SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Kollagen för huden kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med kollagen för en hälsosam hud

Kollagen är det rikligaste förekommande proteinet i huden och utgör ungefär 70-80% av huden. Kollagen, tillsammans med elastin är ansvarigt för att hålla rynkor och fina linjer borta, samt ge struktur till huden och organen i kroppen. Kollagen binder ihop och supportar vävnader, inklusive hud, ben, muskler, senor, brosk, ligament och andra organ. Med tiden minskar både miljön och åldrandet din kropps förmåga att producera kollagen, och även elastin.

COLLAGEN SKIN & HAIR COMPLEX™ är vårt mest kompletta kollagenkomplex för huden och innehåller en unik sammansättning av 10 000 mg marina kollagenpeptider per daglig dos tillsammans med andra ingredienser för att motverka djupa rynkor och synliga linjer i huden.

Kosttillskott med kollagen för en frisk och slät hud

Vilket är de bästa kollagenet för en frisk hud?

COLLAGEN SKIN & HAIR COMPLEX™ är vårt mest kompletta kollagenkomplex för hud och hår. Kollagenkomplexet innehåller en unik sammansättning av 10 000 mg marina kollagenpeptider per daglig dos tillsammans med andra ingredienser för att motverka djupa rynkor och synliga linjer i huden.

Varför får man rynkor och slapp hud?

Elastin gör det möjligt för din hud att återuppta formen efter stretchning eller kontraktion. Lägre nivåer av detta protein får din hud att bli mer rynkig och hängande. Samma gäller för kollagen, lägre nivåer ger huden mindre elasticitet och i genomsnitt förlorar vi ungefär 1-2% av kollagenet varje år efter 25 års ålder! Ju mer kollagen vi förlorar, ju fler fina linjer och rynkor dyker upp, varför det är viktigt att vi arbetar för att bibehålla kollagen- och elastin nivåerna när vi åldras. Vi kan göra detta genom att vårda kroppen både inifrån och utifrån, genom en hälsosam livsstil.

Vilket kollagen är bäst för huden?

Välj ett kollagen som även innehåller vitamin C och andra viktiga näringsämnen för huden, som exempelvis hyaluronsyra och kisel. Vårt populära kosttillskott COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ för kvinnor och män, bidrar till både en vital hud, men även till tjockare hår och starkare naglar.

Är kollagen från kosttillskott bra för huden?

Det finns många hygien- och skönhetsprodukter som marknadsförs med att de innehåller kollagen, men de verkliga fördelarna för huden kommer när du tillför kollagen inifrån och ut från kosttillskott. Kollagen tillverkas från animalier som nötkreatur, gris, kyckling och fisk. Fiskkollagen är den bästa källan till kollagen; om det är förbättringar i huden som du är ute efter! Kollagen från fisk innehåller typ 1 kollagen, vilken är den vanligaste kollagentypen i huden!

Kollagen är svårt att få i sig via traditionell kosthållning, då kollagen förekommer i delar av djuret som vi oftast inte äter. Kollagenpulver är ett bra sätt att få de aminosyror du behöver för att bygga upp och underhålla ditt eget kollagen, och forskning visar att det fungerar. En studie visade att efter bara åtta veckors komplettering av kollagen, så ökade hudens kollagen och elastin nivåer signifikant hos deltagarna i studien.

Är kollagen bra för hudens hälsa? 

Om du är intresserad av att förbättra och upprätthålla hudens hälsa har du förmodligen hört talas om kollagenets fördelar för huden – många använder sig av kollagen för akneärr, rynkor, torr & hängande hud och till och med vid eksem. Kollagen kan förbättra både hudens utseende och hudens hälsa!

Är kollagen bra att äta som kosttillskott för att minimera ärr i huden?

Kollagen minimerar ärrvävnaden efter en operation eller skada och gör så att ärret läker på ett optimalt sätt.

Kollagen är även bra om du ska genomgå en stor operation, där läkaren måste göra ett eller flera snitt i huden. Är det en skönhetsoperation eller annan operation som du ska genomgå, så är du säkert extra noga med att de ärr som uppkommer läker optimalt. Kollagenet hjälper till att göra så att ärret efter operationen läker både bra och snyggt! Så ett tips om du ska genomgå en operation där ärr kommer att uppstå: börja att inta COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ redan långt innan din operation för optimal läkning.

Vilka fördelar har ett kosttillskott med kollagen?

Kollagen motverkar ledvärk, förbättrar mag- och tarmhälsan, hjälper till med återhämtning efter en skada, förbättrar hudens kvalitet, boostar håret, motverkar celluliter, håller tänder och tandkött friskt, håller naglarna friska, håller blodkärlen friska - och motverkar indirekt åderbråck och ådernät, och mycket, mycket mer.

Varför är kollagen viktigt för huden?

Kollagen ger vår hud dess struktur och stabilitet – utan kollagen skulle vår hud bokstavligen falla isär. Detta gör det till en nyckelspelare för att upprätthålla en ungdomlig och elastisk hud - för att inte tala om vilket glow det ger!

Kollagen är ett naturligt förekommande protein som i sin tur består av olika aminosyror. Kollagen är det mest rikliga proteinet i vår kropp, och det påverkar vår hud på de djupaste nivåerna. 

Funkar kollagen i krämer lika bra som ett kosttillskott med kollagen för huden?

Kollagen i krämer funkar inte alls lika bra för huden som ett kosttillskott med kollagen.

Bara för att vara tydlig, vi pratar specifikt om att inta ett hydrolyserat kollagentillskott i pulverform. Att komplettera med ett hydrolyserat kollagentillskott ökar nivåerna av kollagen i kroppen. Krämer applicerade på huden kan bara stanna kvar där och inte komma in i kroppen.

Hydrolyserat kollagen innehåller en mindre molekylär struktur. När du äter kollagen blir det tillgängligt som peptider i ditt blodomlopp – där det sedan transporteras till huden och vävnaderna som behöver det mest. Krämer gör ett bra jobb med att fukta, men de kan inte återställa kollagennivåerna inuti kroppen.

Vilka hudproblem kan kollagen hjälpa till med?

Kollagen kan motverka rynkor, fina linjer, slapp hud, akne och inflammation i huden, eksem, psoriasis, rosacea, torr hud och celluliter. 

Kan kollagen motverka rynkor och fina linjer?

Kollagen kan motverka rynkor och fina linjer och öka hudens fastighet och fyllighet.

Kollagen har varit en populär ingrediens i skönhetsindustrin i flera år. Mest på grund av dess beprövade förmåga att motverka fina linjer och rynkor. Men om du fortfarande inte är klar över varför kollagen är så fantastiskt för åldrande hud, låt oss lära dig mer.

I grund och botten handlar det om elasticitet. Forskning har visat att kollagen mätbart förbättrar hudens elasticitet. Vad betyder det här? Elasticitet avser hudens förmåga att sträcka sig och "studsa tillbaka". Kollagen är också en viktig spelare för hudens fasthet och fyllighet. 

En annan viktig ingrediens som gör underverk för att bekämpa rynkor är hyaluronsyra. Hyaluronsyra förbättrar kroppens förmåga att bibehålla fukt och förbättrar också förmågan att producera kollagen.

Kan kollagen motverka akne?

När vår hud skadas av t.ex. ett akneutbrott, så kommer kollagenet väl till hands för att hjälpa till att läka såret. Kollagen spelar en nyckelroll vid ärrbildning eftersom det används av immunsystemet för att stänga såret och bilda "ny" hud i området.

Kollagen är en viktig komponent vid sårläkning. Som en viktig byggsten i huden sveper kollagen in som en av våra favoriter vid sårläkning.

Hur fungerar det? Akne skapar ett område i huden som i princip har en minikris. I varje igensatt por, eller finne, förekommer det en överväxt av bakterier. Dessa bakterier är de som orsakar svullnad, rodnad, irritation och inflammation. Och sen börjar de flesta av oss att röra vid området.

Dessa inflammerade områden behöver tid, och även kollagen, för att läka.

Såhär hjälper kollagen till vid akne! Till att börja med, så kan helt enkelt ett kosttillskott med hydrolyserat kollagen bidra till att skapa optimala nivåer av kollagen i kroppen. Detta hjälper till att bromsa den naturliga nedgången av kollagen som börjar redan vid 25-års ålder, och håller kollagen lättillgängligt när din kropp behöver det som mest.

Och när vår hud skadas av t.ex. ett akneutbrott, så kommer kollagenet väl till hands för att hjälpa till att läka såret. Kollagen spelar en nyckelroll vid ärrbildning eftersom det används av immunsystemet för att stänga såret och bilda "ny" hud i området.

Och vad gäller för inflammation? En av de viktigaste aminosyrorna som finns i hydrolyserat kollagentillskott, glycin, fungerar också antiinflammatoriskt.

Att kombinera ett kollagentillskott för huden med ett zinktillskott är en perfekt kombinatin av kosttillskott för att bekämpa akne och inflammation i huden.

Kan kollagen motverka eksem?

Kollagen kan ev. hjälpa mot eksem på samma sätt som det hjälper vid akne i huden.

För närvarande finns inte några direkta bevis som tyder på att kollagen kan förhindra eksem, om vi jämför med kollagenets effekt vid akne, men vi kan däremot understryka den roll kollagen spelar vid sårläkning av huden.

Eksem är ungefär detsamma som alla andra hudsår – allt börjar med ett inflammatoriskt stadie och fortsätter sedan in i läknings stadiet. Kollagen är en stor aktör i läkningsprocessen (för att inte tala om att en av aminosyrorna, glycin, också är antiinflammatoriskt). Så nästa gång du har att göra med ett irriterande eksem, överväg att inta ett kollagentillskott för att hjälpa till med läkningen.

Kan kollagen motverka torr hud?

Kollagen kan hjälpa till att återfukta hden och på så sätt motverka att huden blir torr.

Kämpar du med torr hud? Kollagen kan också förbättra hydreringen av vår hud. Studier har visat att ett 8 veckors intag av kollagen avsevärt ökar hudens hydrering.

Kan kollagen motverka celluliter i huden?

Kollagen kan absolut hjälpa till med att ta bort synliga celluliter i huden.

Även om du inte kan bekämpa genetik (som till stor del är ansvarig för om någon är benägen för celluliter eller inte), kan du räkna med kollagen för att bekämpa utseendet av celluliterna i din hud. Det är nämligen så att ett av resultaten av minskande kollagennivåer är en förtunning av huden.

Det är denna förtunning av huden som gör att utseendet på celluliterna och bristningarna blir mer dramatiska och synliga. Genom att hålla kollagennivåerna höga (vilket kan översättas till ökad fasthet och elasticitet av huden) kommer celluliterna i huden att minimeras. Studier har visat att de som intar ett kollagentillskott regelbundet, hade mindre synliga celluliter.

Är ett kollagentillskott viktigt för frisk och hälsosam hud?

Om en hälsosam hud är viktigt för dig, så är ett kollagentillskott ett måste (börja tidigt och var konsekvent/inta ditt kollagen varje dag) för att förbättra och bibehålla hudens elasticitet, bekämpa rynkor och hjälpa till vid läkningen av t.ex. eksem och akne.

CELLOPTIMUMS kollagen COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett rent marint kollagenkomplex för huden och håret, utvecklat för att hjälpa din kropp - inklusive din hud och ditt hår. Varje daglig dos ger dig hela 10 000 milligram rent kollagen!

Kan kollagen påskynda sårläkning och återhämtning vid hudskada?

En studie fann att aminosyran prolin, som också finns i kollagen, hjälper till med sårläkning. I studien testade forskarna detta på råttor med samma sårstorlek. Den första gruppen gavs prolin oralt, i den andra gruppen hade prolin applicerats direkt på såren, och den tredje gruppen fick inget prolin. Såren botades efter 15 dagar, 10 dagar respektive 20 dagar.

En annan studie drog vidare slutsatsen att kollagen spelar en viktig roll genom hela processen för sårläkning. Dessa fynd är anledningen till att det idag finns kollagenförband för medicinskt bruk.

Håller kollagen huden ung?

Kollagen kan bidra till att minska de fysiska tecknen på åldrande, som exempelvis en rynkig hud. Även om åldrandet är en naturlig process och inte helt kan undvikas, visar vissa människor tecken på det i en tidigare ålder än andra. 

Kollagen är mest känt som ett protein som minskar tecken på åldrande, samt ett protein som har förskönande effekter. En omfattande studie gjordes på dessa påståenden. I en studie bad man 300 personer från olika länder att testa effekterna på ålderstecken i huden efter att ha intagit ett kollagentillskott. Studien visade positiva resultat för huden, med högre kollagentäthet och förbättrad fasthet i huden. De försökspersoner som hade rynkor och de som hade åldrande tecken på foto visade betydande förbättringar. Försökspersonerna visade också på förbättringar i hudens hydratisering, samt att djupet i rynkan/linjen från näshörnet till munnen minskades. Du kanske inte kan undkomma åldrande, men med kollagen kan du åtminstone försena det.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen