SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KLIMAKTERIET KOSTTILLSKOTT

De bästa naturliga kosttillskotten utan tillsatser med kollagen för kvinnor i klimakteriet

De flesta kvinnor kommer att uppleva något symtom under klimakteriet och många kvinnor kommer att uppleva tidiga symtom medan de fortfarande har mens. Menopausala symtom kan börja månader eller till och med år innan din mens slutar och kan pågå i flera år efter. 

Om du går igenom klimakteriet på grund av kirurgiska eller medicinska behandlingar, kommer du sannolikt att uppleva symptomen vid klimakteriet mycket mindre gradvis.

Vanliga symptom under klimakteriet är tunnare hår och ökat håravfall, tunn hud samt torr och slapp hud, sämre nagelkvalitet, ont i lederna, benskörhet, sömnsvårigheter, viktuppgång m.m. 

Kosttillskott med vitaminer och kollagen för kvinnor i klimakteriet

HÄLSOTILLSKOTT MED KOLLAGEN OCH VITAMINER FÖR KVINNOR I KLIMAKTERIET

Vilka symptom kan man få när man är i klimakteriet?

Vanliga symtom på klimakteriet inkluderar:

 

Hur påverkar klimakteriet håret och huden?

Klimakteriet, som officiellt börjar ett år efter din sista mens, kan föra med sig några märkbara förändringar i din hud och ditt hår. När hormonnivåerna sjunker kan din hud bli torr, slapp och tunn. Du kanske märker mer hår i ansiktet och ett ökat håravfall från huvudet vilket resulterar i ett tunnare hår.

Även kollagen minskar under klimakteriet och med ökad ålder - minskat kollagen är ofta förknippat med tunn och slapp hud och sämre hårkvalitet.

 

Vilka vanliga hudproblem kan man få när man är i klimakteriet?

Rynkor, bruna fläckar, och torr hud kan verka mer uttalade när huden åldras. Förändringar i hudens pH och sporadiska fluktuationer i hormonnivåerna under klimakteriet kan också göra befintliga hudtillstånd värre, såsom akne, rosacea, eksem och psoriasis.

 

Hjälper biotin mot håravfall i klimakteriet?

Vitamin B7 eller biotin – Biotin finns naturligt i linser, lever och nötter och kan beskrivas som ett vattenlösligt näringsämne som kan hjälpa till att förbättra hårets hälsa. Du kan även inta detta vitamin från kosttillskott. Det kan vara till stor hjälp för att motverka tunt hår.

 

Kan ett kosttillskott med keratin stärka håret och huden i klimakteriet?

Östrogen spelar en viktig roll för att hålla huden, inklusive ditt hår och dina naglar ungdomliga. Östrogennivåerna påverkar produktionen av epidermala keratinocyter, en viktig celltyp som finns i det yttre lagret i din hud. Keratinocyter gör keratin, proteinet som är en avgörande komponent i ditt hår, hud och i dina naglar.

När du går in i klimakteriet börjar dina östrogennivåer sjunka. Detta har en inverkan på keratin och andra celler och proteiner som bidrar till hud, nagel och hårproduktion. Med sjunkande östrogenproduktion minskar också antalet epidermala keratinocyter i din kropp. Detta kan leda till torra och spröda naglar, torr och fjällig hud, samt sämre hårkvalitet.

Minskade östrogennivåer påverkar hudens förmåga att hålla kvar vatten, vilket kan leda till uttorkning. Du kanske märker att din hud känns känsligare eller är mer benägen för irritation och klåda. Vissa kvinnor kan också uppleva utslag under klimakteriet relaterade till torrare hud. Svaga och spröda naglar uppstår också på grund av minskad fukt.

 

Vilket kosttillskott med kollagen är bäst för huden och håret när man är i klimakteriet?

Välj ett kosttillskott med kollagen som grun. Kollagen är ett protein som är viktigt för både huden och håret. När vi blir äldre så sjunker kroppens egna kollagenproduktion drastiskt och det kan då vara bra att tillföra extra kollagen för att förhindra att huden och håret åldres för snabbt. Välje ett kollagentillskott anpassat för både hår och hud, som även innehåller vitamin C, kisel och hyaluronsyra.

 

Varför är hyaluronsyra (HA) viktigt för kvinnor i klimakteriet?

  • Återfuktande för huden på hela kroppen och bidrar till en fyllig hud med mindre synliga rynkor
  • Fungerar som smörjmedel för lederna – HA dämpar och smörjer dem, samt förebygger och lindrar ledvärk. 
  • Hyaluronsyra både formar och håller ögat på plats – du har nog aldrig tänkt på det, eller hur? Men det är en av hyaluronsyrans huvudroller i människokroppen.

 

Varför minskar hyaluronsyra och kollagen i kroppen vid klimakteriet?

Ålder är inte den främsta anledningen till att hyaluronsyra minskar i kroppen. De naturliga effekterna av UV-strålning, alkohol, tobak, ohälsosamma livsstilsvanor är några av de mest orsaker till skadliga effekter. Utan tvekan är dessa saker de vanligaste orsakerna till förlusten av den dyrbara lagringen av hyaluronsyra i kroppen. Och den andra stora orsaken som påverkar produktionen av HA i vår kropp är det biologiska åldrandet och klimakteriet. I klimakteriet bör varje kvinna vara medveten om det faktum att bristen på hormoner som östrogen kommer att påverka alla kroppsfunktioner, inklusive kollagen- och hyaluronsyraproduktionen. 

 

Är det viktig att inta extra D-vitamin för att motverka benskörhet i klimakteriet?

D-vitamin behövs för att kroppen effektivt ska kunna ta upp kalcium från tarmen. Kalcium finns i de flesta livsmedel. Allra mest finns i mjölkprodukter, bladgrönsaker och nötter. Vegetabiliska alternativ till mjölk är ofta berikade med kalcium. 

D-vitamin spelar en väsentlig roll i kroppens kalcium- och fosforhomeostas, benmineralisering samt skelettillväxt. Äldre har lättare att få brist på D-vitamin, som behövs för att ta upp kalcium från tarmen. Då minskar mängden kalcium i blodet och kroppen kompenserar det genom att ta kalcium från skelettet. Har du för lite D-vitamin kan skelettet på sikt bli urkalkat på grund av detta.

 

Vilket är det bästa naturliga kosttillskottet för bättre sömn när man är i klimakteriet?

Ashwagandha kan stödja kvinnor i klimakteriet, tack vare dess starka antiinflammatoriska egenskaper. Vi föreslår att du börjar använda et kollagentillskott med ashwagandha redan när du börjar märka att du är på väg in i klimakteriet. Tecken och  symptom kan vara oregelbunden mens, värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och hjärndimma. Ashwagandha kan hjälpa till att lugna och minska överproduktionen av stresshormoner som kortisol. 

Vårt kollagentillskott med Ashwagandha lindrar sömnproblem och lugnar nervsystemet, samtidigt som kollagenet i kosttillskottet bidrar till bättre hårkvaliet och hudkvalitet.

 

Kan ashwagandha hjälpa mot värmevallningar under klimakteriet?

Stoppar ashwagandha värmevallningar? Data publicerade i Journal of Obstetrics and Gynecology Research indikerade att ashwagandha-rotextraktet ledde till betydande förbättringar av värmevallningar och nattliga svettningar för kvinnorna i studien efter att ha intagit kosttillskottet i åtta veckor.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen