SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Slät hud & jämn hudton med lyster

Naturliga kosttillskott utan tillsatser för en slätare hud och jämnare hudton med lyster

Kosttillskott med kollagen, hyaluronsyra, keratin samt vissa vitaminer och mineraler som vitamin B12, folsyra, zink, vitamin C, biotin, vitamin D och järn kan hjälpa din hud att få mer lyster och även få din hud att bli slätare och jämna ut hudtonen. 

Kollagen hjälper till att hålla din hud slät, och bidrar till en jämn hudton som som ser hälsosam och frisk ut. Keratin ökar hudens återfuktning, förbättrar hudens textur och hudton samt minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, och bidrar därmed till en mer slät hud. Kisel är viktigt för kollagenproduktionen, vilket är det protein som gör din hud fyllig och fast. Vitamin C förbättrar hudtonen och strukturen i huden. Hyaluronsyra håller huden återfuktad och slätare.

Kosttillskott med kollagen för en slät hud och jämn hudton med lyster

Ett keratintillskott eller kollagentillskott är avsett att stärka ditt din hud och hålla den frisk och slät. Det finns många typer av hudtillskott på marknaden idag, och keratin + kollagen är absolut ett kosttillskott värt att implementera i sin dagliga hudvårdsrutin, tillsammans med specifika vitaminer och mineraler som motverkar en ojämn hudton och som bidrar till en hud med lyster.

Vilket kollagentillskott är bäst för en slät hud och en jämnare hudton med mer lyster?

COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett kollagentillskott med kisel, vitamin C och hyaluronsyra som främjar en slät hud med lyster och ger huden glow, och en jämnare hudton.

 

Viket kosttillskott med kollagen och keratin är bäst för en slätare hud?

Hudvårdspaketet lilla innehåller både kollagen, hyaluronsyra, vitamin C, kisel och keratin, och är ett av de bästa hudvårdspaketen för en frisk och slät hud.

 

Kan kollagen göra hudtonen mer jämn?

Aminosyrorna som finns i kollagen hjälper till att hålla din hud slät, och bidra till en jämn hudton som som ser hälsosam och frisk ut. För att förbättra en ojämn hy så kan ett kollagentillskott hjälpa. Kollagenets aminosyror kan också hjälpa till att minimera uppkomsten av mörka fläckar och ärr från akne eller andra hudproblem.

 

Är ett kosttillskott med keratin bra för en slät hud?

Keratinocyter är levande celler som finns i din hud, som ger ett skyddande skikt för att ge huden flexibilitet och styrka, för att förhindra vattenförluster från huden och för att hindra att främmande ämnen kommer in i kroppen. Proteinsträngen som gör detta skikt är stark och formad som en trippel-helix och kallas keratin. Keratin är den primära ingrediensen som finns i hår, naglar, hud och i tandemaljen.

Keratin finns också i dina inre organ och körtlar. Keratin är ett skyddande protein som är mindre känsligt än andra typer av celler som din kropp producerar.

 

Kan kollagen göra huden slätare?

Hydrolyserat kollagen i kosttillskott kan återfukta huden, och öka kollagenet i kroppen. Tillsammans med vitamin C kan kollagen de hjälpa till att jämna ut huden och bidra till en hud med lyster och mer glow.

 

Kan kollagen ge huden mer lyster?

Kollagen förbättrar hudens elasticitet. En av de mest välkända fördelarna med kollagen är dess förmåga att ge huden en frisk lyster. Kollagen gör detta genom att bidra med elasticitet till huden, vilket hjälper den att se fyllig och ungdomlig ut.

 

Kan hyaluronsyra bibehålla en slätare hud?

Hyaluronsyra hjälper din hud att behålla vatten så att den förblir återfuktad och slät.

 

Gör hyaluronsyra huden mer elastisk och jämn?

Användning av kosttillskott med hyaluronsyra kan förbättra hudens allmänna hälsa. Det är också bra för att hjälpa till att förbättra hudens totala flexibilitet och elasticitet, vilket innebär att din hud blir mer jämn och mjuk.

 

Varför är keratin, kollagen och elastin bra för att få en slätare hud?

Kollagen, keratin och elastin är bland de viktigaste proteinera i huden. Kollagen är ett viktigt fibröst protein som finns i hela kroppen. Kollagen är det rikligaste förekommande proteinet i huden och utgör 75-80 % av huden. Kollagen, tillsammans med elastin är ansvarigt för att hålla rynkor och fina linjer borta, samt ge struktur till huden och hålla den slät. 

Elastin gör det möjligt för din hud att återuppta formen efter stretchning eller kontraktion. Lägre nivåer av detta protein får din hud att bli mer rynkig och hängande. Samma gäller för kollagen, lägre nivåer ger huden mindre elasticitet och i genomsnitt förlorar vi ungefär 1-2 % av kollagenet varje år efter 25 års ålder! Ju mer kollagen vi förlorar, ju fler fina linjer och rynkor dyker upp, varför det är viktigt att vi arbetar för att bibehålla kollagen- och elastin nivåerna när vi åldras. 

Keratin är huvudproteinet i ytskiktet av huden och finns i både hår och naglar. Keratin ger huden fasthet och ingår även i hudens skyddande barriär.

 

Kan ett keratintillskott göra huden mer slät?

Att ta ett keratintillskott kan hjälpa till att stödja produktionen av nya hudceller och ge en boost av proteinet till huden. Detta kan hjälpa till att öka hudens återfuktning, förbättra textur och ton samt minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, och därmed bidra till en mer slät hud.

 

Kan kisel göra huden slätare?

Kisel hjälper huden på otaliga sätt. Det hjälper röda blodkroppar att bära och transportera 20 procent mer syre i kroppen, vilket hjälper huden att hålla sig hydrerad. Kiseltillskott bidrar även med massa lyster till din hud eftersom kiseldioxid ökar transporten av syre och näringsämnen till huden.

 

Hur hör kisel och kollagen ihop för en friskare och slätare hud?

Kisel är en viktig del i kollagenproduktionsprocessen, vilket är det protein som håller din hud fast och fyllig, och motverkar även slapp hud. Kisel har även antiinflammatoriska egenskaper. Vi föds med höga nivåer av kisel, men dessa nivåer minskas när vi åldras. Det är därför viktigt att inta kisel om du vill bevara en ungdomligt slät hud med glow.

 

Kan kisel strama upp huden och återfukta huden?

Fördelarna med kiseldioxid i kosttillskott kan sammanfattas i två ord: uppstramande och återfuktande. Kisel är nödvändigt för kollagenproduktionen för att förbättra hudens elasticitet och jämnhet. Kisel stimulerar den fibroblaster som frisätter kollagen typ 1 – typen som minimerar fina linjer och som bidrar till en ungdomlig och slät hud. Kisel har en enorm inverkan på hudens regenerering, och kiseldioxid är starkt kopplat till frisk och ungdomlig hud.

En väl hydrerad hud är viktigt när det gäller att producera kollagen och elasticitet. Kisel främjar glykosaminoglykaner (GAG) som håller 1000 gånger sin vikt i vatten. Hyaluronsyra är en så kallad glukosaminoglykan (GAG), men till skillnad från andra GAG så innehåller den inget svavel. Kiseldioxid binder till GAG-molekylerna somleder till en "hydreringsstation". Fuktnivåer är också viktiga för kollagenproduktionen, så de går verkligen hand i hand.'

Kisel är även antiinflammatoriskt. Detta betyder att det kan hjälpa till att lindra symptomen vid akne, psoriasis och eksem. 

 

Kan C-vitamin bidra till en slät hud med lyster?

C-vitamintillskott för hud är ett bra alternativ för att boosta sin hudvårdsrutin. Det bekämpar fria radikaler som orsakar skador på huden vilket resulterar i en slät hud med lyster. C-vitamin tillsammans med kollagen kan hjälpa dig att få en drömhud, en slät och strålande hud.

 

Kan vitamin C bidra till en jämnare hudton?

Denna otroliga antioxidant och antiinflammatoriska näringsämne är känt för att förbättra hudtonen och strukturen i huden, återfukta huden och minska tecken på åldrad hud. Att lägga till ett kosttillskott med C-vitamin i din hudvårdsrutin kan inte bara ge din hy en jämnare hudton, utan också skydda mot hudskador orsakade av solexponering och skadliga fria radikaler.

 

Kan biotin bidra till en återfuktad och slätare hud?

Biotin kan hjälpa din huds hälsa genom att motverka att huden blir torr. Tillsammans med andra näringsämnen kan biotin förbättra hudens utseende och bidra till en slät hud. Vitaminet kan hjälpa till med att producera fettsyror som ger näring åt huden och hjälper oljekörtlarna i din hud att fungera korrekt. Ett kollagentillskott med biotin är en bra kombination för en jämn hudton med lyster.

 

Kan biotin bidra till en hud med mer glow?

Biotin bidrar till hudens glow. Detta vitamin hjälper till att underhålla slemhinnorna i huden. Vid en biotinbrist är ett av tecknen röda, fjällande utslag. Biotin spelar också en avgörande roll i processen att metabolisera fett, vilket är viktigt för att bibehålla en frisk hud hud med lyster.

 

Kan zink göra huden slätare?

Zink "assisterar vid kollagensyntesen" - eftersom zink fungerar som en enzymkofaktor, hjälper det till med kollagensyntes och DNA-reparation, vilket kan hjälpa till att hålla huden yngre och friskare och bidra till en slätare hud med mer lyster.

 

Hur bidrar zink till en hy med mer lyster?

Zink är en antiodant som hjälper till med att bekämpa de fria radikalerna som finns i vår kropp och som påverkar hudens åldrande. Antioxidanter hjälper till att göra huden ungdomlig, slät och ger huden en vacker lyster. Ett kosttillskott med detta viktiga mineral kan också hjälpa till att förebygga akne, en matt hudton och torrhet i huden. Ett tillskott med kollagenpeptider och zink är bra för en jämnare och slätare hud om du även lider av akne.

 

Är D-vitamin bra för att ge huden lyster?

Vitamin D är fördelaktigt för att ge din hud en vacker lyster och åtgärda matthet i huden. Dessutom har en brist på vitamin D visat sig orsaka finnar och akne, så ett kosttillskott kan hjälpa till med att förhindra dessa tillstånd.

 

Gör D-vitamin din hud slätare?

D-vitamin hjälper till att förhindra uppbyggnad av döda hudceller, vilket annars skulle leda till torrhet och irritation. Tack vare D-vitamin får du en mjukare och lenare hud. D-vitamin föryngrar även huden, en D-vitaminbrist påverkar huden genom att göra rynkor och fina linjer mer framträdande, och gör därmed huden mindre slät. En kombinatin av kollagen och vitamin D för en slätare hud är en bra kombination om du börjar märka synliga linjer och rynkor i ansiktet.

 

Förbättrar vitamin D hudtonen?

Gör D-vitamin huden ljusare? Kolesterolet i din hud omvandlas till D-vitamin när det absorberar solljus, och bidrar ytterligare till att göra din hud och dina celler friska och glada. På så sätt hjälper D-vitamin till att bestämma din hudton och i sin tur göra den strålande och ljusare när den exponeras på rätt sätt.

 

Varför är järn så viktigt för en jämn och slät hy?

Järn tillsammans med vitamin C är avgörande för att bygga kollagen, ett protein som ansvarar för slät hy och en ungdomlig lyster. Kollagen är viktig för en slät och jämn hud.

 

Kan järn göra så att huden får mer lyster och färg?

Om du har brist på järn så kan din kropp inte göra tillräckligt med ett protein som hjälper röda blodkroppar att transportera runt syre till delar av kroppen. Och röda blodkroppar ger inte bara din kropp energi, de ger även din hud en frisk färg och en hy med mer lyster. Om du har järnbrist så kan ett kosttillskott med kollagenpeptider och järn vara en bra kombination för att få mer lyser i din hy.

 

Kan vitamin B12 bidra till en jämn hudton?

Vitamin B12 (kobalamin) uppmuntrar hudceller att fortplanta sig, jämnar ut hudtonen och motverkar matta och mörka fläckar i huden. Det hjälper också till att minska inflammation, akne och kan även behandla hudåkommor som eksem.

 

Kan vitamin B12 ge bidra till en slät hud och jämnare hudton med lyster?

Vitaminer kan användas för att ge din hud en jämnare hudton och motverka mörka fläckar. Två av de bästa vitaminerna för att motverka mörka hudfläckar och jämna ut hudtonen är vitamin C, vitamin B12. Har du en hud med eksem så kan ett kollagentillskott tillsammans med vitamin B12 och folsyra vara ett bra alternativ.

 

Vilken vitaminbrist orsakar hyperpigmentering i ansiktet?

Kutana manifestationer associerade med vitamin B12-brist är hudhyperpigmentering, vitiligo, och även hårförändringar.

 

Kan folsyra (folat) bidra till en slät hud och jämn hudton?

Folsyra bidrar med ökad återfuktning genom att bibehålla hudbarriärfunktionen. Detta kan förbättra kvarhållningen av fukt och lindra torr hud. Folsyra kan minska tecknen på för tidigt åldrande som ojämn hudton och oelastisk hud genom att upprätthålla en adekvat kollagenproduktion.

 

Kan vitamin B9 (folat) påverka hudens ton och lyster i huden?

Brist på vitamin B9 (folsyra eller folat) och vitamin B12 (kobalamin) kan orsaka pigmenteringsproblem som leder till fläckig hud och gör så att hudtonen inte blir jämn. Brister på dessa två b-vitaminer kan därför få din hud att se matt och glåmig ut.

 

Hur skyddar man nivåerna av kollagen, keratin och elastin i huden?

ÄT ANTIOXIDANTER FÖR EN SLÄT HUD

För att bygga upp kroppens nivåer av kollagen, elastin och keratin, så är det viktigt att äta livsmedel som innehåller antioxidanter, vilket hjälper till att bibehålla hudens kollagen, elastin och keratinivåer – samtidigt som de bekämpa oxidativ stress.

SKYDDA DIN HUD MOT SOLENS SKADLIGA STRÅLAR

Solskyddsfaktor är inte bara för att undvika hudcancer. UVA (åldrande) och UVB (brännande) strålar försvagar hudens ”stödsystem” av kollagen, elastin och keratin – vilket påskyndar hudens åldrande. Skydda din hud och behåll din hud i bästa skick genom att använda solskyddsfaktor med UVA och UVB-skydd, varje dag för att undvika att skada din hud!

ÄT NÄRINGSRIK MAT FÖR DITT KOLLAGEN

När du äter livsmedel med dålig kvalitet, och näringsmässigt tomma kalorier, så kommer det garanterat att synas på din hud. Försök att äta mat som är rik på kollagenhöjande ingredienser, livsmedel som innehåller aminosyror (ägg, bönor och frön), livsmedel med antioxidanter som hämmar skador på ditt kollagen (granatäpple och gojibär är bra) och bra fetter (som valnötter och avokado).

ÄT KOLLAGEN OCH VITAMIN C VARJE DAG FÖR EN SLÄTARE HUD

Tänk på dina dagliga kosttillskott som en försäkring som garanterar att du får i dig näringsämnena du behöver för att se bra ut och vara hälsosam. Se till att få i dig ett kosttillskott som innehåller kollagen tillsammans med vitamin C varje dag, för att säkerställa dina kroppsliga kollagendepåer.

Det är viktigt att ta hand om sig själv, inifrån och ut, för att säkerställa att kroppen fungerar optimalt!

SÖMN – BYGG UPP DIN BINDVÄV NÄR DU SOVER FÖR EN SLÄTARE HY

Sömn gör det möjligt för kroppen att bearbeta alla fria radikaler, att bygga nya celler och reparera bindväven. Eftersom sömn är en idealisk tid för cellulär förnyelse och övergripande reparation av huden och andra organ, så är sömn väldigt viktig för en vacker och hälsosam hud.

SLUTA STRESSA FÖR ATT MOTVERKA EN FÖRÅLDRAD HUD

Stressen i vardagen har tyvärr blivit en normal del i vårt samhälle. Stress tar ut en skyhög avgift på din hud och din kropp. Ta ett djupt andetag och kom ihåg att den viktigaste personen i världen är DU!

 

Hur är huden uppbygd?

Har du någonsin undrat vad som finns under din hud? Vad skulle hända om din hud inte kunde hålla ihop? Vår hud är faktiskt gjord av tre lager; epidermis, dermis och hypodermis. De bildar en smörgås med tre lager; epidermis och hypodermis är brödet, och dermis är mitten.

Huden är det största organet på vår kropp, bestående av flera olika delar, inklusive vatten, protein, lipider (fetter) och olika mineraler och andra ämnen. Under hela livet förändras huden. Faktum är att huden regenererar sig ungefär var 27: e dag. Det är superviktigt att ta hand om huden ordentligt för att upprätthålla hälsan och vitaliteten hos detta viktiga organ.

Epidermis (överhuden): Det yttre lagret i huden som vi ser och rör vid

Epidermis är det tunnaste lagret, men det är ansvarigt för att skydda dig från den yttre miljön. Epidermis skyddar oss mot gifter, bakterier och vätskeförlust. Epidermis består vidare av 5 lager. Epidermis är gjord av epitelceller och specialiserade celler, mer kända som keratinocyter. Dessa celler, som bildas i det innersta skiktet av överhuden, vandrar upp mot hudens yta. Under vandringen mognar cellerna och genomgår en rad förändringar.  Det är denna process, som kallas keratinisering (eller förhorning), som gör att de olika lagren särskiljer sig. Dessa celler skyddar vår kropp och hindrar patogener från att tränga in i huden. Keratinocyter, producerar proteinet keratin, huvudkomponenten i epidermis.

Epidermis är bland annat också värd för två andra viktiga typer av celler:

  • Melanocyter, som producerar ditt hudpigment, kallat melanin.
  • Langerhanska celler, som förhindrar att ämnen kommer in i huden.

Dermis (läderhuden): Det tjocka, elastiska och fasta mellanlager av huden som består av två skikt

Dermis är det lager som ger din hud fyllighet. Ålder och sol kan skada dermis och leda till rynkor. Dermis består av en komplex kombination av blodkärl, hårfolliklar och andra körtlar. Här hittar du kollagen och elastin, proteiner som ger styrka och flexibilitet och är de väsentliga komponenterna hos frisk och ungdomlig hud. Kollagen och elastin är omslutna av en gelliknande substans, som innehåller hyaluronsyra, och som har en starkt vattenbindande förmåga och bidrar till att bibehålla hudvolymen. Fibroblaster är celler du hittar i detta lager, vilket är de celler som syntetiserar kollagen och elastin. Detta skikt innehåller också smärt- och beröringsreceptorer.

Hypodermis (underhuden): Det feta lagret

Hypodermis är värd för svettkörtlar och fett- och kollagenceller, och ansvarar för att bevara kroppens värme (värmeisolerande egenskaper) och skydda dina vitala inre organ (som stötdämpning). Minskning av vävnad i detta skikt bidrar till att huden blir ”hängig”.

Hypodermis består i huvudsak av fettceller (adipocyter) som klumpats ihop i kuddliknande grupper. Särskilda kollagenfibrer som bidrar till lös och porös bindväv som binder samman fettcellerna. Samt blodkärl.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen