SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

KOLLAGEN FÖR HUDEN

Kollagen är ett viktigt fibröst protein som finns i hela kroppen. Kollagen är det rikligaste förekommande proteinet i huden och utgör 75-80% av huden. Kollagen, tillsammans med elastin är ansvarigt för att hålla rynkor och fina linjer borta, samt ge struktur till huden och organen i kroppen. Kollagen binder ihop och stöder vävnader, inklusive hud, ben, muskler, senor, brosk, ligament och andra organ. Med tiden minskar både miljön och åldrandet din kropps förmåga att producera kollagen, och även elastin.

Elastin gör det möjligt för din hud att återuppta formen efter stretchning eller kontraktion. Lägre nivåer av detta protein får din hud att bli mer rynkig och hängande. Samma gäller för kollagen, lägre nivåer ger huden mindre elasticitet och i genomsnitt förlorar vi ungefär 1-2% av kollagenet varje år efter 25 års ålder! Ju mer kollagen vi förlorar, ju fler fina linjer och rynkor dyker upp, varför det är viktigt att vi arbetar för att bibehålla kollagen- och elastin nivåerna när vi åldras. Vi kan göra detta genom att vårda kroppen både inifrån och utifrån, genom en hälsosam livsstil.

LÄS MER OM KOLLAGEN HÄR

ARTIKLAR

Det finns många hygien- och skönhetsprodukter som marknadsförs med att de innehåller kollagen, men de verkliga fördelarna kommer när du tillför kollagen inifrån och ut. Kollagen tillverkas från animalier som nötkreatur, gris, kyckling och fisk. Fiskkollagen är den bästa källan till kollagen; om det är förbättringar i huden som du är ute efter! Kollagen från fisk innehåller typ 1 kollagen, vilken är den vanligaste kollagentypen i huden! Kollagen är svårt att få i sig via traditionell kosthållning, då kollagen förekommer i delar av djuret som vi oftast inte äter. Kollagenpulver är ett bra sätt att få de aminosyror du behöver för att bygga upp och underhålla ditt eget kollagen, och forskning visar att det fungerar. En studie visade att efter bara åtta veckors komplettering av kollagen, så ökade hudens kollagen och elastin nivåer signifikant hos deltagarna i studien (1) .

Läs våra artiklar om kollagen och hur kollagen kan bidra till en frisk och hälsosam hud:

KOLLAGEN FÖR AKNE & ANDRA HUDPROBLEM 

Om du är intresserad av att förbättra och upprätthålla hudens hälsa har du förmodligen hört talas om kollagenets fördelar för huden – många använder sig av kollagen för akneärr, rynkor, torr & hängande hud och till och med vid eksem. Kollagen är även bra om du ska genomgå en stor operation, där läkaren måste göra ett eller flera snitt i huden. Är det en skönhetsoperation eller annan operation som du ska genomgå, så är du säkert extra noga med att de ärr som uppkommer läker optimalt. Kollagenet hjälper till att göra så att ärret efter operationen läker både bra och snyggt! Så ett tips om du ska genomgå en operation där ärr kommer att uppstå: börja att inta COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ redan långt innan din operation.

Kollagen motverkar även ledvärk, förbättrar mag- och tarmhälsan, hjälper till med återhämtning efter en skada, och mycket, mycket mer. Men i den här artikeln ska vi fokusera på huden och hur kollagen kan förbättra både hudens utseende och hudens hälsa!

 

MOT VILKA SPECIFIKA HUDTILLSTÅND KAN KOLLAGEN ANVÄNDAS FÖR, OCH EXAKT HUR HJÄLPER DET?

Kollagen är ett naturligt förekommande protein som i sin tur består av olika aminosyror. Kollagen är det mest rikliga proteinet i vår kropp, och det påverkar vår hud på de djupaste nivåerna. 

Kollagen är faktiskt det som ger vår hud dess struktur och stabilitet – utan kollagen skulle vår hud bokstavligen falla isär. Detta gör det till en nyckelspelare för att upprätthålla en ungdomlig och elastisk hud - för att inte tala om vilket glow det ger!

Bara för att vara tydlig, vi pratar specifikt om att inta ett hydrolyserat kollagentillskott i pulverform, och inte kollagenkrämer. Att komplettera med ett hydrolyserat kollagentillskott ökar nivåerna av kollagen i kroppen. Krämer applicerade på huden kan bara stanna kvar där och inte komma in i kroppen.

Hydrolyserat kollagen innehåller en mindre molekylär struktur. När du äter kollagen blir det tillgängligt som peptider i ditt blodomlopp – där det sedan transporteras till huden och vävnaderna som behöver det mest. Krämer gör ett bra jobb med att fukta, men de kan inte återställa kollagennivåerna inuti kroppen.

Så låt oss ta en titt på exakt hur man använder kollagen vid olika hudproblem.

 

HUDPROBLEM SOM KOLLAGEN KAN HJÄLPA TILL MED

 

KOLLAGEN FÖR RYNKOR

Kollagen har varit en populär ingrediens i skönhetsindustrin i flera år. Mest på grund av dess beprövade förmåga att motverka fina linjer och rynkor. Men om du fortfarande inte är klar över varför kollagen är så fantastiskt för åldrande hud, låt oss lära dig mer.

I grund och botten handlar det om elasticitet. Forskning har visat att kollagen mätbart förbättrar hudens elasticitet (1). Vad betyder det här? Elasticitet avser hudens förmåga att sträcka sig och "studsa tillbaka". Kollagen är också en viktig spelare för hudens fasthet och fyllighet. 

En annan viktig ingrediens som gör underverk för att bekämpa rynkor är hyaluronsyraHyaluronsyra förbättrar kroppens förmåga att bibehålla fukt och förbättrar också förmågan att producera kollagen.

COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ innehåller både kollagen och hyaluronsyra, tillsammans med vitamin C och ekologiskt kisel från bambu, komplett för att ge dig en daglig dos av dessa dream team ingredienser för din hud, men även för ditt hår, dina naglar, din mage, dina leder, för att nämna några av produktens fördelar för dig!

 

KOLLAGEN FÖR AKNE

Kollagen är en viktig komponent vid sårläkning. Som en viktig byggsten i huden sveper kollagen in som en av våra favoriter vid sårläkning (2).

Hur fungerar det? Akne skapar ett område i huden som i princip har en minikris. I varje igensatt por, eller finne, förekommer det en överväxt av bakterier. Dessa bakterier är de som orsakar svullnad, rodnad, irritation och inflammation. Och sen börjar de flesta av oss att röra vid området.

Dessa inflammerade områden behöver tid, och även kollagen, för att läka.

Såhär hjälper kollagen till vid akne! Till att börja med, så kan helt enkelt ett kosttillskott med hydrolyserat kollagen bidra till att skapa optimala nivåer av kollagen i kroppen. Detta hjälper till att bromsa den naturliga nedgången av kollagen som börjar redan vid 25-års ålder, och håller kollagen lättillgängligt när din kropp behöver det som mest.

Och när vår hud skadas av t.ex. ett akneutbrott, så kommer kollagenet väl till hands för att hjälpa till att läka såret. Kollagen spelar en nyckelroll vid ärrbildning eftersom det används av immunsystemet för att stänga såret och bilda "ny" hud i området.

Och vad gäller för inflammation? En av de viktigaste aminosyrorna som finns i hydrolyserat kollagentillskott, glycin, fungerar också antiinflammatoriskt (3).

 

KOLLAGEN FÖR EKSEM

För närvarande finns inte några direkta bevis som tyder på att kollagen kan förhindra eksem, om vi jämför med kollagenets effekt vid akne, men vi kan däremot understryka den roll kollagen spelar vid sårläkning av huden.

Eksem är ungefär detsamma som alla andra hudsår – allt börjar med ett inflammatoriskt stadie och fortsätter sedan in i läknings stadiet. Kollagen är en stor aktör i läkningsprocessen (för att inte tala om att en av aminosyrorna, glycin, också är antiinflammatoriskt) (4). Så nästa gång du har att göra med ett irriterande eksem, överväg att inta ett kollagentillskott för att hjälpa till med läkningen.

 

KOLLAGEN FÖR TORR HUD

Kämpar du med torr hud? Kollagen kan också förbättra hydreringen av vår hud. Studier har visat att ett 8 veckors intag av kollagen avsevärt ökar hudens hydrering (5).

 

KOLLAGEN FÖR CELLULITER

Även om du inte kan bekämpa genetik (som till stor del är ansvarig för om någon är benägen för celluliter eller inte), kan du räkna med kollagen för att bekämpa utseendet av celluliterna i din hud. Det är nämligen så att ett av resultaten av minskande kollagennivåer är en förtunning av huden.

Det är denna förtunning av huden som gör att utseendet på celluliterna och bristningarna blir mer dramatiska och synliga. Genom att hålla kollagennivåerna höga (vilket kan översättas till ökad fasthet och elasticitet av huden) kommer celluliterna i huden att minimeras. Studier har visat att de som intar ett kollagentillskott regelbundet, hade mindre synliga celluliter (6).

 

VETENSKAPEN ÄR TYDLIG: KOLLAGEN ÄR ETT KRAFTFULLT VERKTYG FÖR OPTIMAL HUDHÄLSA

Om en hälsosam hud är viktigt för dig, så är ett kollagentillskott ett måste (börja tidigt och var konsekvent/inta ditt kollagen varje dag) för att förbättra och bibehålla hudens elasticitet, bekämpa rynkor och hjälpa till vid läkningen av t.ex. eksem och akne.

CELLOPTIMUMS kollagen COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett rent marint kollagen som innehåller andra viktiga aktiva ingredienser (vitamin Chyaluronsyra och ekologiskt kisel från bambu), utformade för att hjälpa din kropp - inklusive din hud - att läka inifrån och ut. Varje daglig dos ger dig hela 10 gram rent kollagen!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen