SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Klimakteriet och huden kosttillskott

När vi går in i det hormonella åldrandet minskar produktionen av östrogen. Detta påverkar i sin tur produktionen av kollagen, som enkelt förklarat fungerar som luften i en ballong. Hudens fyllning minskar, och studier visar att 30% av hudens kollagen försvinner de fem första åren i klimakteriet. Resultatet är en hud som enklare ”säckar ihop” på grund av för lite luft, vilket visar sig i linjer och rynkor. Dessutom brukar ansiktskonturerna bli mjukare och huden kan upplevas slapp. Därför kan det vara bra att kompletter med ett kollagentillskott speciellt anpassat för huden (och även för håret). 

Ett annat problemen med en hud i klimakteriet brukar vara torrheten. Att huden blir torr beror på att hudens egen produktionen av hyaluronsyra minskar och därför får huden svårt att bibehålla fukten i huden. Huden behöver fukt och näring. Har man torr hud sedan innan behöver man ännu mer fett och fukt till huden, men för vissa räcker det med att addera bara fukt. Hyaluronsyra är stjärningrediensen när det gäller att öka fukthalten i huden - inifrån och ut med kosttillskott som innehåller hyaluronsyra.

Stora porer kan orsakas av att elasticiteten blir sämre i huden. När den försämras drar huden ut sig vilket gör att porer upplevs större. Niacin har positiva effekter på det yttersta lagret av huden. Detta hudlager består av din huds naturliga oljor, ceramider och proteiner och hjälper till att hålla huden återfuktad. Niacin hjälper också till med att förbättra hudbarriärfunktionen, minska hudhyperpigmentering, minskar fina linjer och rynkor, minskar rodnad och fläckar och förbättrar hudens elasticitet - vilket minskar stora porer.

Vanliga hudproblem i klimakteriet:

  • Slapp och oelastisk hud med rynkor
  • Känslig hud
  • Hud med större porer
  • Torr hud utan lyster

Kosttillskott och kollagen för lös hud och synliga rynkor i klimakteriet

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen