SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KERATIN TILLSKOTT - HÅR, HUD & NAGLAR

Det bästa naturliga kosttillskottet utan tillsatser med keratin för hår, hud & naglar

Keratin är ett ämne som har många viktiga funktioner i våra kroppar. Lika viktigt som keratin är för huden, håret och naglarna, är det även lika viktigt för att kroppens övriga organ ska fungera optimalt.

Keratin är ett protein som finns i epidermala vävnader, såsom hud, naglar och hår, och det är keratin som hjälper till att ge styrka, struktur och elasticitet för att skydda mot skador och trauma. Av den anledningen har keratin visat sig ha en positiv roll för både skönhet och hälsa. 

Keratinet hjälper till att bilda hår, naglar och hudens yttre lager (epidermis). Det hjälper till att stödja din hud, läka sår och hålla dina naglar starka och ditt hår friskt.


Vilka symptom får man vid brist på keratin?

Din hud, ditt hår och dina naglar består av proteiner som kollagen och keratin. När din kropp inte kan göra dessa proteiner, så kan du få skört eller tunt hår, torr och flagnande hud och djupa åsar i naglarna. 

Ett keratintillskott är avsett att stärka ditt hår, hålla din hud frisk och bidra till hälsosamma naglar. Det finns många typer av hår, hud- och nageltillskott på marknaden idag, och keratin är absolut ett kosttillskott värt att implementar i sin daglia kostrutin.

KOSTTILLSKOTT MED KERATIN FÖR HUD, HÅR OCH NAGLAR

Kosttillskott med keratin för hår, hud och naglar

KERATINTILLSKOTT ETT SKÖNHETSPROTEIN FÖR HÅR, HUD & NAGLAR

Vad är keratin?

Keratin är ett olösligt protein som finns i epidermala vävnader, såsom hud, naglar och hår, och det är keratin som hjälper till att ge styrka, struktur och elasticitet för att skydda mot skador och trauma. Av den anledningen har keratin visat sig ha en positiv roll för både skönhet och hälsa. Det är viktigt av många skäl. Keratin hjälper till att öka din utstrålning, eftersom vi alla vet hur mycket hud, hår och naglar kan påverka hur vi ser ut. I själva verket har keratin också hälsofördelar, också har bland annat visat sig vara en viktig del vid sårläkning.

 

Är ett kosttillskott med keratin bra för hår, hud och naglar?

Ett keratintillskott är avsett att stärka ditt hår, hålla din hud frisk och stärka naglarna. Det finns många typer av hår- och nageltillskott på marknaden idag, och keratin är absolut ett kosttillskott värt att implementar i sin daglia kostrutin.

 

Hur fungerar keratin?

Medan keratin finns i inre organ och har en roll i cellrörelse, är det främst associerat med hår, hud och naglar:

 • HÅR: Keratin är det som utgör ditt hårstrå. Eftersom det är grunden för håret, hittar du ofta produkter som keratinhårbehandling och keratinschampo / balsam. Varför måste vi boosta vårt keratin? När vi åldras upplever vi en minskning av produktionen av keratin. Kemiskt sett leder denna försvagning, till en försämring av stabiliteten och flexibiliteten i hårstråna. Detta gör i sin tur ditt hår känsligt för torrhet och att håret klyvs, särskilt när du använder borstar eller stylingprodukter.
 • NAGLAR: När du tappar keratin (en naturlig del av åldrandet), kan det leda till att naglarna blir spröda, missfärgade (gula, grå eller tråkiga), samt kan leda till att de klyvs eller sprivker. Dessutom kan du förlora keratin av andra skäl, till exempel förändring i cirkulationssystemet (vilket betyder att näringsämnen kanske inte kommer till naglarna, exponering för kemikalier och kosmetika och av mycket tvättning och torkning av händerna.
 • HUD: Din hud är din biologiska regnrock...och anledningen till att din hud är vattentät? Svaret är keratin. De starka och flexibla fibrerna gör din hud stark mot slitage och penetration, och det är det som också gör din hud smidig och flexibel (det beror på att det också hjälper dig att behålla vattnet du behöver för att ge din hud det friska utseendet). Som en del av den normala åldringsprocessen minskar keratinproduktionen, vilket kan resultera i torr och tråkig hud, samt orsaka klåda och irritation.

 

Är keratin bra för sårläkning och ärrläkning?

Förutom att ge håret, naglarna och huden styrka och struktur, så kan keratin också fungera som ett hjälpmedel för att läka sår. Det har visat sig kunna hjälpa till att läka sår vid ytliga snitt, kirurgiska sår, sår i benen, sår hos diabetiker, första- och andra gradens brännskador samt hudtransplantation. Det gör detta genom att hjälpa till att stimulera celltillväxt och få friska celler till det drabbade området.

En djurstudie visade att bandage med keratin påskyndade läkning och hade ett bättre resultat på ärr, och en annan studie visade att keratin hjälpte såret att få en "bättre organiserad struktur av regenererad vävnad".

Hur fungerar det? Keratinförband släpper ut peptider (som är proteinkedjor) i såret. Dessa aktiverar hudceller i sårbädden som bildar överhuden och producerar keratin; som sedan stimulerar dem att sprida sig och läka såret med regenererad vävnad genom att stimulera fibroblaster, som producerar kollagen och elastin - två komponenter som skapar hud. 

 

Vilket kosttillskott med keratin för håret är bäst?

KERATIN KOSTTILLSKOTT MED CYNATINE® HNS är det bästa kosttillskottet med keratin för håret.

En undersökning bland hälso- och sjukvårdspersonal fann att 66 procent av 300 hudläkare rekommenderade kosttillskott till patienter för hud-, hår- och nagelhälsa. 79 procent av dem använde personligen kosttillskott.

Cynatine® HNS utvinns från fårull som lever i Nya Zeeland och är en ingrediens i kosttillskott och skönhetsprodukter som innehåller lösligt keratin i en mycket biotillgänglig peptidform. Cynatine® HNS: s höga biotillgänglighet gör att den kan leverera keratin till vårt hår, hud och naglar. En titt på keratinintaget före och efter ger dig en inblick i hur det kan fungera.

I en studie gav hudläkare 500 mg keratintillskott dagligen, innehållande Cynatine® HNS, till 50 kvinnor. Dessa kvinnor testades på uppmätt håravfall, hårtillväxt, hårstyrka, hårglans och aminosyrasammansättning, liksom nagelstyrka och utseendet på nageln, jämfört med en placebogrupp.

Resultaten visade:

17 procent förbättring i hårstyrka efter 30 dagar

39 procent förbättring i hårstyrka efter 60 dagar

47 procent förbättring i hårstyrka efter 90 dagar

80 procent hade en förbättring av nagelstyrka, jämnhet och vithet efter 90 dagar

En annan studie visade förbättring i hudfuktighet, jämnhet och elasticitet efter 90 dagars intag av keratin, och de visade en minskning med 11 procent i rynkornas djup efter 90 dagar.

 

Vilket kosttillskott med keratin för huden är bäst?

KERATIN KOSTTILLSKOTT MED CYNATINE® HNS är det bästa kosttillskottet med keratin för huden.

 

Vilket kosttillskott med keratin för naglarna är bäst?

KERATIN KOSTTILLSKOTT MED CYNATINE® HNS är det bästa kosttillskottet med keratin för naglarna.

 

Innehåller keratin svavel?

Vad är den kemiska sammansättningen av keratin? Keratin består av 18 aminosyror. De vanligaste aminosyrorna är: Cystein, cystin, serin, glutaminsyra, glycin, treonin, arginin, valin, leucin och isoleucin. Keratin innehåller svavel och förekommer i hår, hud och naglar.

 

Vad ska man äta för att öka keratinnivåerna i kroppen?

MAT RIK PÅ PROTEIN

Att äta mat som är rik på protein ger din kropp de aminosyror som den kräver för att producera keratin. Vissa sådana proteinrika livsmedel är fisk, rött kött, fläsk, kyckling, mjölk, ägg och yoghurt. Växtbaserade livsmedel som är rika på protein är nötter, bönor, quinoa och nötter. 

 

MAT RIK PÅ VITAMIN C

Du bör konsumera mat som innehåller mycket C-vitamin. Absorptionen av växtbaserat protein förbättras av vitamin C; ät därför vitamin C som innehåller livsmedel när du äter växtbaserat protein. Livsmedel med C-vitamin är kål, broccoli, paprika, grönkål, papaya, grapefrukt, guava, ananas, apelsiner, citroner och jordgubbar. C-vitamin är en antioxidant och ökar hårtillväxten och hälsan av hår, hud och naglar (C-vitamin är viktig för kollagenproduktionen.).

 

MAT RIK PÅ OMEGA-3 FETTSYROR

Konsumera fet fisk flera gånger i veckan. Makrill, lax, sill, sardiner, tonfisk och öring är rika på omega-3-fettsyror som hjälper kroppen att producera keratin.

 

MAT RIK PÅ VITAMIN D

Produktionen av keratin styrs också av vitamin D. Det reglerar utvecklingen och tillväxten av keratinocyter. Det reglerar också övergången av keratinocyter till korneocyter, som är de keratinrika, döda cellerna som finns på hudens yta. D-vitamin tillsammans med kortikosteroider hjälper också till vid behandling av psoriasis, en hudsjukdom som har en överproduktion av keratin. D-vitamin tillhandahålls genom att äta tonfisk, lax, mjölk, svamp, ägg och havremjöl. Du kan också motverka en brist på vitamin D genom att exponera dig måttligt för solen.

 

MAT RIK PÅ BIOTIN (VITAMIN B7)

Biotin krävs för metabolismen av aminosyror som producerar keratin. Biotin rekommenderas vanligtvis för naglar och hår. Livsmedel som är rika på biotin är bönor, nötter, blomkål, svamp och fullkornprodukter. Det finns också i kokta äggulor. Rå äggvita innehåller emellertid ett protein som hämmar upptaget av biotin. Eftersom biotin är lösligt i vatten kan det inte lagras i kroppen. Dessutom kan det gå förlorat från maten under matlagning, där livsmedlet har direkt kontakt med vatten, till exempel kokning.

 

MAT RIK PÅ VITAMIN A

Syntes av keratin kräver vitamin A. A-vitamin finns i livsmedel som orangefärgade grönsaker och frukter som sötpotatis, pumpa, råa morötter, och cantaloupe. Kokta grönsaker som grönkål och spenat är också rika källor till vitamin A. Detta vitamin är fettlösligt; följaktligen sker absorptionen endast när den äts med fet mat. Detta innebär också att ett överdrivet intag av vitamin A lagras i kroppen.

 

MAT RIK PÅ ZINK 

Konsumera mat som är rik på zink, inklusive krabba, ostron, kalkon, fläskfilé, kyckling, kalvkött, kikärter och jordnötssmör. Zink underlättar tillväxt av vävnader och hår och hjälper till att reparera och underhålla körtlarna som omger hårsäckarna.

 

MAT RIK PÅ B-VITAMINER

Öka din konsumtion av B-vitaminer. De förbättrar produktionen av röda blodkroppar som transporterar syre och näringsämnen till dina hårsäckar, växande hår och hårbotten. Livsmedel rika på vitamin B12 och B6 är öring, vild lax, skaldjur, bananer, linser, potatis med skal, vitaminberikat spannmål (fullkorn), bönor, kycklingbröst, fläskfilé och magert nötkött. Livsmedel som är rika på folat är spenat, havregryn, vitaminberikat spannmål (fullkorn), rödbetor, broccoli, och sojabönor.

 

Vad är keratin?

Keratinocyter är levande celler som finns i din hud, som ger ett skyddande skikt för att ge huden flexibilitet och styrka, för att förhindra vattenförluster från huden och för att hindra att främmande ämnen kommer in i kroppen. Proteinsträngen som gör detta skikt är stark och formad som en trippel-helix och kallas keratin. Keratin är den primära ingrediensen som finns i hår, naglar, hud och i tandemaljen. Keratin finns också i dina inre organ och körtlar. Keratin är ett skyddande protein som är mindre känsligt än andra typer av celler som din kropp producerar.

Keratin kan komma från fjädrar, horn och ull från olika djur och används som en ingrediens i bland annat hårprodukter. Eftersom keratin är den strukturella byggstenen i ditt hår, kan keratintillskott, produkter och behandlingar hjälpa till att stärka ditt hår och göra så att ditt hår blir friskare och ser vackrare ut. Keratinisering är den process där celler under huden omvandlas till hår och naglar.

Den tekniska definitionen för keratin är att det är ett olösligt protein som finns i de epidermala vävnaderna hos människor och djur. 

 

I vilken mat kan jag hitta proteinet keratin?

Keratin finns inte naturligt i de livsmedel vi äter, men att äta mat som är rik på vissa vitaminer och protein kan öka produktionen av keratin och stödja tillväxten av hud, hår och naglar.

 

Finns det mat som kan öka keratinnivåerna i kroppen?

Ja! Denna typ av mat kan öka dina keratinnivåer i kroppen:

 • Mat som är rik på proteiner
 • Mat som är rik på vitamin C
 • Mat som är rik på omega-3-fettsyror
 • Mat som är rik på vitamin D
 • Mat som är rik på biotin (vitamin B7)
 • Mat som är rik på vitamin A
 • Mat som är rik på zink
 • Mat som är rik på B-vitaminer

 

Celloptimums kosttillskott med keratin innehåller keratin från fårull - hur behandlas fåren?

Fåren lever ett lyckligt liv utomhus, glada får ger den bästa ullen!

 

Varför ska jag äta ett kosttillskott med keratin?

Fördelarna med keratin för dig i varje kosttillskott listas nedan:

KERATIN - SKIN & HAIR BOOSTER™

HÅR

 • Ökar hårets volym & glans
 • Stärker och förbättrar hårets primära sammansättning
 • Minskar håravfall
 • Stimulerar och påskyndar återväxt av friskt hår

 

HUD

 • Stärker, skyddar och reparerar huden
 • Ökar fastheten i huden och jämnar ut hudens struktur
 • Minskar rynkor, återfuktar, samt håller huden mjuk och smidig
 • Förstärker hudens lyster

 

NAGLAR

 • Håller naglarna friska
 • Förbättrar och stärker nagels motståndskraft och utseende
 • Minskar sprödheten hos naglarna

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen