SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Rynkor och linjer kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser som motverkar rynkor och linjer

Som en del av din dagliga skönhetsrutin så kan kollagen tillsammans med andra viktig näringsämnen för huden motverka för tidigt åldrande, som djupa rynkor och linjer. Det bästa är att börja med hudtillskott som kollagenpeptider innan du ser tecken på åldrande som rynkor och linjer i din hy.

Hyaluronsyra, kisel, keratin och kollagen för huden bidrar till fast och elastisk hud med mindre rynkor och synliga linjer samt en hälsosam och frisk bindväv i huden. Kollagentillskott förbättrar hudens fuktighet, elasticitet och återfuktning. Dessutom minskar kisel och kollagen rynkor, fina linjer och sträv hud. Keratin är anti-aging för huden, det förbättrar smidigheten i huden och ökar hudens fasthet, vilket ger en starkare hud som motverkar att hudens åldras i förtid. Hyaluronsyra återfuktar huden inifrån och hud!

Ett kollagentillskott tillsammans med viktiga hudvitaminer och hudmineraler kan motverka att huden åldras i förtid och minimera rynkdjup och linjer i huden.

Kosttillskott som motverkar rynkor och linjer

Vilka näringsämnen skyddar huden mot för tidigt åldrande och rynkor?

Kisel, keratin, hyaluronsyra och kollagen skyddar din hud mot för tidigt åldrande och verkar anti-aging för din hud. Dessa ämnen motverkar även synliga rynkor och fina linjer i huden på ansiktet och hela kroppen, tillsammans med viktiga hudvitaminer och hudmineraler. 

 

Kan kollagen motverka rynkor och fina linjer?

När du åldras producerar din kropp mindre kollagen, vilket leder till torr hud och bildning av rynkor. Men flera studier har visat att kollagenpeptider eller kosttillskott som innehåller kollagen kan hjälpa till att bromsa åldrandet av din hud genom att minska rynkor och fina linjer i huden.

 

Vilka vitaminer motverkar rynkor?

Vitaminer som biotinfolat, vitamin B12, vitamin C och vitamin D motverkar en slapp och rynkig hud.

 

Vilka mineraler motverkar en rynkig hud?

Mineraler som zink och järn motverk rynkor och slapp hud.

 

Kan hyaluronsyra motverka slapp och rynkig hud?

I kroppen spelar hyaluronsyran en viktig roll vid upprätthållandet av en hälsosam bindväv, reglerar hudens elasticitet, är involverad i cellmigration, sårläkning och inflammation. Dess andra funktioner innefattar smörjning av leder, blodkärlsbildning och fibroblast migration – en bindvävscell som producerar prokollagen som utanför cellen blir till kollagen.

Naturligt åldrande är en stor faktor till att mindre mängd hyaluronsyra bildas samt minskas i kroppen, men även UV-strålar och rökning bidrar till en minskning av kroppens hyaluronsyra. Det är bland annat därför som solskadad hud blir rynkig och slapp.

Den största fördelen med hyaluronsyra är att den har en mycket hög kapacitet att binda vatten, oavsett om det är på huden, i ögonen eller i kroppens vävnader. Samtidigt som hyaluronsyra har en stor kapacitet att binda en stor volym vatten, upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten , så har den även en hög viskositet, i och med detta så bidrar hyaluronsyra till flytande rörelse och tryckabsorption. Hyaluronsyra finns i många olika vävnader, och speciellt i huden, där den ger fukt och struktur. Huden står för ungefär hälften av all hyaluronsyra som finns i kroppen.

Andra kroppsdelar där hyaluronsyra är koncentrerad: senor och i leder, ögonmembranen, navelsträngen, synovialvätska, skelettvävnader, hjärtventiler, lungor, aorta och prostata.

 

Hur lång tid tar det för kollagen att minska synliga rynkor?

Det tar cirka 12 veckor innan man kan se att ett kosttillskott med kollagen gör sin verkan på huden i form av mindre synliga rynkor och fina linjer.
En studie fann att deltagarna upplevde en jämnare hudstruktur (hydrering, rynkor och hudens elasticitet) vid sex och 12 veckor, med mer signifikanta resultat efter 12 veckor.

 

Vilket kollagen är bäst för rynkor?

Kollagenpeptider som innehåller typ I och typ III kollagen. Dessa är de två huvudtyperna av kollagen i huden. Därför är de de bästa typerna av kollagen för att eliminera rynkor och slapp hud, samt fina linjer.

 

Hjälper keratin mot rynkor?

Keratin förbättrar hudens utseende. Keratintillskott förbättrar hudens fuktighet, minskar rynkdjupet och förbättrar hudens elasticitet.

 

Kan vitamin B12 motverka rynkor?

Vitamin B12 spelar en avgörande roll för hudens hälsa genom att tillhandahålla viktiga näringsämnen för kollagenproduktionen och genom att hjälpa till att upprätthålla hudens naturliga fuktbalans. Vitamin B12 hjälper också till att främja sund celltillväxt, vilket kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande i huden.

 

Är kisel viktigt för en ungdomlig hud med färre fina linjer?

Kisel är en viktig komponent i kollagen och elastin, två proteiner i kroppen. Kollagen håller ihop kroppens vävnader och elastin bidrar till en spänstigare hud! Kisel stimulerar fibroblaster som frisätter kollagen typ 1, den kollagentyp som som minimerar fina linjer och rynkor, så att huden förblir ungdomlig. Det har en enorm inverkan på hudens regenerering - kisel är starkt kopplat till friskare ungdomligare hud.

 

Motverkar kisel synliga rynkor?

Vänta inte tills du ser tecken i ditt ansikte och hår på att du blivit äldre! Vänta inte tills håret tunnats ut, delar sig och blir grått och sprött, och tappar all lyster! Vänta inte tills din hud blir rynkig, torr och oelastisk. Vänta inte tills dina naglar blir tunna, lätt bryts och går av. Det går att motverka att detta uppstår – det hemliga vapnet är – ekologiskt kisel från bambu!

Kisel, även känd som kiseldioxid, är det näst vanligaste elementet på jorden och det tredje rikaste spårelementet i människokroppen. Kisel bidrar till starkare ben, ökad ledflexibilitet, friskare hår, förbättrad hudelasticitet och starkare naglar. Kisel förbättrar också de övergripande hälsofördelarna för vitamin D, glukosamin och kalcium, vilket gör det till ett mångsidigt komplement till din kost.

Kiseldioxid är en naturligt förekommande mineral som finns i vatten-, växt- och djurkällor. Växtkällor ger mycket högre nivåer av kiseldioxid än djurkällor, och bambu har den rikaste mängden kiseldioxid av någon växt. I själva verket innehåller bambu tio gånger så mycket kiseldioxid än de mer kända växterna åkerfräken och brännässlan. I hundratals år har indisk ayurvedisk medicin och kinesiska växtmedicinska samfund föreskrivit bambuextrakt som ett effektivt botemedel för att behandla psoriasis, främja benläkning, lugnande av brännskador på huden och läkande av sår.

Kisel är ”skönhetens mineral” och främjar en hud med lyster och ökad elasticitet, ger friska och starka naglar och snabbare hårväxt med mer glans!

En studie genomförd av ”Universidade de São Paulo”, Brasilien, antyder att kisel är nödvändigt för optimal kollagensyntes och aktivering av hydroxyleringsenzymer, vilket förbättrar hudens styrka och elasticitet. Beträffande hårfördelar, rapporterades det att högre kiselinnehåll i hårfibrerna resulterar i ett lägre håravfall och ökad lyster i håret. Naglarna påverkas också av närvaron av kisel eftersom detta är det dominerande mineralet i deras sammansättning.

Studien förklarar att den första tillgängliga kiseldioxiden var från åkerfräken, som innehåller en lägre andel kiseldioxid 5-8%, medan kisel från bambuväxten ger hela 70 % kiseldioxid. Kisel har en återställande effekt på många av kroppens vävnader. Ett viktigt inflytande på absorptionen av mineraler som är nödvändiga för vår kropps allmänna hälsa. Kiseldioxid ökar naturligt kroppens egen närvaro av järn, kalcium, magnesium, kalium och bor, vilket är nödvändigt för en optimal utveckling av skelettet.

 

FÖRDELAR MED EKOLOGISKT KISEL FRÅN BAMBUVÄXTEN

  • Stödjer kollagenproduktion som bidrar till en hälsosam och ungdomlig hud
  • Förbättrar hudens elasticitet
  • Ökar bindväven
  • Lindrar eksem och psoriasis
  • Hjälper till att förhindra håravfall
  • Gynnar hårväxt
  • Förbättrar hårets skick & glans
  • Skyddar och stärker naglarna
  • Stärker skelettet
  • Hjälper till att optimera generell flexibilitet i lederna

 

Din kropp kämpar dagligen med irriterande ämnen och stress från den fysiska världen och miljön som du lever i, vilket ofta resulterar i utarmade näringsnivåer som måste fyllas på. Försvara dig själv och håll din kropp vid god hälsa och ökad skönhet genom att äta ekologiskt kisel från bambu!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen