporten av näringsämnen till hårsäckarna. Mineralet har en unik förmåga att binda sig med många andra näringsämnen i kroppen och transportera ämnena i blodomloppet, och vidare till hårbotten, men även till andra delar av kroppen.

Kisel - SKÖNHETENS MINERAL -är en vanlig ingrediens i skönhetsprodukter och kosttillskott för hud, hår och naglar. Mineralen bidrar till:

 • Fast och elastisk hud 

 • Tjockt och glansigt hår

 • Starka naglar

 • Rörliga leder

 • Hälsosam och frisk bindväv

 • Hälsosam benuppbyggnad

KOSTTILLSKOTT MED KISEL OCH KOLLAGEN FÖR EN UNGDOMLIG HUD

KISEL - SKÖNHETENS MINERAL FÖR HUDEN

Vänta inte tills du ser tecken i ditt ansikte och hår på att du blivit äldre! Vänta inte tills håret tunnats ut, delar sig och blir grått och sprött, och tappar all lyster! Vänta inte tills din hud blir rynkig, torr och oelastisk. Vänta inte tills dina naglar blir tunna, lätt bryts och går av. Det går att motverka att detta uppstår – det hemliga vapnet är – ekologiskt kisel från bambu!

Kisel, även känd som kiseldioxid, är det näst vanligaste elementet på jorden och det tredje rikaste spårelementet i människokroppen. Kisel bidrar till starkare ben, ökad ledflexibilitet, friskare hår, förbättrad hudelasticitet och starkare naglar. Kisel förbättrar också de övergripande hälsofördelarna för vitamin D, glukosamin och kalcium, vilket gör det till ett mångsidigt komplement till din kost.

Kiseldioxid är en naturligt förekommande mineral som finns i vatten-, växt- och djurkällor. Växtkällor ger mycket högre nivåer av kiseldioxid än djurkällor, och bambu har den rikaste mängden kiseldioxid av någon växt. I själva verket innehåller bambu tio gånger så mycket kiseldioxid än de mer kända växterna åkerfräken och brännässlan. I hundratals år har indisk ayurvedisk medicin och kinesiska växtmedicinska samfund föreskrivit bambuextrakt som ett effektivt botemedel för att behandla psoriasis, främja benläkning, lugnande av brännskador på huden och läkande av sår.

 

Kisel är ”skönhetens mineral” och främjar en hud med lyster och ökad elasticitet, ger friska och starka naglar och snabbare hårväxt med mer glans!

 

En studie genomförd av ”Universidade de São Paulo”, Brasilien, antyder att kisel är nödvändigt för optimal kollagensyntes och aktivering av hydroxyleringsenzymer, vilket förbättrar hudens styrka och elasticitet. Beträffande hårfördelar, rapporterades det att högre kiselinnehåll i hårfibrerna resulterar i ett lägre håravfall och ökad lyster i håret. Naglarna påverkas också av närvaron av kisel eftersom detta är det dominerande mineralet i deras sammansättning.

Studien förklarar att den första tillgängliga kiseldioxiden var från åkerfräken, som innehåller en lägre andel kiseldioxid 5-8%, medan kisel från bambuväxten ger hela 70 % kiseldioxid. Kisel har en återställande effekt på många av kroppens vävnader. Ett viktigt inflytande på absorptionen av mineraler som är nödvändiga för vår kropps allmänna hälsa. Kiseldioxid ökar naturligt kroppens egen närvaro av järn, kalcium, magnesium, kalium och bor, vilket är nödvändigt för en optimal utveckling av skelettet.

 

FÖRDELAR MED EKOLOGISKT KISEL FRÅN BAMBUVÄXTEN

 • Stödjer kollagenproduktion som bidrar till en hälsosam och ungdomlig hud
 • Förbättrar hudens elasticitet
 • Ökar bindväven
 • Lindrar eksem och psoriasis
 • Hjälper till att förhindra håravfall
 • Gynnar hårväxt
 • Förbättrar hårets skick & glans
 • Skyddar och stärker naglarna
 • Stärker skelettet
 • Hjälper till att optimera generell flexibilitet i lederna

 

Din kropp kämpar dagligen med irriterande ämnen och stress från den fysiska världen och miljön som du lever i, vilket ofta resulterar i utarmade näringsnivåer som måste fyllas på. Försvara dig själv och håll din kropp vid god hälsa och ökad skönhet genom att äta ekologiskt kisel från bambu!

 

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER KOSTTILLSKOTT

När du letar efter ett kosttillskott så se till att det inte innehåller några onödiga eller ohälsosamma tillsatser (E-nr), fyllnadsmedel eller andra ämnen som inte ger dig några skönhets- eller hälsofördelar. Det finns några tillsatser (E-nr) som kan ha fördelar i produkten och som samtidigt inte har några kända hälsorisker! Ett exempel är steviolglykosider (E 960) som har visat sig ha en hel del hälsofördelar samtidigt som det bidrar till viss sötma i produkten. Steviolglykosider utvinns ur en växt och är ett sötningsmedel. Steviolglykosider höjer inte heller blodsockret och passar bra för de som har diabetes.

 

Och kom ihåg att när det gäller kosttillskott så får du det du betalar för! Kompromissa aldrig på din hälsa eller skönhet! Vår produkt COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX ™ innehåller inga tillsatser eller andra onödiga ämnen! Produkten innehåller ENDAST fiskkollagen, vitamin C, hyaluronsyra och ekologiskt kisel från bambu!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen