SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Lös hud och slapp hud kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med kollagen för lös hud efter graviditet och viktnedgång

Vad orsakar lös hud efter en viktnedgång? Huden är det största organet i din kropp. Det innersta lagret av din hud består av proteiner, inklusive kollagen och elastin. Kollagen, som utgör 80 % av din huds struktur, ger fasthet och styrka. Elastin ger elasticitet och hjälper din hud att hålla sig stram.

Under viktökning expanderar huden för att ge plats för ökad tillväxt. Graviditet och kraftig viktuppgång är ett exempel på denna expansion. Hudexpansion under graviditeten sker under några månader. Den expanderade huden dras vanligtvis tillbaka inom några månader efter förlossningen, vid normal viktuppgång. När huden däremot har sträckts ut avsevärt mycket eller förblir så under lång tid, skadas kollagen- och elastinfibrerna. Som ett resultat förlorar de en del av sin förmåga att dra sig tillbaka, vilket resultar i lös hud och slapp hud.

Kosttillskott med kollagen, hyaluronsyra, kisel och vitamin C motverkar slapp och lös hud. Även keratin, biotin (vitamin B7), D-vitamin, folsyra och mineralen zink är bra kosttillskott för att motverka lös och slapp hud vid viktnedgång och viktminskning efter graviditet.

Kosttillskott med kollagen för slapp hud och lös hud efter graviditet och viktminskning

HÄLSOTILLSKOTT MED KOLLAGEN FÖR LÖS HUD EFTER VIKTNEDGÅNG OCH SLAPP HUD EFTER GRAVIDITET

Vilket kosttillskott är bäst för att moverka slapp hud och löst hängande hud efter viktminskning och graviditet?

De bästa kosttillskottet för att återfå en fast hud efter en graviditet eller kraftig viktnedgång är ett kollagentillskott som även innehåller andra boostande näringsämen för att motverka att huden förblir slapp och hängig. Dessa näringsämnen är kisel, keratin, hyaluronsyra, vitamin C, vitamin B7 (biotin), D-vitamin, folsyra och mineralen zink. Alla dessa näringsämnen för slapp och hängig hud finns i vårt hudpaket.

 

Varför blir huden lös och slapp?

Lös eller slapp hud uppstår när inre eller yttre faktorer påverkar nyckelmolekylerna som hjälper till att hålla huden elastisk, fast och återfuktad.

De flesta människor börjar uppleva att huden blir slapp, eller att den blir mer hängig mellan 35 och 40 års ålder. Hudens slapphet som uppstår med åldern beror främst på förlust av kollagen, elastin och hyaluronsyra - en molekyl som hjälper huden att behålla fukt. 

Viktminskning, särskilt snabb viktminskning, och graviditet kan också "luckra upp huden" genom att sträcka ut huden eller förändra hudens struktur.

 

Kan lös hud dra ihop sig efter en graviditet eller en viktnedgång?

Graviditet kan medföra många förändringar i din hud. De flesta av dem försvinner efter förlossningen, men ibland finns det lös hud kvar. Huden är gjord av kollagen och elastin, så den expanderar med viktökning. När den väl sträckts ut kan huden ha problem med att återgå till sin ursprungliga form.

Lös hud kan vara känslomässigt frustrerande för kvinnor som vill att deras kroppar ska gå tillbaka till hur de var före graviditeten. Men det är viktigt att komma ihåg att detta kan ta tid. Du kan hjälpa din hud att återfå sin spänst med ett kollagentillskott som främjar frisk, spänstig, och återfuktad hud inifrån och ut.

 

Är ett naturligt kollagentillskott bra att äta efter en förlossning för att motverka slapp hud och lös hud?

Att använda naturligt kollagen för återhämtning efter förlossningen är ett enkelt och effektivt sätt att öka ditt kollagen i huden och stödja din hud så att den återfår sin styrka och elasticitet.

 

Är kollagen säkert för ammande mödrar?

För närvarande finns det inga officiella studier om amning och kollagenintag; men det tros vara säkert – och fördelaktigt – för dem som ammar. Viktigt är att välja ett rent NATURLIGT kollagen. Naturligt kollagen kommer bara från animalier, och förekommer inte i växtriket. Veganskt kollagen tillverkas i laboratorium via genmodifiering (GMO), och det finns därför inget NATURLIGT veganskt kollagen.

Många kvinnor undrar över kollagen och amning. Det finns inga kända biverkningar av att inta kollagen vid amning. Det är ett bra kosttillskott för att hjälpa den lösa huden, speciellt på magen, att återhämta sig efter en graviditet

Dessutom kräver amning ytterligare 25 g protein dagligen för att stödja mjölkproduktion och amning. Att lägga till kollagen som är ett protein i en smoothie kan öka ditt proteinintag så att du når dina näringsbehov samtidigt som den lösa huden efter graviditeten blir fastare.

 

Kan ett kosttillskott med biotin motverka slapp och lös hud?

Biotin hjälper din kropp att metabolisera de aminosyror som behövs för att bygga keratin. Celler i kroppen som kallas keratinocyter producerar keratin som är ett skyddande lager för huden, vilket gör den smidig och fast och motverkar en lös och slapp hud, precis som elastin eller kollagen.

 

Kan ett kosttillskott med zink hjälpa vid hängig och slapp hud?

En av zinks många funktioner i kroppen är att underlätta produktionen av proteiner som kollagenfibrer och elastin. Dessa proteiner håller huden fast, smidig och återfuktad. Genom att bosta kollagenproduktionen och elastinproduktionen i kroppen, förhindrar zink därför huden från att att bli slapp och lös. 

 

Varför är vitamin C viktig för att motverka oelastisk och slapp hud?

Kollagen är en viktig del av vår huds struktur.. C-vitamin hjälper kroppen att syntetisera kollagen i kroppen. Denna kraftfulla hudantioxidant hjälper även till med att skydda mot solens inverkan på huden som kan ge slapp och lös hud, och har även en anti-aging effekt på huden.

 

Är ett kosttillskott med keratin bra för att motverka en lös hud?

Ett keratintillskott stärker din hud och ökar din kropps keratinproduktion och hjälper till att motverka slapp hud och en lös hud.

 

Kan hyaluronsyra motverka slappt hängande hud och lös hud?

Hyaluronsyra (HA) är en fuktmagnet som kan bära upp till 1 000 gånger sin vikt i vatten. Denna otroliga ingrediens är avgörande för att motverka slapp hud och öka hudens elasticitet.

Denna skönhetsmolekyl fungerar genom att fylla ut luckorna mellan kollagen- och elastinfibrerna i din hud. Hyaluronsyra håller ditt kollagen flexibelt så att din hud inte blir slapp och lös.

COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett marint kollagentillskot som ger dig 200 mg hyaluronsyra per daglig dos tillsammans med kollagen, vitamin C och kisel. Till skillnad från hyaluronsyra i serum och krämer så har vår hyaluronsyra låg molekylvikt som ger mer än bara återfuktning av huden som motverkar slapphet i huden. Detta tillskott tränger djupt in i dermis, förhindrar hudens åldrande och superhydratiserar din hud inifrån.

 

Hur kan kisel strama upp en lös hud?

Kisel kan hjälpa dig att få mer ungdomlig och fast hud genom att hjälpa kroppen att producera kollagen. Kollagentillskott håller din hud fast och elastisk och minskar uppkomsten av en slapp hud. Förutom att hjälpa den lösa huden som kan uppstå efter en graviditet eller vid viktnedgång, så kan kisel även motverka den slappa och oelastiska huden som uppkommit av för mycket solande.

 

Är det bra att äta kollagen om man ska gå ner i vikt för att motverka lös hud på kroppen?

Att inta ett kollagentillskott i pulverform är optimalt om man ska gå ner i vikt, dels för att kollagenprotien är mättande i sig, samt att kollagenet motverkar en slapp och lös hud som kan uppstå om man går ner mycket i vikt.

 

Varför är biotin bra för att motverka löst hängande hud?

Biotin hjälper din kropp att metabolisera de aminosyror som behövs för att bygga keratin. Celler i kroppen som kallas keratinocyter producerar keratin som är ett skyddande lager för huden, vilket gör den smidig och fast, precis som elastin eller kollagen. Ett kollagentillskott för huden tillsammans med biotin kan motverka en slapp och hängig hud.

 

Är zink bra för slapp hud?

En av zinks många funktioner i kroppen är att underlätta produktionen av proteiner som kollagenfibrer och elastin. Dessa proteiner håller huden fast, smidig och återfuktad. Genom att öka sin produktion förhindrar zink huden från att utveckla fina linjer, rynkor, slapphet, torrhet och andra tecken på åldrande. Kollagen tillsammans med zink är därför bra om din hud har börjat att åldras och blivit mer lös och slapp.

 

Varför kan D-vitamin brist orsaka en oelastisk och slapp hud på kroppen?

Om kroppen inte har tillräckliga mängder D-vitamin så kommer inte dina epidermala celler att differentiera sig optimalt. Som ett resultat kan det yttre lagret av din hud bli tunnare och slappare, och din hud kan börja hänga. Att inta ett kosttillskott med kollagen och vitamin D kan supporta dina hudceller och motverka slapp och lös hud. Denna kombination av kosttillskott passar dig som har en brist på vitamin D (vilket är relativt vanligt).

 

Är folsyra ett bra B-vitamin för att få en fastare hud som inte är lös och slapp?

Eftersom folsyra hjälper till vid utvecklingen av friska hudceller, så kan detta B-vitamin hjälpa till att motverka för tidigt åldrande, särskilt rynkor och fina linjer. Det har också visat sig öka produktionen av kollagen som bidrar till en fastare hud. Ett kollagentillskott för huden tillsammans med folsyra (vitamin B9) kan hjälpa dig att bibehålla en fast hud som inte blir slapp och lös i förtid.

 

Vilka faktorer bidrar till lös hud efter viktminskning och graviditet?

  • Tidslängd. I allmänhet, ju längre någon har varit överviktig eller fet, desto lösare blir huden efter viktminskning på grund av elastin- och kollagenförlust.
  • Viktnedgångens mängd i kilogram. Viktminskning på cirka 50 kg eller mer resulterar vanligtvis i en större mängd lös hud än vid en mer måttlig viktminskning.
  • Ålder. Äldre hud har mindre kollagen än yngre hud och tenderar att vara lösare efter viktminskning.
  • Genetik. Gener kan påverka hur din hud reagerar på viktökning och viktminskning.
  • Solexponering. Kronisk solexponering har visat sig minska hudens kollagen- och elastinproduktion, vilket kan bidra till lösare hud.
  • Rökning. Rökning leder till en minskning av kollagenproduktionen och skador på befintligt kollagen, vilket resulterar i lös och slapp hud.

 

Hur motverkar man att huden blir lös när man går ner i vikt?

Ett kollagentillskott kan hjälpa till att motverka lös hud relaterad till större viktminskning, och kan ha en skyddande effekt på hudens kollagen. Studier har visat att kosttillskott med kollagenpulver ökar hudens elasticitet, samt förbättrar hudens textur och återfuktning. Att även inta kollagenpeptider i pulverform tillsammans med vitamin C, biotin och zink gav ännu bättre resultat på den lösa huden.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen