SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

PSORIASIS & EKSEM KOSTTILLSKOTT

De bästa naturliga kosttillskotten utan tillsatser med kollagen och vitaminer för psoriasis och eksem

Kollagenets förmåga att minska inflammation kan bidra till att minska svårighetsgraden av psoriasis och andra typer av eksem i huden. Även b-vitaminer som vitamin B12 (kobalamin), vitamin B9 (folat), vitamin B7 (biotin) samt D-vitamin och vitamin C kan hjälpa vid eksem eller psoriasis i huden.

Även kisel är antiinflammatoriskt. Detta betyder att kisel kan hjälpa till att lindra symptomen vid psoriasis och eksem.

Kosttillskott med kollagen och vitaminer som motverkar psoriasis och eksem

Kan kollagen hjälpa till att behandla psoriasis och eksem?

Psoriasis orsakar fläckar som kliar och missfärgad hud som fjällar. Psoriasisbehandling inkluderar vanligtvis krämer och geler som kan hjälpa till med att:

 • rikta in sig på överproduktion av hudceller
 • minimera utseendet av flagnande hud
 • minska inflammation och missfärgning av huden

Men dessa metoder fungerar inte så bra för alla, så många provar andra alternativa lösningar, som kosttillskott med kollagen och andra kosttillskott som biotin, B12, C-vitamin och D-vitamin.

Kollagenets förmåga att minska inflammation kan bidra till att minska svårighetsgraden av psoriasis och andra typer av eksem.

 

Varför är kisel bra mot psoriasis och eksem?

Kisel hjälper till att metabolisera andra mineraler och balansera hormoner. Dessutom, eftersom både kisel och kollagen är antiinflammatoriska, så kan de lugna hudtillstånd som eksem och psoriasis.

 

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein som ger styrka och fasthet till många delar i kroppen, som ben, hud, muskler och bindväv.

Faktum är att kollagen är det vanligaste proteinet i människokroppen, och även i hela djurriket.

Din kropp tillverkar sitt eget kollagen, känt som endogent kollagen. Kollagen som kommer utifrån kroppen, i form av kosttillskott, kallas exogent kollagen.

Kollagen tjänar många viktiga funktioner, inklusive att:

 • hålla huden elastisk
 • bidra till bentätheten
 • stärka hår och naglar
 • stödjande lederna
 • förstärka ledband och senor
 • medverka vid sårläkning
 • supporta en läckande tarm

Dessutom hjälper kollagen din kropp att producera och multiplicera celler. Det har också antiinflammatoriska egenskaper.

 

Hur kan kollagen lindra psoriasis-symtom?

Kollagen kan ha vissa fördelar för psoriasisbehandling.

 • Det kan bidra till att minska inflammation i huden.
 • De hudplack som bildas med psoriasis tros bero på inflammation, vilket kan få långsiktiga hälsokonsekvenser.

Cirka 30 % av alla personer med psoriasis fortsätter att utveckla psoriasisartrit, vilket innebär ledinflammation.

Här är några nya forskningsresultat gällande kollagen som behandling vid inflammation:

 • De antiinflammatoriska egenskaperna hos aminosyrorna i kollagen kan bidra till att minska inflammation vid artrit.
 • Kollagen spelar en viktig roll vid sårläkning, inklusive att minska inflammation och stödja tillväxten av ny hud.
 • Flera studier som kopplar psoriasis till andra inflammatoriska tillstånd, inklusive IBD (*inflammatorisk tarmsjukdom) och diabetes, vilket minskar inflammation i hela kroppen kan effektivt hjälpa till att behandla psoriasis. * Inflammatorisk tarmsjukdom innefattar:
 1. Ulcerös kolit
 2. Crohns sjukdom
 3. Oklassificerad kolit
 • Det kan förbättra hudens elasticitet.
 • Kollagen har en välkänd roll för att supporta hudens hälsa. I synnerhet främjar aminosyrorna i kollagen tillväxten av en stark och frisk hud.
 • Kollagen kan också hjälpa till att minska uppkomsten av rynkor genom att öka tätheten av kollagen i huden - kollagentät hud är mindre benägen att få djupa rynkor och synliga linjer.

Faktum är att många människor tar kollagentillskott för att bibehålla hudens elasticitet och hålla huden slät och ungdomlig.

Ett kosttillskott med kollagen kan hjälpa dig att upprätthålla hälsan hos din hud medan du använder de behandlingar som rekommenderas av din hudläkare, vid psoriasis eller andra typer av eksem.

Det bästa tillskottet är kollagenpeptider tillsammans med vitamin C och även biotin (vitamin B7), vitamin B12 (kobalamin) och vitamin D är bra för att behandla psoriasis och andra typer av eksem med kosttillskott.

Medan kollageninjektioner kan bidra till att minska visuella tecken på hudens åldrande, supportar ingen forskning användningen av kollageninjektioner för att behandla psoriasis eller eksem.

Kollagentillskott är det bästa alternativet för att få in mer kollagen i ditt system. En bra mängd kollagen är cirka 10 gram kollagen per portion.

 

Finns det några risker med att äta kollagen?

Generellt sett anser experter att kollagen är ganska säkert för de flesta att ta. Viss forskning tyder på att kollagen har biverkningen som minskad aptit. Vilket kan vara en positiv bieffekt för vissa människor.

Och eftersom allt naturligt förekommande kollagen är djurbaserat är det inte lämpligt för vegetarisk eller vegansk kost. Vissa människor som följer växtbaserade dieter tar dock veganskt kollagen (tillverkat av GMO – genmodifierade organismer) eller kosttillskott som innehåller samma aminosyror som kollagen, men från växt källor.

 

Är vitamin D bra för att lindra psoriasis?

D-vitamintillskott kan vara jämförbara med receptbelagda psoriasisbehandlingar som kortikosteroider. D-vitamin skapas av kroppen när den utsätts för solljus och är avgörande för vår allmänna hälsa. D-vitaminbrister har kopplats till psoriasis, även om det inte visat sig vara direkt relaterat. En av de största fördelarna med D-vitamin är dess immunstärkande krafter. Personer med psoriasis kan dra nytta av att hålla sitt immunsystem så friskt som möjligt för att förbättra sitt autoimmuna svar. Om du vill öka ditt D-vitaminintag så inta ett kosttillskott med vitamin D, var i solen och ät mat rik på D-vitamin som ost, äggulor och fet fisk.

 

Är biotin bra mot psoriasis?

Biotin (vitamin B7) har visat sig bidra till att förbättra symtomen vid psoriasis och eksem. Biotinbrist är sällsynt och har inte direkt kopplats till läkande psoriasis. Med detta sagt kan biotintillskott hjälpa till att bygga en hälsosam grund för hudens hälsa. Du kanske upptäcker att biotintillskott, som supportar en hälsosam celltillväxt, lindrar symtomen vid hudbesvär som psoriasis och eksem. 

 

Kan en brist på vitamin B12 kopplas till psoriasis?

B12-brister i kroppen kan kopplas till psoriasis. Kobalamin (vitamin B12) har visat sig bidra till att förbättra symtomen vid psoriasis och eksem. Vitamin B12 finns i de flesta animaliska produkter, men vegetarianer kan hitta växtbaserade livsmedel berikade med vitamin B12, alternativt inta ett kosttillskott med vitamin B12.

 

Varför är vitamin C bra vid psoriasis?

Vitamin C - oxidativ stress uppstår när kroppen har en obalans mellan fria radikaler och antioxidanter. Det har visat sig att oxidativ stress ökar i kroppen medan du bekämpar psoriasis och eksem. Ökade förekomster av C-vitamin i kroppen har visat sig hjälpa till att kontrollera oxidation i kroppen.

Alla våra kollagentillskott innehåller extra vitamin C.

Psoriasis kan vara ett hudtillstånd, men dess orsaker går vanligtvis mycket djupare, med sina rötter i inflammation och ditt immunsvar. Med andra ord, kollagentillskott ensamt kommer sannolikt inte att bota psoriasis, men det är däremot ett superbra komplement.

Kollagen och kisel tillsammans med vissa vitaminer och mineraler gynnar däremot din hud och hjälper till att lugna inflammation tillsammans med näringsrik och antiinflammatorisk kost.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen