SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Torr hud kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med kollagen för torr hud

Att ha en frisk hydrerad hud på utsidan av våra kroppar speglar vad som finns inuti våra kroppar. Näringen som vi konsumerar, oavsett om det är genom kost eller kosttillskott, kan hjälpa kroppens största organ, nämligen huden.

Vår hud behöver många viktiga näringsämnen samt vitaminer och mineraler för att utföra sina funktioner. Att vårda din hud innebär bland annat att se till att den förblir återfuktad inifrån och ut.

Om din hud tenderar att vara torr finns det vissa kosttillskott som kan bidra till att förbättra hudens naturliga fukthet och elasticitet. Ett kollagentillskott med kollagen, kisel, hyaluronsyra och vitamin C eller keratin och vissa vitaminer och mineraler som zink, järn, folsyra, B12, biotin och vitamin D gynnar en torr hud.

Kosttillskott som motverkar torr hud

Vilket är det bästa kosttillskottet för torr hud?

Välj ett kosttillskott med hyaluronsyra och kollagen för en återfuktad och fyllig hud, gärna tillsammans med kisel och vitamin C. COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett kollagentillskott speciellt framtaget för att motverka att huden blir torr och hjälper till att hålla huden återfuktad.

 

Återfuktar kollagen huden och motverkar torrhet?

Ett kollagentillskott kan öka hudens återfuktning, elasticitet och hudens mängd av kollagen. Att inta kollagenpeptider från kosttillskott kan hjälpa till att motverka att huden torkar ut.

 

Varför är ett kosttillskott med kollagen bra för en torr hud?

När du åldras producerar din kropp mindre kollagen, vilket leder till torr hud. Kollagenpeptider eller kosttillskott som innehåller kollagen kan hjälpa till att bromsa åldrandet av din hud genom att minska torrheten i huden.

 

Kan kisel motverka en torr hy?

Kisel är idealiskt för en rad olika hudtyper, men kan ha specifika fördelar för dem som lider av torr hud. Kisel är ett naturligt antiinflammatoriskt medel, så det kan hjälpa till att lindra hudåkommor som psoriasis och eksem.

 

Kan keratin motverka torr hy?

Hudvårdsfördelarna med keratin inkluderar fuktgivande egenskaper och förbättrad elasticitet i huden. Keratin deltar i återfuktningen av huden genom kvarhållande av vatten i epidermala celler, vilket minskar förlusten av vatten i huden.

 

Är vitamin C bra för att motverka torrhet i huden?

C-vitamin hjälper till att återställa hudens fuktbalans och återfuktar huden, vilket gör huden smidig och slät. Vitamin C är också en viktig antioxidant som hjälper till att skydda huden mot skador som orsakas av UVA- och UVB-strålar.

 

Är hyaluronsyra bra för en torr hud?

Hyaluronsyra motverkar att huden blir torr, och bidrar till en vackrare och mer hydrerad hud. Så vad är hyaluronsyra exakt, och hur fungerar det? Hyaluronsyra är ett smörjande, klart ämne som produceras naturligt av kroppen. I människokroppen finns hyaluronsyra i huden, inuti lederna, i ögonen och i andra vävnader där det hjälper till att bibehålla kollagen, öka fuktigheten och ge elasticitet och flexibilitet.

 

Varför är hyaluronsyra bra för en frisk och återfuktad hud?

Hyaluronsyra kan bidra till att ge din hud lyster och ett ungdomligare utseende, samtidigt som denna skönhetsmolekyl även motverkar torr hud. Hyaluronsyra, även kallad hyaluronan, rekommenderas ofta av hudläkare och andra läkare för dess förmåga att förbättra hudens struktur och utseende.

 

Är hyaluronsyra viktigt för en återfuktad hud?

Hyaluronsyra finns i hela kroppen och förekommer i alla vävnader och vätskor som tjänar vitala funktioner i kroppen, är mer koncentrerad i vissa delar av kroppen, men har samma roll överallt. Hela 50% av kroppens hyaluronsyra finns i huden, där den bidrar till hydrering, metaboliska processer och reparation av huden. Hyaluronsyra har en dynamisk omsättningshastighet som varar mindre än en dag i huden, vilket innebär att det är viktigt att kroppen har tillgång till hyaluronsyra varje dag, för att kroppen ska kunna fungera optimalt.

 

Vilken brist orsakar mycket torr hud?

Vitamin- eller mineralbrist: Huden behöver näringsämnen för att hålla sig frisk och hydrerad. Om du inte får i dig tillräckligt av bland annat vitamin D, biotin, B12, folsrya, zink eller järn kan du utveckla en väldigt torr hud. 

 

Är folsyra bra för att återfukta huden?

Folsyra ger ökad återfuktning genom att bibehålla hudbarriärfunktionen. Detta kan förbättra kvarhållningen av fukt och lindra torr hud. Folsyra kan även minska tecken på för tidigt åldrande genom att upprätthålla adekvat kollagenproduktion i huden.

 

Kan en brist på vitamin B12 göra huden torr och fjällig?

Brist på vitamin B12 kan leda till torr och flagnande hud. Vitamin B12 främjar tillväxten av friska hudceller och hjälper till att reparera skadad hud. Vitaminet bidrar till att återfukta huden.

 

Är biotin bra mot supertorr hud?

Biotin kan hjälpa en supertorr hud och hjälpa till att stärka den. Vitaminet kan producera fettsyror som ger näring åt huden och hjälper oljekörtlarna att fungera korrekt.

 

På vilket sätt är biotin bra för torr hy?

Hudvitaminet biotin är bra för att återfukta huden och är extremt viktigt för hälsan hos hår och hud och kan vara extremt fördelaktigt om du har problem med torr hud eller hudirritation i allmänhet. Brist på biotin kan leda till hudåkommor som akne och psoriasis. Biotin läker och hydrerar din hud inifrån och ut. Det hjälper till att hålla din hud återfuktad och skyddar mot torrhet och inflammation i hyn.

 

Är D-vitamin bra för att motverka torr hud?

Vitamin D (solskensvitaminet) hjälper till att upprätthålla hudens immunförsvar och hjälper till med hudcellstillväxt och hudbarriärfunktion. Keratinocyter, de hudceller som skapar det mesta av det yttre lagret av huden, är också de celler som bildar D-vitamin.

Låga blodnivåer av vitamin D är förknippat med hudåkommor, som torr hud inklusive eksem och psoriasis. Dessutom kan ett D-vitamintillskott förbättra symtomen vid hudsjukdomar som orsakar torr, kliande hud, inklusive eksem och psoriasis.

 

Är zink bra för en torr hud?

Zink hjälper indirekt till med att hålla din hud återfuktad. Tack vare dess kraftfulla antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper hjälper zink till att förebygga akne och eksem, vilka resulterar i torr och flagnande hud.

 

Kan järnbrist orsaka torr hud?

Torr eller skadad hud och även hår kan vara tecken på järnbrist. Järnbrist sänker nivån av hemoglobin i ditt blod, vilket kan minska mängden syre tillgängligt för celler som bidrar till hårväxt. När syre saknas kan både håret och huden bli torr.

 

Kan låga järnvärden orsaka torr och kliande hud?

Personer med järnbristanemi kan uppleva kliande hud (klåda) som kan bli röd, ojämn och öm vid kliande. Utslag i samband med aplastisk anemi uppträder vanligtvis som små röda eller lila prickar under huden. Prickarna kan bilda stora fläckar men är vanligtvis inte kliande eller smärtsamma. Ett kosttillskott med järn och kollagen kan motverka en torr hy.

 

Varför är zink bra mot torr hud?

Zink kan vara fördelaktigt för torr hud, särskilt hos personer med eksem eller psoriasis. Zink har antiinflammatoriska egenskaper och är känt för att förhindra UV-skador i huden.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen